ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Το νέο Opel Astra OPC θα έχει 300 ίππους από 1.600 κυβικά

Στην προσεχή έκθεση της Φρανκφούρτης, το Σεπτέμβριο, η Opel θα παρουσιάσει την κορυφαία εκδοχή του νέου Astra, το σπορ OPC.

Το οποίο θα διαφοροποιείται και οπτικά από τις λιγότερο ισχυρές, πιο οικογενειακές και φυσικά πιο φτηνές συμβατικές εκδοχές του μοντέλου, ενώ φυσικά και θα αποτελέσει τη βάση για πολυάριθμες μετατροπές. Τόσο αισθητικές όσο και από πλευράς απόδοσης.

Και αυτό παρόλο που ο στάνταρ κινητήρας αναμένεται να είναι πολύ δυνατός. Πιο συγκεκριμένα και παρά τις φήμες που ακούγονταν πριν από μερικούς μήνες, οι πρώτες ημι- επίσημες πληροφορίες από την έδρα της μάρκας στο Russelsheim αναφέρουν πως το κορυφαίο Astra θα κινείται από ένα τετρακύλινδρο σύνολο 1.600 κυβικών -αντί για το δίλιτρο της προηγούμενης γενιάς και των φημών- το οποίο θα αποδίδει περίπου 300 ίππους.

Αν όντως ισχύουν οι πληροφορίες, που είναι και το πιο πιθανό, ο κινητήρας του Astra OPC θα προέρχεται από την PSA, στην οποία ανήκει πλέον η Opel, και θα είναι ο ίδιος που κινεί και την αντίστοιχη γρήγορη έκδοση του Peugeot 308.

Ταυτόχρονα, όπως γράφει το γερμανικό περιοδικό AutoBild, θα είναι και 120 κιλά πιο ελαφρύ σε σχέση με την προηγούμενη γενιά του, γεγονός που βοηθά προκειμένου το 0-100 χλμ./ ώρα να ολοκληρώνεται σε λιγότερα από 6,0 δεύτερα. Οι κινητήριοι τροχοί θα είναι οι εμπρός, το κιβώτιο θα είναι χειροκίνητο 6 σχέσεων και η ανάρτηση θα είναι βέβαια πιο σφιχτή σε σχέση με τις πιο απλές εκδόσεις.

Όσο για τις πωλήσεις του αναμένεται να ξεκινήσουν προς τα τέλη του χρόνου, σε μια κατηγορία που σε πείσμα της λαίλαπας των SUV γνωρίζει δόξες, καθώς το παρόν δίνουν μοντέλα όπως τα νέα Renault Megane RS και Honda Civic Type-R ή το καθιερωμένο VW Golf R.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης