ΕΛΛΑΔΑ

Πάσχα 2016: Που θα κάνουν διακοπές οι Έλληνες;

Πάσχα 2016: Που θα κάνουν διακοπές οι Έλληνες;
Eurokinissi/Γιώργος Κονταρίνης (φωτογραφία αρχείου)

Οι διακοπές του Πάσχα το 2016 είναι ένα ολόκληρο πενθήμερο καθώς η Τρίτη 3 Μαΐου 2016, είναι αργία λόγω της μεταφοράς της απεργίας της Πρωτομαγιάς.

Σε ποια μέρη θα περάσουν τις πασχαλινές διακοπές τους οι Έλληνες; Η trivago πραγματοποίησε έρευνα και σας παρουσιάζει τους εθνικούς αλλά και τους διεθνείς προορισμούς για τους οποίους οι Έλληνες έδειξαν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

Φανατικοί της Ρώμης φαίνεται να είναι οι Έλληνες, διατηρώντας τη στην κορυφή των επιλογών τους τρεις χρονιές στη σειρά, αφού από το 2014 και μετά είναι ο προορισμός που φαίνεται να προτιμούν περισσότερο από όλους, ελληνικούς και μη. Ωστόσο, φέτος παρατηρείται στροφή σε ελληνικούς προορισμούς.

Πιο συγκεκριμένα, πέρυσι ο μόνος ελληνικός προορισμός της δεκαπεντάδας ήταν η Κέρκυρα, αλλά φέτος το Ναύπλιο σκαρφάλωσε στην τέταρτη θέση, ενώ την παρουσία τους μεταξύ των κορυφαίων φετινών θέσεων κάνουν τα Χανιά, η Θεσσαλονίκη, η Ρόδος και τα Ιωάννινα.

Εξίσου σταθερά αγαπημένος προορισμός των Ελλήνων φαίνεται να είναι και το Λονδίνο, το οποίο καταλαμβάνει την τρίτη θέση, μια χαμηλότερη από πέρυσι, ενώ η Κωνσταντινούπολη που πέρυσι είχε την τρίτη θέση, φέτος έμεινε εκτός της δεκαπεντάδας.

korifaioi proorismoi

Οι κορυφαίοι προορισμοί που θα προτιμήσουν οι Έλληνες για το Πάσχα toy 2016 και οι αντίστοιχοι toy 2015. Πηγή: Trivago.

Στις δύο πρώτες θέσεις των ελληνικών προορισμών παραμένουν η Κέρκυρα και το Ναύπλιο. Τα Χανιά εμφανίζονται μια θέση υψηλότερα από πέρυσι, με την Θεσσαλονίκη να ακολουθεί στην τέταρτη θέση και τη Ρόδο στην πέμπτη θέση.

ellinikoi proorismoi

Πηγή:Trivago

Μεταβολές τιμών


Πτωτική πορεία σημειώνουν οι τιμές. Σύμφωνα με τα στοιχεία της trivago παρατηρείται ιδιαίτερο ενδιαφέρον στη μεταβολή της μέσης τιμής που επιλέχθηκε πέρυσι για την Κέρκυρα, η οποία ήταν στα 151 ευρώ, με την αντίστοιχη φετινή ωστόσο να διαμορφώνεται στα 109 ευρώ, κατά 28 τοις εκατό χαμηλότερη.

2274718

Πηγή: Eurokinissi/Γιώργος Κονταρίνης

Αντίστοιχες μειώσεις παρατηρούνται και στις τιμές που επιλέχθηκαν κατά μέσο όρο για το Ναύπλιο, με την φετινή να είναι 13 τοις εκατό χαμηλότερη από την περσινή.

Χαμηλότερες τιμές σε σχέση με πέρυσι επέλεξαν και όσοι προτίμησαν προορισμούς του εξωτερικού, όπως το Λονδίνο και το Παρίσι, αφού επέλεξαν ξενοδοχεία οικονομικότερα κατά 18 και 17 τοις εκατό αντίστοιχα, συγκριτικά με την περασμένη χρονιά.

Υψηλότερη τιμή συγκριτικά με την περασμένη χρονιά φαίνεται να επέλεξαν όσοι θα προτιμήσουν να περάσουν τις διακοπές τους στην Θεσσαλονίκη, αφού η φετινή προτιμώμενη τιμή φαίνεται να είναι κατά 20 τοις εκατό υψηλότερη βάσει της αντίστοιχης περσινής, παραμένοντας ωστόσο μεταξύ των πιο οικονομικά προσιτών προορισμών, με μέση προτιμώμενη τιμή που διαμορφώνεται στα 77 ευρώ για το φετινό Πάσχα.

image006

Πηγή: Trivago

Σχετικά με την έρευνα: Σύμφωνα με την trivago, τα δεδομένα της συγκεκριμένης έρευνας απορρέουν από τις αναζητήσεις που έγιναν στην ιστοσελίδα μεταξύ 12 Δεκεμβρίου 2015 και 12 Μαρτίου 2015 για ταξίδια που πραγματοποιήθηκαν μεταξύ 9 και 13 Απριλίου 2015, αλλά και από τις αναζητήσεις που πραγματοποιήθηκαν μεταξύ 1ης Ιανουαρίου 2016 έως 31ης Μαρτίου 2016, για ταξίδια που θα πραγματοποιηθούν μεταξύ 28 Απριλίου και 2 Μαΐου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ