ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

«O Έλβις αυτοκτόνησε!». Ο ετεροθαλής αδελφός του Βασιλιά αποκαλύπτει

Στο νέο του βιβλίο «My Brother Elvis» ο ετεροθαλής αδερφός του άντρα που όρισε το Rock 'n' Roll, Ντέιβιντ E. Στάνλεϊ (David E. Stanley) περιγράφει με κάθε δυνατή λεπτομέρεια τις τελευταίες μέρες του Πρίσλεϊ.

Ανάμεσα στις αποκαλύψεις, αυτή που εντυπωσιάζει είναι η πεποίθηση του ότι ο Έλβις Πρίσλεϊ «πήρε σκόπιμα υπερβολική δόση χαπιών», βάζοντας ο ίδιος ένα τέλος στη λαμπερή αλλά ακραία ζωή του. Ο Στάνλεϊ, του οποίου και η μητέρα παντρεύτηκε τον πατέρα του Έλβις το 1960, μεγάλωσε δίπλα από τον Πρίσλεϊ, έχοντας μετακομίσει στην Graceland από τα τέσσερα του και ενηλικιώθηκε δουλεύοντας δίπλα του.

Επιπλέον ο ετεροθαλής αδελφός ισχυρίζεται ότι ο βασιλιάς τον είχε προειδοποιήσει για το τραγικό τέλος του, δύο ημέρες πριν φύγει από τη ζωή. Σύμφωνα με την New York Daily News o Πρίσλεϊ είχε προειδοποιήσει τον Στάνλεϊ δύο ημέρες πριν το θάνατό του στις 16 Αυγούστου του 1977 λέγοντας του ότι την επόμενη φορά που συναντηθούν εκείνος θα ήταν «σε ένα άλλο, υψηλότερο επίπεδο».

Στο βιβλίο του «Ο αδελφός μου ο Έλβις» ο Στάνλεϊ μιλάει για τις δύσκολες, τελευταίες ημέρες του Έλβις, τα δύο 24ωρα που χρειαζόταν βοήθεια ακόμη και για να πάει στην τουαλέτα. Προχωρώντας σε εξαντλητικές λεπτομέρειες, ο Στάνλεϊ αφηγείται ακόμη και τη στιγμή που ο Πρίσλεϊ αποκοιμήθηκε στο οικογενειακό τραπέζι με φαγητό στο στόμα με τους υπόλοιπους να τον σώζουν από βέβαιο πνιγμό.

«Ένιωθα την υποχρέωση να γράψω για τις αλήθειες γύρω από τη ζωή του Πρίσλεϊ, πέρα από τη λάμψη και τη διασκέδαση. Ήταν ένας θνητός και οι αδυναμίες του του κόστισαν τη ζωή. Εάν ο οποιοσδήποτε εθισμός ήταν ικανός να λυγίσει τον Έλβις, μπορεί να τσακίσει τον οποιοδήποτε», λέει ο συγγραφέας.

Ακόμη και σήμερα ο θάνατος και οι υποθέσεις για το τραγικό τέλος του Έλβις συνοδεύονται από αναρίθμητους, αστικούς μύθους. Σύμφωνα με την επίσημη έκθεση της αστυνομίας δεν βρέθηκαν ναρκωτικά στο σπίτι του Έλβις στο Μέμφις, αλλά αυτό συνέβη επειδή ο Στάνλεϊ «είχε φροντίσει να καθαρίσει το χώρο από σύριγγες και χάπια πριν την άφιξη των αρχών», λέει ο ίδιος.

Το βιβλίο θα κυκλοφορήσει στις 16 Αυγούστου, στην 39η επέτειο θανάτου του βασιλιά του Rock 'n' Roll.

Tο χρονικό του θανάτου του όπως το ξέραμε ως σήμερα

16 Αυγούστου 1977, ο Έλβις Πρίσλεϊ, καταρρέει στο πάτωμα του δωματίου του. Αφήνει την τελευταία του πνοή λίγες ώρες αργότερα. Επίσημη αιτία θανάτου σύμφωνα με την ιατροδικαστική αναφορά, η καρδιακή αρρυθμία. Ωστόσο αποσιωπήθηκαν οι ουσίες που τον οδήγησαν εκεί.

Κωδεΐνη, βάλιουμ, μορφίνη και άλλα ναρκωτικά ανιχνεύθηκαν στο αίμα του με τον προσωπικό του γιατρό, τον Ελληνοαμερικανό δρ Τζορτζ Νικόπουλος, να φέρεται να του είχε συνταγογραφήσει περίπου 10.000 δόσεις ηρεμιστικών, αμφεταμινών και ηρεμιστικών μόνο μέσα στους οκτώ πρώτους μήνες του 1977.

Σύμφωνα με τον Νικόπουλο, η εξάρτηση του Πρίσλεϊ από τα ναρκωτικά ήταν τόσο μεγάλη, που κανείς δεν θα μπορούσε να τον σώσει.

Οι αμφεταμίνες ήταν κομμάτι της καθημερινότητας του από τη δεκαετία του’60. Με αυτές ξύπναγε για να ενθουσιάσει το κοινό στη σκηνή και στη συνέχεια, όταν τα βράδια ήταν μόνος, αναζητούσε τη γαλήνη με τη βοήθεια υπνωτικών ή ηρεμιστικών χαπιών παγιδεύοντας τον, όπως λένε οι βιογράφοι του, σε ένα λαβύρινθο εξαρτήσεων.

Ο Έλληνας που κατηγορήθηκε για το θάνατο του Πρίσλεϊ

Ο Νικόπουλος συνάντησε για πρώτη φορά τον Πρίσλεϊ το 1967 όταν τον περιέθαλψε για τις ενοχλήσεις που είχε ο τραγουδιστής λόγω της ιππασίας.

Στα 70s, όσο ο Πρίσλεϊ συνέχιζε να καταναλώνει ναρκωτικά, ο Νικόπουλος χρειάστηκε επανειλημμένα να τον περιθάλψει για υπερβολική δόση χορηγώντας του παυσίπονα αλλά και ποικιλία διεγερτικών και ηρεμιστικών φαρμάκων.

Όταν αποκαλύφθηκε ότι ο Πρίσλεϊ είχε 14 φάρμακα στον οργανισμό του τη στιγμή του θανάτου του, οι φαν του βασιλιά κατηγόρησαν τον Νικόπουλο για τον θάνατο του τραγουδιστή με τον γιατρό να δέχεται απειλές κατά της ζωής του. Ο ιατρικός σύλλογος του Τενεσί ανέστειλε την άδεια του Νικόπουλου για τρεις μήνες το 1989 και έναν χρόνο αργότερα ο γιατρός δικάστηκε και απαλλάχθηκε για υπερσυνταγογράφηση στον Πρίσλεϊ, τον Τζέρι Λι Λιούις και άλλους.

Στη δίκη του Νικόπουλου αποδείχθηκε ότι ο γιατρός είχε συνταγογραφήσει 19.000 δόσεις στον Πρίσλεϊ τα τελευταία χρόνια της ζωής του. Ο ίδιος κατέθεσε πως το διαιτολόγιο ναρκωτικών του Πρίσλεϊ όταν βρισκόταν σε περιοδεία περιελάμβανε δέκα φάρμακα όταν ξυπνούσε το απόγευμα, άλλα επτά μία ώρα πριν από τη συναυλία, μια ένεση καφεΐνης ή πλασέμπο καφεΐνης ακριβώς πριν από τη έναρξη της συναυλίας, πέντε φάρμακα μετά τη συναυλία και ηρεμιστικά για την ώρα του ύπνου.

Η άδεια εξασκήσεως του ιατρικού επαγγέλματος του Νικόπουλου ανακλήθηκε μόνιμα από τον ιατρικό σύλλογο το 1995 λόγω υπερσυνταγογράφησης φαρμάκων.

O Tζορτζ Νικόπουλος και η σύζυγος του Έντνα με τον Έλβις Πρίσλεϊ

«Κανείς δεν καταλαβαίνει ότι ο Έλβις ήταν τόσο περίπλοκος. Εργάστηκα τόσο σκληρά για να μην διαλυθεί και στη συνέχεια τα έβαλαν μαζί μου όταν πέθανε και αποφάσισαν ότι έφταιγα εγώ» είπε ο Νικόπουλος το 2009 στην ιστοσελίδα Daily Beast.

«Ήμουν ένας από τους πιο στενούς του φίλους. Μερικές φορές ήμουν ο μπαμπάς του, ο καλύτερός του φίλος, ο γιατρός του. Ό,τι ρόλο έπρεπε να παίζω κάθε φορά, τον έπαιζα» συμπλήρωσε.

Ο Τζορτζ «Δρ. Νικ» Νικόπουλος, πέθανε σε ηλικία 88 ετών στο Μέμφις του Τενεσί τον Φεβρουάριο του 2016.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης