ΤΑΞΙΔΙ ΕΛΛΑΔΑ

Avant Mar: Ένα ολοκαίνουριο beachfront ξενοδοχείο 5 αστέρων μία ανάσα από την κοσμοπολίτικη Νάουσα

Avant Mar: Ένα ολοκαίνουριο beachfront ξενοδοχείο 5 αστέρων μία ανάσα από την κοσμοπολίτικη Νάουσα

Το Avant Mar συστήνει μία νέα εποχή φιλοξενίας με έμπνευση τις Κυκλάδες και τη μεσογειακή κομψότητα, όπου η ουσιαστική πολυτέλεια συναντά το πρώτο Matsuhisa της Πάρου.

Η επίσκεψη σε ένα ολοκαίνουριο ξενοδοχείο είναι πάντα απολαυστική και συνάμα εξαιρετικά ενδιαφέρουσα. Πρώτον γιατί όλα, μα όλα, από τις πετσέτες μέχρι τα μαξιλάρια και από τα μαχαιροπήρουνα μέχρι τα στρώματα, είναι καινούρια και περιμένουν τους πρώτους επισκέπτες για να τους εμφυσήσουν ζωή και να τους δώσουν λόγο ύπαρξης ως μέρος της εμπειρίας τους, και δεύτερον γιατί, ιδίως όσο αναπτύσσεται ραγδαία η ξενοδοχειακή σκηνή της χώρας μας, έχει μεγάλο ενδιαφέρον να παρατηρεί κανείς στην πράξη την εξέλιξη του ξενοδοχειακού προϊόντος και κατά πόσον αυτό εναρμονίζεται -ή και πηγαίνει ένα βήμα παραπέρα- τις σύγχρονες επιταγές της πολυτελούς φιλοξενίας.

Πολύ πρόσφατα λοιπόν βρέθηκα στην Πάρο και συγκεκριμένα στο ολοκαίνουριο Avant Mar, το πολυτελές beachfront hotel 5 αστέρων, που ξεχωρίζει μεταξύ πολλών άλλων για δύο βασικά πράγματα: βρίσκεται κυριολεκτικά μία ανάσα από τη Νάουσα και φιλοξενεί το πρώτο εστιατόριο Matsuhisa του νησιού. Και τα δύο αυτά στοιχεία του, καθιστούν το νέο ξενοδοχείο μία ακαταμάχητη πρόταση στο αγαπημένο κυκλαδονήσι, αλλά οι εκπλήξεις δεν σταματούν εκεί. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή!

Καταρχάς να ξεκινήσουμε λέγοντας πως το πανέμορφο Avant Mar με την εξαιρετικά ανοιχτόκαρδη διάθεση και τον breezy χαρακτήρα άνοιξε τις πόρτες του πριν από λιγότερο από ένα μήνα, μεσούσης της σεζόν, και από την πρώτη στιγμή έγινε talk of the town για όλους τους σωστούς λόγους. Εδώ, κυριολεκτικά πάνω στην όμορφη αμμουδιά της παραλίας Πιπέρι, η Κυκλαδίτικη κομψότητα συναντά τη μεσογειακή φινέτσα με σύμβολο το αλμυρίκι, που μάλιστα αποτυπώνεται και στο logo του ξενοδοχείου, αλλά πρωταγωνιστεί και σε φυσική μορφή, και μάλιστα σε πληθώρα, στο μικρό γραφικό κόλπο που φιλοξενεί το Avant Mar.

Όπως είπαμε και παραπάνω δε το νέο ξενοδοχείο βρίσκεται μία ανάσα από την κοσμοπολίτικη ζωή της Νάουσας, όμως εδώ αυτό δεν είναι σχήμα λόγου, αλλά κυριολεξία, αφού η απόσταση με τα πόδια είναι 5 ακριβώς λεπτά. Και το λέω με τόση βεβαιότητα γιατί το περπάτησα. Έτσι απολαμβάνεις ταυτόχρονα και όλη την ησυχία και την ιδιωτικότητα ενός παραθαλάσσιου island hotel και τη δυνατότητα να βρεθείς στο λεπτό σε ένα από τα πιο ζωντανά και όμορφα λιμανάκια των Κυκλάδων. Μπορεί να μη θέλεις καν να αφήσεις τη βολή και τις υπηρεσίες του ξενοδοχείου, της πισίνας και της φροντισμένης παραλίας του, αλλά αυτό δεν έχει σημασία, σημασία έχει πως έχεις την επιλογή να το κάνεις ό,τι ώρα και όποια στιγμή το αποφασίσεις.

Ταυτόχρονα, όπως είπαμε και πιο πάνω, μέσα στο Avant Mar συναντούμε το πρώτο Matsuhisa της Πάρου και το τρίτο της χώρας μας κατά συνέπεια. Το υπερδιάσημο παγκοσμίως brand σίγουρα δεν χρειάζεται συστάσεις, αφού η κορυφαία Asian fusion κουζίνα του celebrity chef Nobu Matsuhisa αποτελεί μία από τις πιο αναγνωρίσιμες dining προτάσεις στον κόσμο. Το Matsuhisa Paros λοιπόν φιλοξενείται μέσα σε έναν πανέμορφο μεσογειακό «κήπο», που ακολουθεί την open-air φιλοσοφία, τις καθαρές γραμμές και τους κυλινδρικούς όγκους που χαρακτηρίζουν ολόκληρο το ξενοδοχείο.

Κάτω από τα αστέρια του κυκλαδίτικου ουρανού και ανάμεσα σε καταπράσινα φυτά και μικρά δεντράκια παίρνουμε θέση στα κομψά τραπέζια και στο εντυπωσιακό μπαρ και απολαμβάνουμε το κορυφαίο sushi και τα signature πιάτα του Nobu, όπως προετοιμάζονται από τα ικανά χέρια του Head Chef Γιώργου Σπαγκάκου και του Sushi Chef Χρήστου Μαρτζούκου. Οι iconic Rock Shrimps, το κλασσικό New Style Sashimi, ο ανατρεπτικός New York Black Cod Miso και πολλά ακόμη συγκλονιστικά πιάτα συνοδεύονται από signature αλλά και κλασσικά cocktails γεμάτα αρώματα καλοκαιριού και Asian νότες. Κάθε βράδυ, επίσης, στο Matsuhisa Paros μπορείς να απολαύσεις το δείπνο σου υπό τους ήχους εντυπωσιακών DJ sets, προσφέροντας μια ακόμη στρώση απόλαυσης στην ήδη εκλεκτή εμπειρία διασκέδασης και γαστρονομίας.

Η γευστική εμπειρία στο Avant Mar όμως δεν περιορίζεται στη βραβευμένη κουζίνα του Nobu, αφού η all day γαστρονομική πρόταση του ξενοδοχείου συμπληρώνεται επάξια από το αεράτο εστιατόριο Thymes ακριβώς δίπλα στην εντυπωσιακή πισίνα. Εδώ ο πολύ ικανός σεφ Δημήτρης Κατσάνος φροντίζει να έχουμε πολλές και ευφάνταστες εναλλακτικές από νωρίς το πρωί έως αργά το βράδυ σε ένα έξυπνο all-day menu που ξεκινά αμέσως μετά το πλούσιο πρωινό και καλύπτει και την ώρα του dinner.

Προσωπικά ξεχώρισα το τηγανητό καλαμάρι με ταραμά και τόσο όσο χρειάζεται spicy dressing από jalapenos, τη φάβα με καπνιστό χέλι και chutney κάπαρης, την ευφάνταστη gyoza σπανακόπιτα, αλλά και το ψημένο στην εντέλεια Rib Eye που επέλεξα να συνδυάσω με μία καλοφτιαγμένη chipotle mayo sauce και φυσικά πατάτες τηγανητές του ονείρου.

Το πάζλ των γεύσεων ολοκληρώνεται στο in house pastry shop Figs, ένα χαριτωμένο ζαχαροπλαστείο πάνω στην «κεντρική πλατεία» του ξενοδοχείου, όπου σερβίρονται παραδοσιακά γλυκά και ελληνικός καφές, για μία ολοκληρωμένη εμπειρία από Ελλάδα, αλλά και από όπου βγαίνουν όλα τα λαχταριστά γλυκά του ξενοδοχείου, στα οποία ειλικρινά είναι δύσκολο να αντισταθείς.

Εγώ πάντως δοκίμασα εδώ μία καρυδόπιτα που αν έκλεινα τα μάτια μου θα ορκιζόμουν πως ήμουν πάλι μικρή και έκλεβα από το μεγάλο ταψί που έφτιαχνε η γιαγιά μου για να τη μοιράσει σε όλη την οικογένεια. Στην ίδια «πλατεία» συναντούμε και τις δημιουργίες του γνωστού σχεδιαστή Nikos Koulis στη high-end μπουτίκ “Nikos Koulis Jewels”.

Πριν κλείσουμε λέγοντας λίγα πράγματα για τα ίδια τα δωμάτια, το design και την εμπειρία φιλοξενίας αυτή καθαυτή στο Avant Mar, θέλω δύο γραμμές για να μιλήσουμε για το πολύ ιδιαίτερο spa του ξενοδοχείου. Όπως είπαμε και παραπάνω, όλο το ξενοδοχείο είναι φτιαγμένο σε open-air style, γεγονός που του προσδίδει μία ανοικτόκαρδη διάθεση και ένα άκρως καλοκαιρινό vibe.

Το ίδιο λοιπόν ακριβώς ισχύει και για το wellness area, που είναι φτιαγμένο στα πρότυπα των spa των εξωτικών προορισμών και είναι όλο εξωτερικό. Έτσι απολαμβάνεις το μασάζ ή τη θεραπεία σου σε ένα καθαρά τροπικό περιβάλλον, ανάμεσα στο πράσινο, σε ένα open-air cabin με αεράτα πανιά και δίπλα στη λίμνη-Jacuzzi. Προσωπικά είναι μία προσέγγιση που δεν έχω ξαναδεί στις Κυκλάδες και πολύ με εντυπωσίασε. Δεν θα μπορούσα, φυσικά, να παραλείψω τη διακριτική παρουσία της General Manager του ξενοδοχείου, Άννας Ασημακοπούλου, η οποία με έκανε να αισθανθώ σαν στο σπίτι μου, δημιουργώντας ένα ατμοσφαιρικό και ζεστό περιβάλλον.

Κλείνοντας λοιπόν να συμπληρώσουμε πως η μαγική πισίνα-κεντρικό σημείο αναφοράς του Avant Mar εκτείνεται σε μήκος 55 μέτρων και είναι έτσι σχεδιασμένη ώστε να προσφέρει την αίσθηση πως ενώνεται με τη θάλασσα. Η αρχιτεκτονική μελέτη ανήκει στην Tense Architecture Network με επικεφαλής τον αναπληρωτή καθηγητή ΕΜΠ, Τηλέμαχο Ανδριανόπουλο, ενώ το διακοσμητικό concept επιμελήθηκε ο Κωνσταντίνος Χαδιώς και η ομάδα του Chadios Architects.

Τα 38 συνολικά πολυτελή δωμάτια, μεταξύ των οποίων και οι 7 σουίτες με τις ιδιωτικές plunge pools και η μεγαλοπρεπής "The Avant Mar Premium Sea View Suite", αναβαθμίζουν το επίπεδο της εμπειρίας διαμονής, η οποία ξεκάθαρα αντικατοπτρίζει την αυθεντική κυκλαδίτικη φιλοξενία με επίκεντρο την απόλυτη άνεση.

Όλα τα δωμάτια έχουν σχεδιαστεί με ιδιαίτερη προσοχή στη λεπτομέρεια με το λευκό μάρμαρο να πρωταγωνιστεί ως το απόλυτα χαρακτηριστικό ελληνικό στοιχείο, ενώ η κυριαρχία των ανοιχτών χρωμάτων και των φυσικών περασμάτων του φωτός και του αέρα στους εσωτερικούς χώρους δημιουργούν μια ατμόσφαιρα χαλάρωσης και ευεξίας ως συνέχεια της φυσικής παλέτας του τοπίου της Νάουσας.

Τα μπάνια, εκτός από πανέμορφο σχεδιασμό, έχουν κορυφαία amenities με την υπογραφή του premium αυστραλιανού brand Aesop, ενώ διαθέτουν φυσικές λούφες, οδοντόβουρτσες, τελευταίας τεχνολογίας πιστολάκια μαλλιών και ό,τι άλλο μπορεί να χρειαστεί κανείς για μία ολοκληρωμένη wellness εμπειρία και εντός των δωματίων.

Info:

Avant Mar, Πιπέρι, Νάουσα, Πάρος, 2284 440 300, info@avantmar.com, www.avantmar.com

Matsuhisa Paros, Πιπέρι, Νάουσα, Πάρος, 2284 440 320, contact@matsuhisaparos.com