ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

To ΙΜDB γυρνάει την πλάτη του στα σινεφίλ troll

Μετά από καταιγίδα παραπόνων για τις ερασιτεχνικές και αμφιλεγόμενες για την ακεραιότητα τους κριτικές που αναρτώνται από κάθε χρήστη του, η δημοφιλής ιστοσελίδα IMDB (Internet Movie Database) ανακοίνωσε ότι θα τερματίσει την υπηρεσία ανταλλαγής μηνυμάτων μεταξύ των χρηστών της αλλά και τα message board της.

Η ιστοσελίδα, η οποία αποτελεί τη μεγαλύτερη βάση δεδομένων για κινηματογραφικές ταινίες, ηθοποιούς, τηλεοπτικά προγράμματα και video games, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται ότι η υπηρεσία ανταλλαγής μηνυμάτων μεταξύ των χρηστών "δεν αποτελεί πλέον" χρήσιμο εργαλείο.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η πλειονότητα των χρηστών προτιμούν πλέον να συζητούν για ταινίες και ηθοποιούς μέσω των ιστοσελίδων του IMDB στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ η υπηρεσία ανταλλαγής μηνυμάτων δεν προσφέρει πλέον μια "θετική και χρήσιμη εμπειρία" για την πλειονότητα των χρηστών του.

Είναι αδύνατο να μην υποθέσεις ότι πίσω από αυτή την απόφαση κρύβεται η παντοδυναμία των troll που κάνουν το διαδίκτυο χωματερή.

Πρόσφατα η ταινία Suicide Squad είχε αξιολογηθεί από πολλούς χρήστες του IMDB με 10/10 πριν καν προβληθεί στις αίθουσες ενώ το ντοκιμαντέρ του Raoul Peck που διεκδικεί Όσκαρ, το I Am Not Your Negro, δέχθηκε εκατοντάδες αρνητικές ψήφους γιατί το θέμα του ενοχλεί την alt-right Αμερική.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο BBC, οι χρήστες έχουν διορία 2 εβδομάδων προκειμένου να αρχειοθετήσουν τα μηνύματα ή τις πληροφορίες που θέλουν να κρατήσουν και να ανταλλάξουν στοιχεία επικοινωνίας με άλλους χρήστες ώστε να μην χάσουν επαφή.

Η υπηρεσία ανταλλαγής μηνυμάτων του IMDB θα τερματιστεί στις 20 Φεβρουαρίου οπότε και οι κακοπροαίρετοι χρήστες θα πρέπει να αναζητήσουν άλλη δεξαμενή να απλώσουν την τοξικότητα τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης