ΕΛΛΑΔΑ

Μύκονος: Ένα «ψηφιδωτό» φυσικού κάλλους, πολυτέλειας και κυκλαδίτικης αισθητικής

Μύκονος: Ένα «ψηφιδωτό» φυσικού κάλλους, πολυτέλειας και κυκλαδίτικης αισθητικής

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως η Μύκονος ή αλλιώς, «το νησί των ανέμων», είναι εδώ δεκαετίες ένας από τους δημοφιλέστερους καλοκαιρινούς προορισμούς παγκοσμίως, αφού κάθε χρόνο πολλοί είναι εκείνοι οι οποίοι ανυπομονούν να βρεθούν στα γραφικά, λιθόστρωτα καλντερίμια της, θέλοντας να πάρουν μία «γεύση» από το αυθεντικό ελληνικό καλοκαίρι.

Ωστόσο, προτού η Μύκονος μετατραπεί στο κοσμοπολίτικο «πριγκιπάτο» των Κυκλάδων, ήταν ένας «ανόθευτος» και ανεξερεύνητος ψαρότοπος με σκόρπια χαμόσπιτα, ανεμόμυλους, μικρούς αγρούς, αμπέλια και περιβόλια. Όλα αυτά άρχισαν να αλλάζουν κάπου στα μέσα της δεκαετίας του ’50 και σταδιακά, η Μύκονος μετατράπηκε σε πόλο έλξης κορυφαίων προσωπικοτήτων, ανάμεσα στις οποίες ήταν ο διανοούμενος Αλμπέρ Καμύ, ο Ανδρέας Εμπειρίκος, η Μαρία Κάλλας, ο Αριστοτέλης Ωνάσης, ο Μάρλον Μπράντο και η Γκρέις Κέλι.

Όπως ήταν επόμενο, αυτή η αναπάντεχη παγκόσμια φήμη έφερε στο προσκήνιο την ανάγκη για τη δημιουργία πιο σύγχρονων εγκαταστάσεων, οι οποίες θα μπορούσαν να ανταποκριθούν στις αυξημένες απαιτήσεις των επισκεπτών, που κατέκλυζαν κάθε καλοκαίρι τη Μύκονο.

Πολυτελή καταλύματα υψηλών προδιαγραφών

Η Μύκονος αποτελεί έναν προορισμό που φημίζεται για τη λάμψη και την έντονη ζωή του, είναι όμως παράλληλα το μέρος στο οποίο η έννοια της χαλάρωσης και της ξεκούρασης περνούν σε άλλο επίπεδο. Αυτό οφείλεται στο γεγονός πως διαθέτει μερικά από τα πιο σύγχρονα και πολυτελή καταλύματα του Αιγαίου. Σε αυτά συγκαταλέγεται και το αρχιτεκτονικό «κόσμημα» του νησιού, το ξενοδοχείο Grace Mykonos, το οποίο ανήκει στην οικογενειακή αλυσίδα boutique ξενοδοχείων & ανεξάρτητων κατοικιών Aria Hotels. Στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο, οι ημέρες των διακοπών μετατρέπονται σε μία ανεπανάληπτη και απόλυτα εξατομικευμένη εμπειρία φιλοξενίας, αφού ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να επιλέξει το άρωμα του δωματίου, τα προϊόντα περιποίησης που θα χρησιμοποιήσει, ακόμη και το μαξιλάρι του!

Η συγκεκριμένη ξενοδοχειακή μονάδα βρίσκεται πάνω από την παραλία του Αγίου Στεφάνου, και συνδυάζει αρμονικά το σύγχρονο design με την αυθεντική κυκλαδίτικη αισθητική. Διαθέτει μία μεγάλη πισίνα στο ισόγειο, υπηρεσίες concierge και room service, γυμναστήριο με αθλητικό εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας, καθώς και boutique spa στο οποίο πραγματοποιούνται θεραπείες ευεξίας και ομορφιάς. = Ο επισκέπτης, ανάλογα με τις ανάγκες και τις επιθυμίες του, έχει τη δυνατότητα να επιλέξει από μία ποικιλία δωματίων που εκτείνεται από deluxe δωμάτια με ιδιωτικό τζακούζι, έως μικρές και μεγάλες σουίτες.

Ο κορυφαίος γαστρονομικός προορισμός για κάθε έμπειρο γευσιγνώστη

Η Μύκονος αποτελεί έναν ιδανικό καλοκαιρινό προορισμό για κάθε γευσιγνώστη, καθώς διαθέτει μεγάλη ποικιλία από ποιοτικά και προσιτά εστιατόρια, café και bar. Στα καλντερίμια της Χώρας, οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν γνήσιες κυκλαδίτικές γεύσεις, παραδοσιακά ελληνικά πιάτα, αλλά και πιο μακρινές κουζίνες από καταξιωμένους σεφ της Ελλάδας και του εξωτερικού, όπως η ιταλική, η γαλλική, ιαπωνική και η κινέζικη κουζίνα. Όσοι θέλουν να γνωρίσουν βαθύτερα τη μεσογειακή κουζίνα, το εστιατόριο Grace Restaurant προσφέρει ένα «πλούσιο» μενού εμπνευσμένο από τις καλύτερες κυκλαδίτικες πρώτες ύλες, ενώ οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν το φαγητό τους σε ένα ασύγκριτα ατμοσφαιρικό περιβάλλον, με θέα το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου.

Διαθέτει μία πολυμορφική ακτογραμμή από ειδυλλιακές παραλίες

Αυτό που λίγοι γνωρίζουν για τη Μύκονο είναι οτι συγκαταλέγεται ανάμεσα στα νησιά των Κυκλάδων που διαθέτουν πολλές και μαγευτικές παραλίες., Η παραλία που ξεχωρίζει και έρχεται πρώτη στη λίστα, είναι η αμμουδερή και χρυσαφένια παραλία του Αγίου Στεφάνου, η οποία βρίσκεται στον ομώνυμο οικισμό. Πρόκειται για έναν επίγειο «παράδεισο» που έχει θέα τη Δήλο και τη Ρήνια, κρυστάλλινα νερά και εγκαταστάσεις που περιλαμβάνουν σετ από ξαπλώστρες και ομπρέλες. Εξίσου όμορφη είναι και η διάσημη παραλία Paradise, η παγκοσμίου φήμης Ψαρού, που αποτελεί… κυψέλη διασημοτήτων, το Καλό Λιβάδι με τα πεντακάθαρα, ρηχά νερά που είναι ιδανικά για μικρά παιδιά και ο Άγιος Σώστης, που βρίσκεται στη βόρεια ακτή του νησιού και είναι μία από τις πιο ήσυχες παραλίες του.

Προσφέρει μια πληθώρα δραστηριοτήτων που καλύπτουν όλα τα γούστα

Όσοι από εμάς επιθυμούμε να γνωρίσουμε την εναλλακτική πλευρά της Μυκόνου και να ξεφύγουμε από τους καθιερωμένους τρόπους διασκέδασης, υπάρχουν αναρίθμητες δραστηριότητες στις οποίες αξίζει να επενδύσουμε τον ελεύθερο χρόνο μας. Για παράδειγμα, μπορούμε να κάνουμε ιππασία με φόντο το συγκλονιστικό ηλιοβασίλεμα στην παραλία του Φωκού, να εξερευνήσουμε τη βόρεια ακτογραμμή του νησιού, την παραλία Πάνορμου και τον Άγιο Σώστη κάνοντας canoe-kayak, να βάλουμε πλώρη με ένα ψαροκάικο για τις νότιες ακτές του νησιού ή το αρχαίο, «ιερό» νησί της Δήλου, την πατρίδα του θεού Απόλλωνα και να απολαύσουμε βουτιές, ατελείωτες στιγμές χαλάρωσης και απόλυτης ιδιωτικότητας στην «απάτητη» Ρήνια.

Κλείνοντας, αξίζει να αναφέρουμε πως μία ολιγοήμερη επίσκεψη στο «νησί των ανέμων» μπορεί να μην είναι αρκετή για να γνωρίσουμε σε βάθος όλα τα «μυστικά» του, ωστόσο, αποτελεί μία καλή ευκαιρία για να καταλάβουμε ότι η Μύκονος διαθέτει ένα σπάνιο σύνολο χαρακτηριστικών, το οποίο μπορεί να ανταποκριθεί στις επιθυμίες ακόμη και του πιο απαιτητικού επισκέπτη.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το www.ariahotels.gr