ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Ηλιόπουλος στο CNN Greece: Αν χρειαστεί θα συγκρουστώ και με το κόμμα μου για το καλό της Αθήνας

Ν. Ηλιόπουλος στο CNN Greece: Αν χρειαστεί θα συγκρουστώ και με το κόμμα μου για το καλό της Αθήνας

Τη δέσμευση ότι θα παραμείνει στην τοπική αυτοδιοίκηση, ανεξαρτήτως αποτελέσματος, εκφράζει ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, Νάσος Ηλιόπουλος σε συνέντευξή του στο CNN Greece.

Παράλληλα, σημειώνει ότι είναι έτοιμος να συγκρουστεί ακόμα και με το κόμμα του αν αυτό κρίνει ότι θα εξυπηρετήσει το συμφέρον της πρωτεύουσας ενώ υποστηρίζει ότι γνωρίζει καλύτερα από τους άλλους υποψήφιους την Αθήνα καθώς σε αυτήν γεννήθηκε, μεγάλωσε και ζει.

Ο Νάσος Ηλιόπουλος αναπτύσσει τις προτάσεις του για την ασφάλεια, την καθαριότητα και την βραχυχρόνια μίσθωση, εκφράζει τη βεβαιότητα ότι θα είναι στον δεύτερο γύρο με προοπτική νίκης, και μιλά για τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των δύο άλλων βασικών υποψηφίων.

Η δική μου Αθήνα δεν είναι η Αθήνα της βιτρίνας

«Με μεγάλη χαρά αποδέχτηκα την πρόταση της Ανοιχτής Πόλης να είμαι υποψήφιος για τον Δήμο Αθήνας καθώς γεννήθηκα και μεγάλωσα στην πρωτεύουσα και από μικρός συμμετείχα στα κινήματα πόλης», λέει ο Νάσος Ηλιόπουλος εξηγώντας την απόφασή του να θέσει υποψηφιότητα για το δήμο της πρωτεύουσας ενώ σημειώνει, παράλληλα, ότι οι σημερινές συνθήκες του επιτρέπουν να πει ότι θα παραμείνει στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης και την επόμενη μέρα.

Υποστηρίζει ότι το αρχικό πρόβλημα αναγνωσιμότητας έχει ήδη ανατραπεί. «Επιπλέον, σε σχέση με τους άλλους υποψήφιους γνωρίζω πολύ καλύτερα την πόλη. Γνωρίζω και την πίσω αυλή της πόλης. Η δικιά μου Αθήνα δεν είναι απλά η Αθήνα της βιτρίνας, του κέντρου. Ξέρω ποιο είναι το πεδίο στο οποίο καλούμαι να δουλέψω», σημειώνει.

Αισθάνομαι ασφαλής στην Αθήνα

«Αισθάνομαι ασφαλής στην Αθήνα», λέει ο κ. Ηλιόπουλος και υπογραμμίζει ότι δεν πρέπει να γενικεύουμε το ζήτημα αλλά να εστιάζουμε εκεί όπου υπάρχει το πρόβλημα. «Η ασφάλεια είναι δικαίωμα για όλους. Μια πόλη που οι άνθρωποι ζουν στον φόβο δεν μπορεί να είναι δημοκρατική». Σημειώνει, παράλληλα, ότι ο Δήμος Αθηναίων δεν κατάφερε να σπάσει το αίσθημα της εγκατάλειψης, λέγοντας, χαρακτηριστικά ότι φέτος για ηλεκτροφωτισμό η δημοτική αρχή δεν έδωσε ούτε ένα ευρώ. Ο κ. Ηλιόπουλος υποστηρίζει, επίσης, ότι οι γειτονιές της Αθήνας θα είναι πολύ πιο ασφαλείς χωρίς τη δράση της Χρυσής Αυγής και παραδέχεται ότι και η Αριστερά ορισμένες φορές υποτίμησε τον ακροδεξιό κίνδυνο.

Αναφορικά με το ζήτημα της βραχυχρόνιας μίσθωσης ο υποψήφιος της Ανοιχτής Πόλης σημειώνει ότι το υπάρχον φορολογικό πλαίσιο, με το οποίο ρυθμίστηκαν το φορολογικά ζητήματα, είναι μια καλή αρχή προκειμένου να μπουν συγκεκριμένοι κανόνες. Υποστηρίζει ότι σε κάθε περίπτωση ο Δήμος της Αθήνας πρέπει να έχει σημαντικό ρόλο στην όποια συζήτηση γίνεται για το συγκεκριμένο ζήτημα κάτι που η παρούσα δημοτική αρχή δεν διεκδίκησε. «Δεν είναι ένα ζήτημα άσπρο-μαύρο. Μέσα στην κρίση υπήρξαν μικροϊδιοκτήτες που μπόρεσαν να συμπληρώσουν το εισόδημά τους αλλά και περιοχές, όπως ο Άγιος Παντελεήμονας, στις οποίες έδωσε ζωή το Airbnb. Πλέον, όμως βρισκόμαστε στη φάση που μεγάλοι παίκτες αγοράζουν ολόκληρες πολυκατοικίες και διώχνουν τις οικογένειες», λέει ο κ. Ηλιόπουλος και προτείνει εξαίρεση των νομικών προσώπων από τη δυνατότητα μίσθωσης , περιορισμό αριθμού διαμερισμάτων ανά ΑΦΜ και χρονικό περιορισμό της μίσθωησης.

«Η Αθήνα έχει χάσει την καρδιά των ανθρώπων της»,

«Η Αθήνα έχει χάσει την καρδιά των ανθρώπων της», λέει ο κ. Ηλιόπουλος απαντώντας στο ερώτημα σχετικά με το ποιο είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η πρωτεύουσα. Αναφορικά με τις δυνατότητες της πόλης οι οποίες δεν αξιοποιούνται ο κ. Ηλιόπουλος υπογραμμίζει το γεγονός ότι η δημοτική αρχή δεν χρησιμοποιεί τα χρηματοδοτικά εργαλεία που διαθέτει.

Αναφορικά με το πώς διαφοροποιούνται τα δεδομένα με την απλή αναλογική, ο Νάσος Ηλιόπουλος σημειώνει ότι είναι έτοιμος για συνεργασίες καθώς «αν δεν συνεργαστείς δεν μπορείς να δουλέψεις στην τοπική αυτοδιοίκηση», όμως υπογραμμίζει ότι αυτό πρέπει να γίνει πάνω στα συγκεκριμένα προβλήματα της πόλης και όχι με συνδιαλλαγή. «Δεν μπορούμε, όμως, να έχουμε οποιαδήποτε μορφής συνεργασία με τους νέο-ναζιστές της Χρυσής Αυγής».

Το δίλημμα των εκλογών είναι «Αθήνα από τα παλιά ή Αθήνα από την αρχή», λέει ο κ. Ηλιόπουλος και σημειώνει ότι στο ψηφοδέλτιο του κ. Μπακογιάννη βρίσκονται πρόσωπα που ευθύνονται για τη σημερινή κατάσταση της πρωτεύουσας.

Σχετικά με το αν το δίλημμα «πρόοδος ή συντήρηση» αντανακλά και στις δημοτικές εκλογές και απαντώντας σε ερώτημα για το τι θα πράξει σε περίπτωση που δεν είναι στον δεύτερο γύρο, ο κ. Ηλιόπουλος σημειώνει: «Η δικιά μας εκτίμηση είναι ότι είμαστε στο δεύτερο γύρο και πάμε για να κερδίσουμε. Θα ήμουν όμως αναντίστοιχος αν σας έλεγα ότι το δίλημμα αυτό δεν αντανακλάται με τα δικά του χαρακτηριστικά και στην τοπική αυτοδιοίκηση. Δεν κατεβαίνουμε όμως για μια καταγραφή. Κατεβαίνουμε για να κερδίσουμε τις εκλογές»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ