ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Πως το καλοκαίρι της Μάργκο Ρόμπι στο Vanity Fair εξόργισε την Αυστραλία

Στην προσπάθεια του να δημοσιεύσει ένα ενδιαφέρον πορτρέτο πέρα από τα κλισέ που μας κάνουν να νυστάζουμε σαν να βλέπουμε σόου μουσικών ταλέντων που δεν καθιερώνει κανέναν ποτέ, το Vanity Fair ανέθεσε στον Rich Cohen (συνδημιουργό της κομμένης πλέον τηλεοπτικής σειράς Vinyl ανάμεσα σε άλλα) να συναντήσει και στη συνέχεια να γράψει το πορτρέτο του πουλέν το Χόλιγουντ από τη μακρινή χώρα.

Με τίτλο «Το καλοκαίρι της Μάργκο Ρόμπι» ο αρθρογράφος προσπαθεί απεγνωσμένα «να κρύψει κάτω από την πένα του τον σεξισμό, τον μισογυνισμό και τον ρατσισμό του απέναντι στις γυναίκες και την Αυστραλία» σχολίασαν λίγα μόνο 24ωρα μετά την κυκλοφορία αναρίθμητα media που δεν ικανοποιήθηκαν από τα σαλιαρίσματα του αρθρογράφου με την ανερχόμενη ηθοποιό.

Για το περιοδικό VF η πρωταγωνίστρια του «Θρύλου του Ταρζάν» αλλά και του «Suicide Squad» που οσονούπω κάνει επίθεση στις σκοτεινές αίθουσες, το κορίτσι από την Αυστραλία που κλότσησε τον ίδιο τον Λεονάρντο ΝτιΚάπριο στα γυρίσματα του «Λύκου της Wall Street» είναι ένα από εκείνα τα κορίτσια που δεν κυκλοφορούν πλέον στην Αμερική.

Στην αστειότητα που δημοσιεύτηκε δεν χαρίστηκαν οι συμπατριώτες της Ρόμπι που διάβασαν στις πρώτες ακόμη παραγράφους του κειμένου που υπογράφει ο Cohen ότι το κράτος τους είναι περίπου 50 χρόνια πίσω από την Αμερική του Πρώτου Κόσμου, είναι μια χώρα «όπου οι άνθρωποι της βλέπουν ακόμη σαπουνόπερες και για αυτό είναι ακόμη ξύπνιοι» ή κάτι τέτοιο. Ειλικρινά είναι ένα κείμενο που αξίζει να υπομείνει κανείς μόνος του.

Η εφημερίδα The Australian έγραψε ότι εάν υπάρχει κάτι που δεν θα ανεχτούν ποτέ οι κάτοικοι της χώρας είναι να «γελοιοποιούνται από τους Αμερικανούς» ενώ αρθρογράφοι, κωμικοί και δημοσιογράφοι από την έκτη μεγαλύτερη χώρα στον κόσμο αποφάσισαν να ξεπληρώσουν την προσβολή με το ίδιο νόμισμα.

Με αφορμή τη Μάργκο Ρόμπι ο Rich Cohen έγραψε αυτό:

«Η Αμερική έχει ξεφύγει πλέον τόσο πολύ που είσαι αναγκασμένος να τραβηχτείς μέχρι την Αυστραλία για να συναντήσεις ένα κορίτσι της διπλανής πόρτας. Σε περίπτωση που σας ξέφυγε τη λένε Μάργκο Ρόμπι. Είναι 26 και όμορφη, όχι με εκείνη την απόκοσμη, σαν μοντέλο σε πασαρέλα...

Είναι ξανθιά, αλλά με σκούρες ρίζες. Είναι ψηλή αλλά μόνο με τη βοήθεια ορισμένων παπουτσιών. Μπορεί να είναι σέξι αλλά ανθρώπινη, ακόμη και όταν υποδύεται χαρακτήρες γυμνούς στην οθόνη. Όπως είπα, είναι από την Αυστραλία. Για να την κατανοήσουμε, πρέπει να σκεφτούμε τι σημαίνει αυτό. Η Αυστραλία είναι η Αμερική 50 χρόνια πριν.

Ηλιόλουστη και αργή, μια αναδρομή στο παρελθόν, για αυτό άλλωστε πρέπει κανείς να την επισκεφθεί για να συναντήσει κόσμο που έχει μείνει πίσω. Για ανθρώπους που ζουν και πεθαίνουν όπως συμβαίνει στην πλοκή μιας σαπουνόπερας στη Μελβούρνη και το Περθ, που συγκεντρώνονται μαζικά σε ένα εμπορικό κέντρο στην Αδελαΐδα και το Σίδνεϊ. Τα πρωινά τους παρακολουθούν το The Today Show της Αυστραλίας με άλλα λόγια, είναι ακριβώς όπως η Αμερική, απλά διαφορετική...»

Ο Ντόναλντ Τραμπ η απάντηση της Aυστραλίας

Η απάντηση ήρθε στη μορφή μιας επεξεργασίας του παραπάνω αποσπάσματος από την ανάποδη. Αυτό είναι το κείμενο που έγινε viral στα MME της πατρίδας της Ρόμπι ως απάντηση στο «ρατσιστικό» κείμενο του VF. To υπογράφει ο Dan Stankey ο οποίος, αφού χαιρετίζει το Vanity Fair, προχωράει σε μια βελτιωμένη έκδοση της «ανοησίας» που δημοσίευσε.

«Η Αυστραλία είναι τόσο ξεχασμένη που πρέπει κανείς να επισκεφθεί την Αμερική για να συναντήσει ένα αγόρι της διπλανής πόρτας. Σε περίπτωση που δεν τον αντιληφθήκατε, είναι ο Ντόναλντ Τραμπ. Είναι 70 και γοητευτικός, όχι με έναν τρόπο απρόσιτο όπως είναι όμορφο ένα μοντέλο αλλά με εκείνον τον τρόπο που σου δημιουργεί τη διάθεση να ζωγραφίζεις γατάκια. Είναι ξανθός αλλά με πολύχρωμες ρίζες.

Είναι ψηλός, αλλά μόνο με τη βοήθεια των γυαλιστερών πύργων που ανοικοδομεί ως μνημεία της σημαντικότητας του. Μπορεί να είναι σέξι αλλά ανθρώπινος, ακόμη και όταν απολύει αυτούς που φιλοδοξούν να κατακτήσουν τη reality TV. Όπως είπα, είναι από την Αμερική. Για να τον κατανοήσετε πρέπει να σκεφτείτε τι σημαίνει αυτό. Η Αμερική είναι όπως ήταν η Αυστραλία πενήντα χρόνια πριν. Ρατσιστική και γεμάτη ιδεοληψίες, ο κατάλληλος προορισμός για να συναντήσεις 'ξεχασμένους' ανθρώπους».

Η Μάργκο Ρόμπι δεν έχει μιλήσει δημόσια για όλα όσα το καλοκαίρι της έχει προκαλέσει στις διπλωματικές σχέσεις των ανθρώπων του πνεύματος ανάμεσα στις δύο χώρες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης