ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

David Bowie: Ανέκδοτα πορτρέτα και ένα συλλεκτικό box set για το μύθο

David Bowie: Ανέκδοτα πορτρέτα και ένα συλλεκτικό box set για το μύθο

Πριν ο David Bowie γίνει ο David Bowie που όλοι αποθέωσαν ήταν ένας νέος που τον φώναζαν Davy ή Davie Jones. To 1967 o άγνωστος χαμαιλέοντας της βρετανικής σκηνής του θεάματος κυκλοφόρησε το πρώτο του album και ζήτησε από τον φίλο του Gerald Fearnley να τον φωτογραφήσει αυτοσχεδιάζοντας σε ένα ερασιτεχνικό studio του Λονδίνου.

Ο Fearnley θέλησε να πειραματιστεί με τα πορτρέτα (μέχρι τότε έβγαζε φωτογραφίες για τη RAF) και σήμερα το αποτέλεσμα έρχεται στο φως μέσα από τις σελίδες της έκδοσης Bowie Unseen: Portraits of an Artist as a Young Man από τον οίκο ACC Editions. Τότε ο Bowie δεν ήξερε ότι θα γίνει ο Ziggy Stardust του μύθου και του glitter.

Eπιπλέον η Parlophone Records ανακοίνωσε την κυκλοφορία του τρίτου box set που καλύπτει την καριέρα του σπουδαίου καλλιτέχνη. Το "A New Career In A New Town (1977 – 1982)" είναι συνέχεια των βραβευμένων "Five Years (1969 – 1973)" και "Who Can I Be Now? (1974 – 1976)" θα κυκλοφορήσει στις 29 Σεπτεμβρίου.

Στο νέο box set περιλαμβάνονται οι δίσκοι "Low", "Heroes", "Stage", "Lodger", "Scary Monsters (and Super Creeps)", τη νέα συλλογή "Re:Call 3" και το EP του "Heroes".

Η φυσική έκδοση του box set συνοδεύεται από ένα βιβλίο 128 σελίδων με σπάνιες φωτογραφίες του David Bowie από το φακό των Anton Corbijn, Helmut Newton, Andrew Kent, Steve Schapiro, Duffy κα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ