ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Τα μουσεία αποκαλύπτουν τα πιο φρικιαστικά τους εκθέματα σε μια τρομακτική «μάχη» μέσω Twitter

Με τις πόρτες του ερμητικά κλειστές στο κοινό λόγω κορωνοϊού, τα μουσεία του κόσμου επιδίδονται σε ένα ιδιαίτερα ευφάνταστο παιχνίδι, προκειμένου να κρατήσουν συντροφιά στους φίλους της τέχνης

Μία «γοργόνα» μαϊμού που μοιάζει βγαλμένη από το πιο τρομακτικό παραμύθι. Μια μάσκα που χρησιμοποιούνταν κατά την πανδημία της πανώλης, πολύ πιο… αποκρουστική από τις σημερινές. Ένα λούτρινο αρκουδάκι που περισσότερο εφιάλτες προκαλεί στα μικρά παιδιά παρά την επιθυμία να το αγκαλιάσουν. Μπιζέλια με τη μορφή... παιδικών κεφαλιών.

Όχι, δεν είναι αποκυήματα μιας διαταραγμένης φαντασίας. Είναι μερικά από τα πιο τρομακτικά εκθέματα των μουσείων του κόσμου.

Κάποια από τα μουσεία του κόσμου, δεν έμειναν με σχολαστικά πλυμένα μεν, σταυρωμένα δε χέρια εν μέσω καραντίνας. Μπορεί οι φυσικές τους πύλες να έκλεισαν στο πλαίσιο του περιορισμού των μετακινήσεων για τη συγκράτηση του κορωνοϊού, άνοιξαν ωστόσο για τους χρήστες των κοινωνικών μέσων.

Εκθέτουν στις προθήκες του… Twitter τα πιο αποκρουστικά εκθέματα που διαθέτουν στις συλλογές τους. Κάποια από αυτά είναι αρκετά να μας κάνουν να αισθανθούμε χαρά που μένουμε ασφαλείς στο σπίτι…

Το γάντι έριξε στις 17 Απριλίου το Μουσείο Γιορκσάιρ της Αγγλίας παρουσιάζοντας στο φιλοθεάμον κοινό ένα κουλούρι από ανθρώπινα μαλλιά που πολλά χρόνια πριν βρισκόταν στο κεφάλι μιας Ρωμαίας.

Το πρώτο μουσείο που το σήκωσε ήταν το Ιστορικό Μουσείο του Βερολίνου το οποίο, εμπνευσμένο προφανώς από την επικαιρότητα, μοιράστηκε με το κοινό μία μάσκα από την εποχή της πανόλης, ενώ γρήγορα ακολούθησαν και άλλα τα οποία εκθέτουν την πραμάτεια τους υπό το hashtag #CURATORBATTLE.

Αν και με ένα ελαφρύ… τρέμουλο, η «μάχη» αγκαλιάστηκε γρήγορα από το κοινό του Twitter. Σύμφωνα με τον διευθυντή επικοινωνίας του Μουσείου Γιορκσάιρ, Λι Κλαρκ, ο λογαριασμός του μουσείου στο Twitter έχει αποκτήσει 2.600 νέους ακολούθους από την αρχή του εγχειρήματος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης