ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Παγκόσμιο Κύπελλο: μετά το μαλάκιο Rabio ο πρίγκιπας Χάρι προβλέπει το μεγάλο νικητή

Μπορεί το χταπόδι - μέντιουμ που προέβλεψε τα αποτελέσματα όλων των αγώνων της ιαπωνικής Εθνικής Ομάδας στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου να έγινε σασίμι καθώς το μαλάκιο με το όνομα Rabio ήταν πολύ νόστιμο για να μην το απολαύσουν οι Ιάπωνες, μπορεί ο σκουροπράσινος παπαγάλος Νεύτωνας να μάντεψε με ακρίβεια τον νικητή του πρώτου προημιτελικού της διοργάνωσης όμως ο πρίγκιπας Χάρι έχει τη δική του πρόβλεψη για τον μεγάλο νικητή στον τελικό της Κυριακής.

Ο πρίγκιπας Χάρι πρόβλεψε με βεβαιότητα σήμερα ότι η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Αγγλίας θα σηκώσει το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου την ώρα που οι παίκτες του ομοσπονδιακού τεχνικού Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ ετοιμάζονται για τον αποψινό ημιτελικό με αντίπαλο την Κροατία.

Όταν ρωτήθηκε κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην ιρλανδική προεδρική κατοικία στο Δουβλίνο, αν το ποδόσφαιρο επιστρέφει στη χώρα --μια αναφορά στον ποδοσφαιρικό θρίαμβο της εθνικής Αγγλίας το 1996-- ο Χάρι απάντησε "σίγουρα".

Ο Χάρι και η αμερικανίδα σύζυγός του Μέγκαν άρχισαν χθες διήμερη επίσκεψη στο Δουβλίνο, το πρώτο τους ταξίδι στο εξωτερικό μετά τον γάμο τους τον Μάιο.

Ο Χάρι, του οποίου ο αδελφός Ουίλιαμ είναι ο πρόεδρος της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας Αγγλίας, αναμένεται να αναχωρήσει αργότερα σήμερα από την Ιρλανδία και να επιστρέψει στο Λονδίνο έγκαιρα, ώστε να παρακολουθήσει τον αγώνα των "Τριών Λιονταριών" που αρχίζει στις 21.00 ώρα Μόσχας.

Η τεχνητή νοημοσύνη έκανε λάθος

Σε κάθε πρόβλεψη όμως επέλεξαν να "εναντιωθούν" επιστήμονες, με τον τρόπο που μόνο αυτοί γνωρίζουν, δημιουργώντας ένα σύστημα τεχνητής νοημοσύνης, το οποίο έχει αναλύσει παραπάνω από 100.000 προσομοιώσεις σχετικά με το φετινό Πρωτάθλημα στη Ρωσία.

Τα αποτελέσματα έδειξαν πως εάν έχετε στοιχηματίσει για τη Βραζιλία, τη Γαλλία, το Βέλγιο, την Αργεντινή και την Αγγλία… ίσως να κάνατε λάθος!

Χρησιμοποιώντας τρεις διαφορετικές τεχνικές, το σύστημα "αποφάσισε" πως οι ομάδες που είναι πιθανότερο να κερδίσουν είναι η Γερμανία ή η Ισπανία. Οι συγκεκριμένες τεχνικές έχουν εφαρμοστεί και στα τέσσερα προηγούμενα Μουντιάλ.

Στον αλγόριθμο συμπεριλήφθηκαν διάφοροι παράγοντες και το σύστημα κατάφερε να ξεχωρίσει τους χωρίσει σε "σημαντικούς" και "σε αυτούς με τη μεγαλύτερη επιρροή".

Αυτό που ανακαλύφθηκε είναι πως παράγοντες όπως ο αριθμός των παικτών κάθε ομάδας στο Champions League ήταν σημαντικότερος από την εθνικότητα του διευθυντή ομάδας.

"Αναλύοντας τις πιθανότητες νίκης υπό την προϋπόθεση ότι οι ομάδες θα φθάσουν στα τελικά στάδια του τουρνουά, αποδεικνύεται πως η Ισπανία ευνοείται ελαφρώς έναντι της Γερμανίας και αυτό οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι η Γερμανία έχει μια μεγαλύτερη πιθανότητα να αποκλειστεί από το πρωτάθλημα στους δεκάξι" αναφέρουν οι επιστήμονες.

Ό,τι και αν λένε όμως είναι λάθος. Σήμερα, πέντε μέρες πριν τη λήξη του Μουντιάλ της Ρωσίας Γερμανία και Ισπανία είναι εκτός και το χταπόδι μέντιουμ είναι παρελθόν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης