ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Οικονομικοί και κοντινοί προορισμοί για να αποδράσετε το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου

Οικονομικοί και κοντινοί προορισμοί για να αποδράσετε το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου

Δεν έχουμε προλάβει να συμπληρώσουμε ούτε δύο μήνες από την ημέρα που «αποχαιρετήσαμε» τις καλοκαιρινές διακοπές και οι περισσότεροι από εμάς δεν μπορούμε παρά να ανυπομονούμε για το πολυπόθητο επερχόμενο τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου. Είναι η ιδανική αφορμή που ψάχναμε για να «ξεμουδιάσουμε» λίγο από τη ρουτίνα της καθημερινότητας, να γεμίσουμε «μπαταρίες» και να απολαύσουμε στιγμές χαλάρωσης και ξεγνοιασιάς, παρέα με τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Τι καλύτερο, λοιπόν, από μία ολιγοήμερη φθινοπωρινή απόδραση σε έναν από τους «παραμυθένιους» προορισμούς που βρίσκονται μόλις λίγα χιλιόμετρα έξω από την Αθήνα; Αν μάλιστα και ο καιρός είναι με το… μέρος μας, δεν υπάρχει αμφιβολία πως το πρώτο τριήμερο της χρονιάς θα μας μείνει αξέχαστο!

Αν δεν γνωρίζετε προς ποια κατεύθυνση να κινηθείτε και έχετε ξεμείνει από ταξιδιωτικές ιδέες, μην χάνετε άλλο χρόνο στο άσκοπο ψάξιμο! Παρακάτω ακολουθεί μία κατατοπιστική λίστα με τους πέντε πιο ειδυλλιακούς και πλησιέστερους στην Αθήνα προορισμούς, οι οποίοι ενδείκνυνται για ξεκούραση, ρομαντικούς περιπάτους και ατελείωτη εξερεύνηση. Εσείς το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ετοιμάσετε τις βαλίτσες σας, να φορτίσετε και να αδειάσετε τη φωτογραφική μηχανή σας και να επιλέξετε εκείνον που θεωρείτε πως ταιριάζει καλύτερα στα γούστα σας!

Στα «μαρτυρικά» Καλάβρυτα

Τα Καλάβρυτα είναι ένας τόπος ο οποίος συνδέθηκε άρρηκτα με τα τραγικά γεγονότα που διαδραματίστηκαν κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Είναι ο ιδανικός προορισμός αν θέλετε να ξεσκονίσετε τις ιστορικές σας γνώσεις, καθώς εκεί θα έχετε την ευκαιρία να πραγματοποιήσετε ένα ταξίδι στον χρόνο μέσω του Δημοτικού Μουσείου Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος, εκεί όπου παλιά στεγαζόταν το «μαρτυρικό» παλιό Δημοτικό Σχολείο και να μάθετε περισσότερα για την πρόσφατη ιστορία της χώρας και του τόπου, μέσα από πρωτογενείς πηγές. Αν είστε λάτρεις της φύσης, μην να παραλείψετε μία επίσκεψη στον Πλανητερό, το «πλούσιο» από πλατάνια δάσος, καθώς και το ξακουστό Σπήλαιο των Λιμνών, με τις 13 κλιμακωτές λίμνες και τους μοναδικούς σταλαγμιτικούς σχηματισμούς. Τέλος, η ανεπανάληπτη διαδρομή με ένα από τα ιστορικά βαγόνια του Οδοντωτού σιδηροδρόμου, είναι μία εμπειρία που δεν πρέπει να χάσετε με τίποτα!

2 copy

Ατελείωτη περατζάδα στο Ναύπλιο

Ο παραδοσιακός και… πολύχρωμος οικισμός του Ναυπλίου είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για τα τριήμερα των Αθηναίων και όχι άδικα. Οι στενές πλακόστρωτες γειτονιές της παλιάς πόλης, τα αριστοκρατικά αρχοντικά μίας άλλης εποχής με τα ολάνθιστα μπαλκόνια και τα εμβληματικά σημεία της περιοχής, όπως η πλατεία Συντάγματος με το αρχαιολογικό μουσείο, η πρώτη Βουλή της Ελλάδας, το μέγαρο Άρμανσμπεργκ, το ανάκτορο του Ιωάννη και το πασίγνωστο Παλαμήδι με τα 999 σκαλοπάτια, είναι μόνο μερικοί από τους λόγους που κάνουν το Ναύπλιο μία από τις ιδανικότερες επιλογές για του εκδρομείς του τριημέρου. Τα απογεύματα λίγο πριν τη δύση του ήλιου, αξίζει να επισκεφθείτε το βενετσιάνικο Μπουρτζί για να θαυμάσετε ένα αποστομωτικό ηλιοβασίλεμα που δεν υπάρχει αμφιβολία πως θα χαραχθεί στη μνήμη σας ανεξίτηλα.

Τα καταπράσινα Τρίκαλα Κορινθίας

Στις πλαγιές του όρους Κυλλήνης, σε υψόμετρο 1.100 μέτρων και μόλις δύο ώρες απόσταση από την Αθήνα βρίσκονται τα μαγευτικά Τρίκαλα Κορινθίας, ένας ορεινός επίγειος «παράδεισος» περικυκλωμένος από έλατα, όπου η φύση κυριολεκτικά οργιάζει! Χωρίζεται σε τρεις επιμέρους οικισμούς, τα Άνω Τρίκαλα, τη Μέση συνοικία Τρικάλων και την Κάτω συνοικία Τρικάλων. Η μοναδική παραδοσιακή αρχιτεκτονική με τα πετρόχτιστα αρχοντικά, η φυσική ομορφιά του τόπου και η αυθεντική «ζεστή» φιλοξενία των ντόπιων, έχουν αναγάγει τα Τρίκαλα Κορινθίας σε έναν φθινοπωρινό και χειμερινό προορισμό, που γνωρίζει αναπάντεχη επισκεψιμότητα. Εκεί, όχι μόνο θα έχετε την ευκαιρία να επανασυνδεθείτε με τη φύση μέσα από πεζοπορίες και επισκέψεις σε σημαντικά σημεία όπως η λίμνη Δάτσιου, η κοιλάδα της Φλαμπουρίτσας αλλά θα θαυμάσετε από κοντά αξιοθέατα θρησκευτικού χαρακτήρα, όπως το Ναό του Αγίου Δημητρίου που κατασκευάστηκε τον 17ο αιώνα και το μοναστήρι Αγίου Βλασίου του 15ου. Σε όποια από τις συνοικίες κι αν επιλέξετε να διαμείνετε, να είστε σίγουροι πως οι ντόπιοι μεζέδες, το τοπικό κρασί και τα λαχταριστά γλυκά του κουταλιού θα κάνουν την επίσκεψή σας πολύ πιο… νόστιμη!

3 copy

Στις κοσμοπολίτικες πλαγιές της Αράχοβας

Η λαμπερή «γειτόνισσα» των Δελφών, καταφέρνει να τραβάει κάθε Σαββατοκύριακο την προσοχή των παραθεριστών, ενώ συνήθως από την 28η Οκτωβρίου κηρύσσεται και επίσημα η έναρξη της χειμερινής σεζόν για τους ντόπιους. Ακόμη και αν το χιόνι δεν έχει κάνει ακόμη την εμφάνισή του, η Αράχοβα παραμένει ένας από τους πιο όμορφους και γραφικούς προορισμούς, ο οποίος προτείνεται για όσους αναζητούν κάτι πιο κοσμικό, πολυσύχναστο και… θορυβώδες για το τριήμερό τους. Εκτός από μία περιήγηση στον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών, μην ξεχάσετε να βγάλετε τις απαραίτητες αναμνηστικές βραδινές φωτογραφίες στο «σήμα κατατεθέν» της περιοχής που είναι το φωταγωγημένο ρολόι, να επισκεφθείτε τον Ιερό Ναο του Αγίου Γεωργίου που χτίστηκε τον 19ο αιώνα και να δοκιμάσετε ντόπια πιάτα σε ένα από τα αμέτρητα παραδοσιακά ταβερνεία που υπάρχουν πλησίον της κεντρικής πλατείας.

Το «ησυχαστήριο» Καρπενήσι

Για εσάς που βρίσκεστε στον αντίποδα και αναζητάτε έναν φιλήσυχο προορισμό, τότε όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο μαγευτικό Καρπενήσι, το οποίο παρά τη μεγάλη του επισκεψιμότητα διατηρεί αναλλοίωτο τον αυθεντικό ήρεμο χαρακτήρα του. Στο Καρπενήσι θα έχετε την ευκαιρία να «χορτάσετε» περπάτημα μέσα σε κατάφυτες διαδρομές, στιγμές χαλάρωσης σε cozy καφέ και παραδοσιακά ταβερνάκια με εκλεκτούς τοπικούς μεζέδες και βόλτες στα γραφικά λιθοστρωμένα σοκάκια του Παλαιού οικισμού. Τα σημεία που αξίζει να δείτε πριν γυρίσετε στην πόλη, είναι αναμφίβολα το φαράγγι «Πάντα Βρέχει» και τη Μονή Προυσού που χρονολογείται περίπου στον 12ο αιώνα και στέκει αγέρωχη μεταξύ των βουνών Χελιδόνα και Καλιακούδα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ