ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Τρανσυλβανία: Το υπόγειο θέρετρο κάτω από το σπίτι του Δράκουλα

Τρανσυλβανία: Το υπόγειο θέρετρο κάτω από το σπίτι του Δράκουλα
CNN Greece

Στα βάθη της Τρανσυλβανία βρίσκεται ένα αρχαίο ορυχείο αλατιού που χρονολογείται πριν από δυο χιλιετίες.

Σήμερα το «Salina Turda» έχει μετατραπεί σε μαγευτικό τουριστικό αξιοθέατο, με χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο. Εκεί έχουν τη δυνατότητα να παίξουν μίνι γκολφ και μπόουλινγκ δίπλα από την υπόγεια λίμνη. Αυτό το υπόγειο θαύμα περιέχει ακόμη και θεραπευτικό κέντρο για άτομα με παθήσεις των πνευμόνων.

PHOTO I


Πηγή: CNN

Ο Βρετανός φωτογράφος Richard John Seymour, που πρόσφατα ταξίδεψε ως την Τρανσυλβανία για να φωτογραφήσει το ορυχείο αλατιού προκειμένου να το εντάξει στο πρότζεκτ του με φυσικά αξιοθέατα στα οποία έχει παρέμβει ο άνθρωπος. Ο ίδιος λέει πως: «Φωτογραφίζοντας αυτό το αξιοθέατο ένιωσα την πρόκληση του χώρου, καθώς είναι τεράστιο το μέγεθός του».

Το ορυχείο της «Salina Turda» γέμισε τα ταμεία των Ούγγρων βασιλιάδων και των Αψβούργων Αυτοκρατόρων, ειδικά κατά την διάρκεια του 13ου αιώνα, όταν το αλάτι ήταν πολυτιμότερο του χρυσού και συντήρησε οικονομικά την τοπική κοινωνία για αιώνες.

Η εξορυκτική δραστηριότητα σταμάτησε το 1932. Χρησιμοποιήθηκε ως καταφύγιο στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και αργότερα έγινε αποθήκη τυριών. Η «Salina Turda» ξανάνοιξε το 1992 ως θεματικό πάρκο. Από την αρχή ξεκίνησε να προσελκύει επισκέπτες και 16 χρόνια αργότερα, μια επένδυση 6 εκατομμυρίων ευρώ, εδραίωσε το αξιοθέατο ως μουσείο και θεματικό πάρκο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ