ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Aston Martin, Omega, Tom Ford. Τα labels του Τζέιμς Μποντ δημοπρατούνται

Αν ονειρευόσουν ποτέ να ζήσεις μια ζωή ως μυστικός πράκτορας, η ευκαιρία σου είναι τώρα.

Αυτό το μήνα, η EON Productions, η εταιρία πίσω από τις ταινίες του Τζέιμς Μποντ, βγάζει στη δημοπρασία αντικείμενα από το Spectre, την 24η και -μέχρι στιγμής- τελευταία περιπέτεια του υπερπράκτορα της μεγάλης οθόνης.

Αντικείμενα που ξεχωρίζουν είναι το κοστούμι που σχεδίασε για τον Ντάνιελ Κρέγκ ο Tom Ford, το εντυπωσιακό Omega ρολόι αλλά και τα κλειδιά για τα υπερπολυτελή αμάξια που συνηθίζει να επιλέγει ο πράκτορας με το πιο ακριβό γούστο στον κόσμο.

Από τις συνολικά δέκα Ashton Martin που σχεδιάστηκαν ειδικά για τις ανάγκες της ταινίας, οι οκτώ χρησιμοποιήθηκαν στην παραγωγή του Spectre. Όλες τους είτε καταστράφηκαν κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων είτε τροποποιήθηκαν σε βαθμό που τις κατέστησε μη συμβατές με οδήγηση στην πόλη. Οι υπόλοιπες δύο “προστατεύθηκαν” για τις ανάγκες της πρεμιέρας και το ένα αμάξι που διατίθεται προς πώληση στη δημοπρασία αποτελεί και το μοναδικό DB10 μοντέλο που έγινε ποτέ διαθέσιμο για το κοινό.

Το αμάξι περιέχει μια πλάκα υπογεγραμμένη από τον ίδιο τον Ντάνιελ Κρέγκ, τον Βρετανό ηθοποιό που έπαιξε τον πράκτορα της MI6. Φημολογείται ότι η τιμή θα κυμαίνεται γύρω στα 2 εκατ. δολάρια.

Επιπλέον, τέσσερα ρολόγια από την ταινία θα βγουν στην δημοπρασία, συμπεριλαμβανομένου του Omega Seamaster 300 το οποίο φορέθηκε από τον Κρεγκ και αναμένεται να πωληθεί για $29.000.

Ένα βραδινό κοστούμι φορεμένο από τον πράκτορα 007 αναμένεται να δημοπρατηθεί για περισσότερα από $43.000, ενώ το σέικερ και δύο ποτήρια για κοκτέιλ -χαρακτηριστικές αδυναμίες του 007- θα πωληθούν για περίπου $4.000.

Επιπλέον 14 αντικείμενα μικρότερης αξίας θα βγουν σε online δημοπρασία για μια βδομάδα ξεκινώντας από τις 16 Φεβρουαρίου.

Η DB10 και τα υπόλοιπα σπάνια αντικείμενα θα διατεθούν μόνο σε prive events στον οίκο δημοπρασίας Christie’s στο Λονδίνο, στις 18 Φεβρουαρίου.

Τα κέρδη θα δοθούν σε φιλανθρωπικά ιδρύματα όπως το Danish Refugee Council και UNMAS.

Fast cars, shaken martinis: Rare James Bond memorabilia hits auction block

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης