ΜΟΔΑ

Fashion For Good: μέσα στο μουσείο της μόδας που δεν μας σκοτώνει

Fashion For Good: μέσα στο μουσείο της μόδας που δεν μας σκοτώνει

Το είπαμε, το υπερτονίζουμε, το υπενθυμίζουμε. Η μόνη μόδα που αξίζει είναι η ηθική και βιώσιμη μόδα.

Το μουσείο "Fashion For Good" στο Άμστερνταμ θέλει εξοικειώσει τους πάντες με αυτή τη μόδα με διαδραστικά εκθέματα, ημερίδες και δράσεις ώστε η βιομηχανία του στιλ να μην είναι ο νούμερο 2 ρυπαντής του περιβάλλοντος .

Ενισχύοντας την κυκλική έναντι της γραμμικής οικονομίας και φέρνοντας την περιβαλλοντική ατζέντα μπροστά το μουσείο επενδύει στους καταναλωτές για να αλλάξουν τις πρακτικές μιας βιομηχανίας που σκοτώνει τον πλανήτη, οπότε και εμάς.

Το μουσείο εγκαινιάστηκε στις 5 Οκτωβρίου και σχεδιάστηκε από το στούντιο Local Projects.

Αειφορία με στιλ: για το Μιλάνο η πράσινη μόδα δεν είναι trend, είναι ουσία

Τα εκθέματα είναι σχεδιασμένα για να αλλάξουν τις αγοραστικές συνήθειες του κόσμου, αναδεικνύοντας τις σπάταλες πρακτικές της βιομηχανίας μόδας, αλλά και για να υποδείξουν στους καταναλωτές τρόπους με τους οποίους μπορούν να επιδράσουν οι ίδιοι.

Ο ιδρυτής του Local Projects, Τζέικ Μπάρτον πιστεύει ότι είναι σημαντικό "να δώσουν ώθηση στη συζήτηση οι καταναλωτέςγια να εξασφαλιστεί το ότι, στο μέλλον, μόδα και βιωσιμότητα μπορούν να βαδίζουν χέρι-χέρι. Όταν ξεκινήσαμε το πρότζεκτ, σοκαριστήκαμε όταν μάθαμε ότι η βιομηχανία ρούχων ήταν μία από τις βιομηχανίες με τη μεγαλύτερη συνεισφορά στην αλλαγή του κλίματος, συμπεριλαμβανομένων και των 1,2 δισεκατομμυρίων τόνων εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, κάθε χρόνο" υπογράμμισε.

Black Friday: Εταιρία ένδυσης δωρίζει έσοδα $10 εκατ. για το περιβάλλον

Στο πωλητήριο του μουσείο υπάρχουν μόνον αντικείμενα των οποίων η βιωσιμότητα είναι βεβαιωμένη. Η θεματική κατηγορία των κολεξιόν που πωλούνται αλλάζει κάθε τρεις μήνες. Η τρέχουσα - που είναι και η πρώτη - αφορά στον ρόλο του νερού στη βιομηχανία μόδας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ