ΤΑΞΙΔΙ ΚΟΣΜΟΣ

Τρία ταξίδια εμπνευσμένα από ταινίες

Μπορεί να προγραμματίζετε τα ταξίδια σας βάσει των ήδη υπαρχόντων εμπειριών σας ή εκείνων που θέλετε να δημιουργήσετε, βάσει εικόνων που έχετε συγκρατήσει από το περιβάλλον σας. Πολλές φορές, σημαντικό ρόλο στην επιλογή του επόμενου προορισμού σας, παίζουν οι κινηματογραφικές παραγωγές του Hollywood. Διότι, οι ταινίες μπορούν να αποτελέσουν μια κύρια πηγή έμπνευσης όταν δεν ξέρετε ποια είναι η επόμενη «στάση» που επιθυμείτε να κάνετε, αλλά ούτε και με ποιον τρόπο να ζήσετε την κουλτούρα της κάθε χώρας.

Παρακάτω λοιπόν, εμπνευστήκαμε από τρεις ταινίες του σύγχρονου κινηματογράφου και σας ταξιδεύουμε σε τρεις χώρες που αξίζει να επισκεφτείτε άμεσα.

Κοπεγχάγη, Δανία (The Danish Girl)

Μπορεί η Κοπεγχάγη να ανήκει στις πιο χρωματιστές γειτονιές του κόσμου, όμως λίγοι θα την επιλέξουν για να πάνε διακοπές. Ή τουλάχιστον, αυτό συνέβαινε πριν το «The Danish Girl», μια εξαιρετική ταινία, γυρισμένη στην πόλη που το design είναι τρόπος ζωής. Μπορεί η πλοκή της να δίχασε τους θεατές, όμως η τοποθεσία όπως και τα κοστούμια, εντυπωσίασαν ακόμη και τους πιο δύσκολους κριτές. Διότι, το «The Danish Girl» είχε ως κεντρικό φόντο την πολύχρωμη και γραφική Κοπεγχάγη, τοποθετημένη στη δεκαετία του 1920.

Βαρκελώνη, Ισπανία (Vicky Christina Barcelona)

Σε εντελώς διαφορετικό ύφος από τη Δανία, η ταινία του Woody Allen με τίτλο «Vicky, Christina, Barcelona» θα σας ταξιδέψει στην πιο ξεχωριστή πλευρά της Ισπανίας. Μαγικές εικόνες, δημιουργούν την απόλυτη ατμόσφαιρα και ξεδιπλώνουν την πιο όμορφη πλευρά της Βαρκελώνης. Οι σκηνές της ταινίας περιλαμβάνουν μερικά από τα σπουδαιότερα αξιοθέατα της πόλης, όπως είναι το πάρκο Gaudi. Μπορεί άραγε, ένα ρομαντικό δράμα να σας κάνει να κλείσετε εισιτήρια για Βαρκελώνη;

Μαρακές, Μαρόκο (Sex and the City 2)

Ταξιδεύοντας πλέον, μακριά από τη Νέα Υόρκη, αλλά και το ευρωπαϊκό μοτίβο τουρισμού, ο δρόμος θα σας βγάλει στο Μαρόκο, έναν προορισμό εμπνευσμένο από τη δεύτερη ταινία της σειράς «Sex and the City». Με 80% των κινηματογραφικών της σκηνών να είναι γυρισμένες στο Μαρόκο, οι γυναίκες-πρότυπα της δεκαετίας του 1990 σας ανοίγουν την πόρτα στους θησαυρούς του εξωτικού Μαρόκο και σε όλες τις εκπλήξεις που επιφυλάσσει!

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης