ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Roadtrip από το Μιλάνο στην Νάπολη

Roadtrip από το Μιλάνο στην Νάπολη

Από το κοσμικό Μιλάνο στα γραφικά χωριά του Cinque Terre, τη Φλωρεντία και τη Ρώμη, επτά ημέρες αρκούν για να ανακαλύψτε μερικές από τις πιο δημοφιλείς ιταλικές πόλεις και να γνωρίσετε την κουλτούρα και τον πολιτισμό τους, καθώς και τις πολύχρωμες γειτονιές τους αλλά και τις φημισμένες τους γαστρονομικές τους προτάσεις. Στα χωριά, ο αγροτουρισμός είναι μία καλή επιλογή για εκείνους που θέλουν να βιώσουν τoν τρόπο ζωής των Ιταλών. Υπάρχουν πολλά και διαφορετικά καταλύματα, ανάμεσα στα οποία θα συναντήσετε και οικογενειακές φάρμες κοντά στη Φλωρεντία, ενώ στις μεγαλύτερες πόλεις θα βρείτε πλήθος πολυτελών καταλυμάτων που θα καλύψουν κάθε σας ανάγκη.

Σε κάθε περίπτωση, επιλέξτε το αεροδρόμιο του Μιλάνου για την άφιξή σας και το αεροδρόμιο της Νάπολης για την αναχώρηση, καθώς είναι και τα δύο μεγάλα και οργανωμένα και προσφέρουν πολλές επιλογές που θα διευκολύνουν το ταξίδι σας.

Ημέρα πρώτη

2 copy

Από αεροδρόμιο του Μιλάνου σε λιγότερο από μία ώρα θα είστε στην καρδιά της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Ιταλίας, που εδώ και χρόνια αποτελεί συνώνυμο της μόδας, ενώ έχει πολλές ακόμη «άγνωστες» πτυχές, που προκαλούν τους επισκέπτες να τις ανακαλύψουν. Πέρα από τα επιβλητικά κτήρια, τα δημοφιλή αξιοθέατα, τα πολυτελή εστιατόρια και τα μπαρ υψηλής αισθητικής, οι πραγματικές εκπλήξεις «κρύβονται» στους δρόμους του Μιλάνου. Μία βόλτα είναι ιδανικός τρόπος να γνωρίσετε την πιο στυλάτη πόλη της γειτονικής χώρας, με τον κοσμοπολίτικο χαρακτήρα. Δοκιμάστε πρώτοι τις νέες τάσεις της μόδας, του φαγητού και της διασκέδασης. Ανακαλύψτε την κουλτούρα στα ενδιαφέροντα μουσεία, αλλά και στις πολύχρωμες υπαίθριες αγορές.

Αφού πάρετε μία γεύση από την πολυσδιάστατη πόλη συνεχίστε με προορισμό το Cinque Terre. Στο δρόμο σας, κάνετε μία σύντομη στάση στη γραφική πόλη Πιατσέντσα , που βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Πάδου, για να δοκιμάσετε κρασί το οποίο παράγεται στην περιοχή και να δείτε επιβλητικά αρχιτεκτονικά οικοδομήματα, όπως το Palazzo Farnese και το Palazzo Gotico, εντυπωσιακά καταπράσινα πάρκα και να περπατήσετε στο γραφικό ιστορικό κέντρο. Από εκεί συνεχίστε για την Πάρμα, που διαθέτει εξίσου όμορφα αρχιτεκτονικά της αξιοθέατα, καθώς και το Πανεπιστήμιο της Πάρμας, που είναι ένα από τα αρχαιότερα στον κόσμο. Μην ξεκινήσετε για Cinque Terre αν δεν δοκιμάσετε το τυρί Παρμεζάνα και για το αλλαντικό προσούτο ντι Πάρμα, για τα οποία είναι γνωστή πόλη.

Ημέρα δεύτερη

3 copy

Ανακαλύψτε τα πέντε χωριά της ιταλικής Ριβιέρας που έχουν ανακηρυχθεί ως το πρώτο προστατευόμενο πάρκο της Ιταλίας, ενώ από το 1997 θεωρείται και προστατευόμενη περιοχή της UNESCO. Πολύχρωμα σπίτια πάνω στους βράχους με θέα το απέραντο γαλάζιο δημιουργούν ένα μοναδικής ομορφιάς σκηνικό. Τα Riomaggiore, Manarola, Corniglia, Vernazza και Monterosso al Mare απέχουν ελάχιστα λεπτά το ένα από το άλλο, ενώ η μετακίνηση μπορεί να γίνει εύκολα με το τοπικό τρένο που ξεκινάει από τη La Spezia. Τα δύο πρώτα είναι και τα πιο τουριστικά ανεπτυγμένα, ενώ το τρίτο στη σειρά είναι το πιο αυθεντικό, ιδανικό για όσους αναζητούν την ησυχία. Τα δύο τελευταία διαθέτουν αμμώδεις παραλίες και προσφέρονται για βουτιές.

Ημέρα τρίτη

4 copy

Κατευθυνόμενοι από το Cinque Terre προς τη Φλωρεντία, θα συναντήσετε την Πίζα. Η μικρή πόλη της Τοσκάνης, πέρα από τον διάσημο πύργο της, διαθέτει μεγάλες πλατείες με όμορφα καφέ και εστιατόρια που προσφέρονται για να δοκιμάσετε αυθεντική ιταλική πίτσα. Συνεχίστε τη διαδρομή σας, κάνοντας μία ακόμη στάση στο Σαν Μινιάτο, που είναι τοποθετημένο πάνω σε τρεις μικρούς λόφους, και αποτελεί ιδανική τοποθεσία για να δείτε το ηλιοβασίλεμα, πριν φτάσετε στην Φλωρεντία.

Απολαύστε την ημέρα σας στο ιστορικό κέντρο της Φλωρεντίας που θυμίζει ένα μικρό μουσείο. Σημαντικά σημεία που πρέπει να δείτε αν επισκέπτεστε την πόλη για πρώτη φορά είναι η Uffizi Gallery, το γλυπτό του Δαβίδ από τον Μιχαήλ Άγγελο, τους τρούλους της Duomo και του Brunelleschi, την Ponte Vecchio και Piazza della Signoria, αλλά και να δοκιμάσετε φιλέτο και μακαρόνια pomodoro.

Ημέρα τέταρτη

5 copy

Επισκεφτείτε μία από τις καλύτερα διατηρημένες μεσαιωνικές πόλης της Ιταλίας, το Σαν Τζιμινιάνο, που φημίζεται για το εξαιρετικό λευκό κρασί της «Vernaccia di San Gimignano», που παράγεται στην περιοχή. Εξίσου όμορφο μεσαιωνικό χωριό είναι και το Μοντεπουλτσιάνο, που βρίσκεται στην ιταλική επαρχία της Σιένα, η οποία διαθέτει πολλά παραδοσιακά οινοποιεία και στην οποία παράγεται το γνωστό κόκκινο κρασί «Vino Nobile di Montepulciano». Περάστε τη νύχτα στο ήρεμο Ορβιέτο, που βρίσκεται στην κορυφή ενός ηφαιστειακού υψώματος ή στην πολύβουη Ρώμη.

Ημέρα πέμπτη

6 copy

Περάστε την ημέρα στα πλακόστρωτα στενά της Ρώμης, της πόλης που θυμίζει ένα «ζωντανό» μουσείο, εξερευνώντας τα ιστορικά μνημεία εξαιρετικής ομορφιάς. Ξεκινήστε από τη γραφική πλατεία του Κάμπο ντε Φιόρι που κάθε πρωί γεμίζει με πάγκους από φρούτα και συνεχίστε με περιπάτους στις όχθες του Τίβερη. Περιηγηθείτε στα δημοφιλή τουριστικά αξιοθέατα της πόλης, όπως το Κολοσσαίο και τη Ρωμαϊκή Αγορά, περπατήστε στα στενά γύρω από τη Φοντάνα Ντι Τρέβι μέχρι να φτάσετε στην Πιάτσα ντε λα Ροτόντα, για να κάνετε μία στάση στο Πάνθεον. Ανακαλύψτε τις πιο γνωστές πλατείες της Ρώμης, την Πιάτσα Ντι Σπάνια και την Πιάτσα Ναβόνα, όπου μπορείτε να απολαύσετε το aperitivo σας αργά το απόγευμα.

Ημέρα έκτη

7 copy

Συνεχίστε τη διαδρομή σας μέχρι να φτάσετε στη Νάπολη, την τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Ιταλίας. Περιηγηθείτε στην Piazza del Plebiscito, που αποτελεί το πολυσύχναστο κέντρο της για να θαυμάσετε ιστορικά κτήρια όπως η εκκλησία San Francesco di Paola και το Palazzo Reale. Γνωρίστε τα γραφικά δρομάκια της πολύβουης Spaccanapoli. Αν έχετε χρόνο μπορείτε να επισκεφτείτε κάποιο από τα μουσεία της πόλης ή τις κατακόμβες, όπως του San Gennaro και του San Gaudioso, που αποτελούν τις παλαιότερες καθώς χρονολογούνται από το 2ο μ.Χ. αιώνα.

Ημέρα έβδομη

8 copy

Ξεκινήστε με τη ρωμαϊκή πόλη της Πομπηίας και ταξιδέψτε στον χρόνο, περπατώντας στους δρόμους της πόλης με τις μεγαλοπρεπείς επαύλεις, τους ναούς και τις τοιχογραφίες που διασώθηκαν και παρουσιάζουν την πλούσια ρωμαϊκή πόλη στην ακμή της. Επιστρέψτε στη Νάπολη, όπου μπορείτε να περάσετε λίγες ακόμη ώρες μέχρι την αναχώρησή σας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ