FOCUS

Θ. Γρηγοριάδης στο CNN Greece: Ο κορωνοϊός αλλάζει την πολιτική οικονομία του πλανήτη

Κώστας Πλιάκος Κώστας Πλιάκος - CNN Greece

Υπέρ του ευρωομολόγου τάσσεται ο καθηγητής οικονομικών του Ελεύθερου Πανεπιστημίου του Βερολίνου, Θεοχάρης Γρηγοριάδης, τονίζοντας ότι η Ευρώπη δεν μπορεί στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή να ρισκάρει την πρόσβαση της Ιταλίας και της Ισπανίας στις χρηματαγορές.

Μιλώντας στο CNN Greece o κ. Γρηγοριάδης είπε ότι η κρίση του κορωνοϊού αλλάζει την πολιτική οικονομία του πλανήτη και τις ισορροπίες και θα κρίνει το μέλλον της ευρωζώνης αλλά και του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Τόνισε ότι η Κίνα έχει χάσει σημαντικό μέρος της αξιοπιστίας της λόγω του ότι καθυστέρησε να δώσει στοιχεία για το πρόβλημα και αυτό θα έχει συνέπειες καθώς είναι ένας σημαντικός προορισμός διεθνών επενδύσεων.

Αναφορικά με την επιφυλακτικότητα της Γερμανίας στο ευρωομόλογο τόνισε ότι οφείλεται εν μέρει στο ότι δεν γνωρίζει ακόμη πόσο θα κοστίσει στην οικονομία η κρίση λέγοντας ότι όταν αυτό τι ξεκαθαρίσει να έχει μια διαφορετική στάση αλλά τότε ίσως να είναι αργά για την Ιταλία και την Ισπανία.

Όσον αφορά την Ελλάδα είπε ότι τα μέτρα για την ενίσχυση της οικονομίας που έχει ανακοινώσει η ελληνική κυβέρνηση είναι προς τη σωστή κατεύθυνση αλλά χρειάζονται περισσότερα μέτρα για την ενίσχυση της ρευστότητας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ