ΤΑΞΙΔΙ ΚΟΣΜΟΣ

Καλώς ήρθατε στην κόλαση: Η ιαπωνική πόλη με τις 3.000 θερμές πηγές

Καλώς ήρθατε στην κόλαση: Η ιαπωνική πόλη με τις 3.000 θερμές πηγές
Youtube

Πρόκειται για την κόλαση της γης. Η πόλη Beppu στο νησί Kyushu της Ιαπωνίας είναι διαρκώς τυλιγμένη σε ατμούς. Αυτό συμβαίνει λόγω των 3.000 θερμών πηγών που εντοπίζονται στην πόλη.

Αυτή η έντονη γεωθερμική δραστηριότητα στην περιοχή οφείλεται στο μεγαλύτερο ενεργό ηφαίστειο της Ιαπωνίας, το ύψους 1585 μέτρων Aso που βρίσκεται σε απόσταση 96 χιλιομέτρων νοτιοδυτικά της πόλης.

Είναι περιττό να πούμε ότι η Beppu είναι το μεγαλύτερο θέρετρο με θερμές πηγές στον κόσμο αν και οι τουρίστες δεν μπορούν να βουτήξουν σε όλες.

Το νερό χρησιμοποιείται επίσης σε σπίτια και εστιατόρια, για γεωργική έρευνα, φυσικοθεραπεία και για κολύμβηση.

Οι οκτώ μεγαλύτερες γεωθερμικές πηγές είναι πολύ ζεστές και δεν επιτρέπεται να μπει κανείς σε αυτές και συχνά αποκαλούνται «η κόλαση της Beppu».

Η «Sea Hell» έχει μπλε νερό που κοχλάζει. Η «Shaven Head Hell» είναι γεμάτη λάσπη σε θερμοκρασία 99 βαθμών Κελσίου. Η «Μountain Hell» έχει θερμοκρασία 90 βαθμών ενώ η «Cooking Pot Hell» έχει έξι «πισίνες» διαφορετικού χρώματος και με θερμοκρασίες από 80 βαθμούς Κελσίου μέχρι σημείο βρασμού.

Η πιο θεαματική από τις ιαματικές πηγές Beppu είναι η κατακόκκινου χρώματος Chinoike Jigoku ή «κόλαση λίμνης αίματος». Το χρώμα προέρχεται από την παρουσία του οξειδίου του σιδήρου και του οξείδιο του μαγνησίου.

Εκεί θα βρείτε επίσης τον «Δαίμονα του βουνού της κόλασης», επίσης γνωστή ως «Crocodile Hell» είναι το σπίτι από ένα μεγάλο αριθμό κροκόδειλων που εκτρέφονται. Τέλος, το «Geyser της κόλασης» που είναι ένας καυτός θερμοσίφωνας που εκρήγνυται κάθε 30-40 λεπτά περίπου, για 6-10 λεπτά. Μπορεί να φτάσει 50 μέτρα σε ύψος, αλλά μια πέτρινη πλάκα πάνω από τον θερμοσίφωνα το εμποδίζει.

Η Ιαπωνία βρίσκεται στο λεγόμενο «Δαχτυλίδι της Φωτιάς» του Ειρηνικού όπου καταγράφηκε ένα μεγάλο ποσοστό των σεισμών του κόσμου. Σημειώνονται περίπου το 90% των σεισμών παγκοσμίως, αλλά και το 80% των μεγαλύτερων σεισμών του κόσμου και είναι το άμεσο αποτέλεσμα της κίνησης και των συγκρούσεων των τεκτονικών πλακών. Έχει πεταλοειδές σχήμα 40.000 χιλιομέτρων και σχετίζεται με μία συνεχή σειρά ωκεάνιων τάφρων, ηφαιστειακών τόξων, και ηφαιστειακών ζωνών ή/και κινήσεις τεκτονικών πλακών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ