ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Τηλεοπτικά βραβεία Emmy: «Succession», Ζεντάγια και «Squid Game» οι μεγάλοι νικητές

Η Ζεντάγια κέρδισε το βραβείο της καλύτερης ηθοποιού σε δραματική τηλεοπτική σειρά ΑP Photo

Τα τηλεοπτικά βραβεία Emmy 2022 απονεμήθηκαν στο Microsoft Theater, στο Λος Άντζελες.

Τη μοναδική ανατροπή έκανε το «Squid Game», με τον πρωταγωνιστή Λι Τζονγκ-τζε να κερδίζει το βραβείο του καλύτερου ηθοποιού σε δραματική τηλεοπτική σειρά και τον Χουάνγκ Ντονγκ-χιουκ να παίρνει το βραβείο καλύτερης σκηνοθεσίας σε δραματική τηλεοπτική σειρά.

Ο σταρ του «Squid Game» επικράτησε των άλλων διεκδικητών Τζέισον Μπέιτμαν (Ozark), Μπράιαν Κοξ και Τζέρεμι Στρονγκ (Succession), Μπομπ Όντενκερκ (Better Call Saul) και Άνταμ Σκοτ (Severance). Η σειρά του Netflix είχε συνολικά 14 υποψηφιότητες φέτος.

Μια οθόνη στο σιδηροδρομικό σταθμό της Σεούλ προβάλλει τη βράβευση του «Squid Game» @ΑP Photo

Ο Νοτιοκορεάτης Λι Τζονγκ-τζε έγινε ο πρώτος νικητής του συγκεκριμένου βραβείου για μη αγγλόφωνη ερμηνεία.

Μάχη HBO και Netflix

Η βραδιά χαρακτηρίστηκε από τη μάχη μεταξύ HBO και Netflix: Το «Squid Game» κατάφερε να σπάσει το σερί του «Succession» της HBO, όμως το HBO ήταν ξεκάθαρος νικητής καθώς συγκέντρωσε τα 12 από τα 25 βραβεία.

Mεγάλος νικητής της βραδιάς ήταν η limited σειρά του HBO «The White Lotus» με 10 συνολικά υποψηφιότητες και 5 βραβεία (ανάμεσά τους και αυτό της καλύτερης limited σειράς).

Με θέμα την ιστορία της οικογένειας ενός μεγιστάνα των μέσων ενημέρωσης, το «Succession» κέρδισε το βραβείο για την καλύτερη δραματική τηλεοπτική σειρά, ενώ είχε τις περισσότερες υποψηφιότητες (συνολικά 25) από όλους τους αντιπάλους του.

Ο δημιουργός και το καστ της σειράς «Succession» @ΑP Photo

Έχοντας κατακτήσει ξανά την ίδια διάκριση το 2020, η σειρά πήρε επίσης και βραβείο καλύτερου σεναρίου και καλύτερου ηθοποιού Β’ ρόλου σε δραματική σειρά για τον Μάθιου ΜακΦάντιεν.

Σε σειρά του HBO, πήγε και το βραβείο της καλύτερης ηθοποιού σε δραματική τηλεοπτική σειρά, καθώς το κέρδισε η ταλαντούχα Ζεντάγια για το ρόλο της στη σειρά «Εuphoria».

Αυτό είναι το δεύτερο βραβείο Emmy για τον ίδιο ρόλο για την 26χρονη, η οποία επικράτησε των Τζόντι Κόμερ και Σάντρα Ο (Killing Eve), Λόρα Λίνεϊ (Ozark), Μέλανι Λίνσκι (Yellowjackets) και Ρις Γουίδερσπουν (The Morning Show).

Η νεαρή ηθοποιός, η οποία ερμηνεύει το ρόλο μιας έφηβης που μάχεται με τα ναρκωτικά και ανακαλύπτει τη σεξουαλικότητά της, συγκίνησε με την ομιλία της σε μια βραδιά γενικώς μάλλον βαρετή.

Προβλέψιμη ήταν η νίκη του «Ted Lasso» της Αpple, η οποία κέρδισε και πάλι το Emmy για την καλύτερη κωμική σειρά, ενώ ο πρωταγωνιστής Τζέισον Σουντέικις και ο συμπρωταγωνιστής του Μπρετ Γκολντστάιν πήραν τα βραβεία του καλύτερου ηθοποιού Α’ και Β’ ρόλου σε κωμική σειρά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης