ΜΟΔΑ

High Fashion: με πτήση από το Μιλάνο οι νέες στολές της Turkish Airlines

High Fashion: με πτήση από το Μιλάνο οι νέες στολές της Turkish Airlines

Eίτε περπατούν στα σοκάκια της πόλης μπροστά από χρωματιστά σπίτια είτε ανακαλύπτουν τα μπαχαρικά στις αγορές της Κωνσταντινούπολης, τα πληρώματα της της Turkish Airlines θέλουν να είναι κομψά -τουλάχιστον αν αυτό πιστέψει κανείς από τη φωτογράφηση των νέων στολών που αποκαλύφθηκαν σε shooting διεθνών προδιαγραφών.

Γιορτάζοντας 85 χρόνια στον αέρα, η αεροπορική εταιρεία αποκάλυψε τις νέες στολές για τους αεροσυνοδούς και τα πληρώματα της που φέρουν την υπογραφή του σχεδιαστή από το Μιλάνο Ettore Bilotta.

Ο Βρετανός φωτογράφος Miles Aldridge υπογράφει τη φωτογράφηση που έγινε σε εμβληματικά σημεία της Κωνσταντινούπολης.

Πλέον οι στολές των πληρωμάτων των αεροπορικών γραμμών φλερτάρουν έντονα με τη μόδα υψηλής ραπτικής καθίστανται.

Νωρίτερα μέσα στο 2018, η Delta Airlines αποκάλυψε τις στολές της που υπογράφει ο Zac Posen ενώ ένα χρόνο νωρίτερα, η Hainan Airlines της Κίνας παρουσίασε μια μοντέρνα συλλογή για τους αεροσυνοδούς της στα πλαίσια της Εβδομάδας Μόδας του Παρισιού.

Πριν από μερικά χρόνια ο Ettore Bilotta σχεδίασε μωβ στολές για την Etihad Airways, ενώ η Vivienne Westwood βελτίωσε την αισθητική της Virgin Atlantic με τις εκκεντρικές αλλά πάντα λειτουργικές και κομψές στολές της.

Ο συνδυασμός του γκρι και του κόκκινου συμβολίζει την ανάμειξη ανατολικών και δυτικών επιρροών και τη θέση της Τουρκίας στον παγκόσμιο χάρτη.

Η επίδραση της Κωνσταντινούπολης

Οι νέες στολές παρουσιάζονται σε παράλληλο χρόνο με τα πολυαναμενόμενα εγκαίνια του νέου αεροδρομίου της Κωνσταντινούπολης.

Το φιλόδοξο project θέλει να είναι το μεγαλύτερο αεροδρόμιο στον κόσμο και πρόκειται να ανοίξει στα τέλη Οκτωβρίου του 2018.

Ο σχεδιαστής μόδας Bilotta λέει ότι το πνεύμα της Κωνσταντινούπολης υπήρξε η έμπνευση και η αφετηρία του.

"Αυτή η πόλη υπήρξε ένα φρούριο για την τέχνη και τον πολιτισμό για αιώνες και έχει έναν σπάνιο πλούτο ως κοινή κληρονομιά πολλών πολιτισμών", λέει.

"Ήθελα να εντάξω στις δημιουργίες μου στοιχεία από την παραδοσιακή καλλιγραφία και τα ψηφιδωτά μαζί με τα νεότερα τουρκικά μοτίβα" πρόσθεσε.

New Turkish Airlines uniforms raise cabin crew glamour stakes

ΔΗΜΟΦΙΛΗ