Τι αλλάζει στα ΜTV Movie Awards από φέτος

Μέχρι σήμερα τα κινηματογραφικά βραβεία MTV που δίδονται από το κοινό του αμερικανικού μουσικού δικτύου ήταν μια υπόθεση για τη μεγάλη οθόνη. Πλέον όμως το MTV θυμάται την (τηλεοπτική) καταγωγή του και από φέτος θα απονείμει τα εύσημα και σε τηλεοπτικά προγράμματα.

Αντίθετα από τα Oscar, τα Grammy και τα Emmy, τα MTV Movie Awards που θεωρούνται μια γιορτή της ποπ κουλτούρας, απονέμονται έπειτα από ηλεκτρονική ψηφοφορία στο Διαδίκτυο η οποία είναι ανοικτή σε όλους και δίνει το τρόπαιο σε όλους όσοι κατακτούν τις προτιμήσεις του κοινού.

Ανάμεσα στα βραβεία που έχουν τη μορφή ενός δοχείου με καλαμπόκι σε χρώμα χρυσό το MTV επιβραβεύει το καλύτερο φιλί, τον καλύτερο τσακωμό αλλά και τον καλύτερο "κακό" στην οθόνη.

Τα βραβεία καθιερώθηκαν πριν από 25 χρόνια και η τελετή απονομής τους απέχει μακράν από το να είναι μια ασήμαντη διοργάνωση. Στις ΗΠΑ το καλλιτεχνικό γεγονός που μεταδίδεται ζωντανά έχει μεγάλη τηλεθέαση, ενώ μεγάλο μέρος της αφρόκρεμας του κινηματογράφου δίνει το παρών στη εκδήλωση αυτή.

Ζούμε μια χρυσή εποχή του περιεχομένου, σπουδαίων ιστοριών και χαρακτήρων που επηρεάζουν είτε τα βλέπετε σε μια κινηματογραφική αίθουσα είτε στην τηλεόραση" δήλωσε ο πρόεδρος του MTV Κρις Μακ Κάρθι.

Το MTV προσδοκά να μετατρέψει την 7η Μαΐου σε ένα "φεστιβάλ κινηματογράφου και τηλεόρασης" με συναυλίες, special guests στο κόκκινο χαλί, προσκεκλημένους και γαστρονομικές προτάσεις στον εξωτερικό χώρο του Shrine Auditorium.

mtv movie awards

Η φετινή γιορτή που θα διεξαχθεί στις 7 Μαΐου στο Shrine Auditorium του Λος 'Αντζελες, θα εγκαινιάσει το νέο σχήμα.

Η εισαγωγή τηλεοπτικών εκπομπών στα βραβεία που πλέον έχουν μετονομαστεί σε "MTV Movie & TV Awards" επιβεβαιώνει ότι η τηλεόραση ΕΙΝΑΙ το νέο Χόλιγουντ.

Διαβάστε επίσης