TECH

Περίπου 2000 Έλληνες έχουν ζητήσει διαγραφή από τα αποτελέσματα της Google

Reuters/Stephnen Lam

Οι Έλληνες δεν θέλουν να πέσουν στη λήθη ή δεν γνωρίζουν πώς μπορούν να διαγραφούν από τα αποτελέσματα στη μηχανή αναζήτησης της Google.

Το «δικαίωμα στη λήθη» έχουν διεκδικήσει από την Google έως τώρα 2.044 Έλληνες με σημείο αιχμής 8.788 διευθύνσεις διαδικτύου (URL). Από τα αιτήματα αυτά, η Google έχει ήδη ικανοποιήσει το ένα τρίτο (32,2%), ενώ για άλλα αιτήματα είτε έχει ζητήσει περισσότερες πληροφορίες από τον αιτούντα είτε εκκρεμεί η σχετική αξιολόγηση του αιτήματος.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, στην Ευρώπη έχουν μέχρι σήμερα κατατεθεί 348.085 αιτήματα, που αφορούν πάνω από 1,23 εκατομμύρια ιστοσελίδες. Με βάση τα ίδια δεδομένα η Google έχει ανταποκριθεί θετικά στο 42% των αιτημάτων. Οι Ευρωπαίοι που επιθυμούν να ξεχαστούν από τις αναζητήσεις της google, προέρχονται από τη Γαλλία (73.400) και ακολουθούν Γερμανία (60.200) και Βρετανία (43.100).

Μήλον της έριδος είναι οι πληροφορίες στο Facebook και ακολουθούν διαδικτυακοί σύνδεσμοι που παραπέμπουν στο profileengine.com, στο Google Groups, στο YouTube, στο Twitter, στο κοινωνικό δίκτυο Google+ κ.α.
Όποιος θέλει, μπορεί να υποβάλει το αίτημα να «ξεχαστεί», σε μια διαδικτυακή φόρμα που μπορεί να βρει εδώ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης