ΤΑΞΙΔΙ ΚΟΣΜΟΣ

Tι τράβηξε ο paparazzi του ζωικού βασιλείου

Tι τράβηξε ο paparazzi του ζωικού βασιλείου
Will Burrard-Lucas

Τις εντυπωσιακές φωτογραφίες έβγαλε ο φωτογράφος άγριας ζωής Will Burrard Lucas στη  Ζαμβέζη της Ναμίμπια.

Αναρωτηθήκατε ποτέ τι κάνουν τα άγρια ζώα τη νύχτα; Χάρη σε μία σειρά από όμορφες και αποκαλυπτικές νυχτερινές φωτογραφίες, μπορείτε να μάθετε.

Οι φωτογραφίες αποκαλύπτουν τις «ιδιωτικές ζωές» λιονταριών, ζεβρών και γκνού, τα οποία συγκεντρώνονται γύρω από πηγές νερού και περνούν μέσα από θάμνους χωρίς να γνωρίζουν ότι παρακολουθούνται από τον φακό.

Το πρότζεκτ ανατέθηκε στον φωτογράφο από τη WWF, προκειμένου να αναδείξει την ομορφιά των πλασμάτων της Ναμίμπια. Ωστόσο, η φύση των άγριων ζώων έκανε το έργο πιο δύσκολο απ’ ότι αναμενόταν.

«Στα περισσότερα μέρη της Αφρικής, τα άγρια ζώα είναι πολύ πιο εύκολο να φωτογραφηθούν. Τα ζώα σε αυτά θα σε αφήσουν να τα φωτογραφίσεις με μία κάμερα στο χέρι», λέει ο Lucas, ο οποίος έχει περάσει τα τελευταία
πέντε χρόνια, απαθανατίζοντας άγρια ζώα στην Αφρικανική ήπειρο.

6 copy

Πηγή: Will Burrard-Lucas

Αλλά η διαφορά της Αφρικανικής ηπείρου με την περιφέρεια της Ζαμβέζης είναι η εξής. Οι οικισμοί των ανθρώπων είναι πολύ κοντά με τα ζώα. «Η άγρια ζωή σχεδόν συνυπάρχει με τις κοινότητες των ανθρώπων, έτσι αυτή
είναι πολύ ντροπαλή και φευγαλέα, με πολλά από τα πλάσματα να κινούνται μόνο κατά την διάρκεια της νύχτας.

Μόλις καταλάβαιναν ότι τα πλησίαζα, έτρεχαν μακριά», λέει ο φωτογράφος.

Σε αυτή την πρόκληση ο φωτογράφος απάντησε με μία κάμερα-παγίδα. Μια υψηλής ποιότητας φωτογραφική μηχανή DSLR, την οποία τοποθέτησε σταθερά και προσεκτικά κατά μήκος μονοπατιών ζώων και κοντά σε πηγές νερού. Κατά την διάρκεια της νύχτας, οι κινήσεις των άγριων ζώων ενεργοποιούσαν τους αισθητήρες της κάμερας και αμέσως γινόταν η λήψη της φωτογραφίας.

Οι εικόνες που προκύπτουν, απεικονίζουν την φυσική συμπεριφορά των άγριων ζώων χωρίς την άμεση παρέμβαση του ανθρώπου, έχοντας έτσι το πλεονέκτημα της φυσικότητας της κίνησης των άγριων ζώων.

Meet the paparazzo of the animal kingdom

By Milena Veselinovic, for CNN

ΔΗΜΟΦΙΛΗ