ΕΛΛΑΔΑ

Δολοφονία Καραϊβάζ: Πιθανό να συνελήφθη ο εκτελεστής του - Πού εστιάζουν οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ.

Δολοφονία Καραϊβάζ: Πιθανό να συνελήφθη ο εκτελεστής του - Πού εστιάζουν οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ.
ΙΝΤΙΜΕ / ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ - Screen Grab

Ακόμα και εκτελεστής του Γιώργου Καραϊβάζ ενδέχεται να είναι ο ένας από τους δύο συλληφθέντες για τη δολοφονία του. Συγκεκριμένα, οι Αρχές εξετάζουν την πιθανότητα να έχουν στα χέρια τους όχι μόνο τον δράστη υποστηρικτικής ομάδας, αλλά το άτομο που τράβηξε τη σκανδάλη και σκότωσε τον δημοσιογράφο στις 9 Απριλίου 2021 έξω από το σπίτι του στον Άλιμο.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, στο ανθρωποκτονιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, οι δυο συλληφθέντες είναι αδέρφια ηλικίας 40 και 48 ετών και ο ένας εξ αυτών φέρεται να εμπλέκεται και στην εν ψυχρώ δολοφονία του πυγμάχου και μπόντι μπίλντερ στο Γαλάτσι το 2021.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ τα δυο αδέρφια εντοπίστηκαν σε Νίκαια και Γέρακα μετά από ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε από την ανακρίτρια και το πρωί του Σαββάτου θα οδηγηθούν στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων. Η κατηγορία που αντιμετωπίζουν είναι ανθρωποκτονία κατά συναυτουργία.

Ωστόσο, υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΛΑΣ δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο ο ένας εκ των δυο να είναι και ο εκτελεστής του Καραϊβάζ. Και αυτό γιατί από το οπτικοακουστικό υλικό που έχουν συλλέξει οι άνδρες της Ασφαλείας από την ευρύτερη περιοχή, εικάζουν πως ο ένας εκ των συλληφθέντων μετέβαινε στο λευκό βαν και ο άλλος στη μοτοσυκλέτα που για αρκετά χιλιόμετρα πορεύονταν μαζί.

Οι δυο κατηγορούμενοι που χαρακτηρίζονται ως «σκληροί» και «αδίστακτοι κακοποιοί» δεν έδωσαν κατάθεση στους αστυνομικούς του ανθρωποκτονιών, καθώς αύριο θα διαβούν την πόρτα του εισαγγελέα.

Αναζητείται και τρίτο άτομο

Ακόμη, ένα άτομο αναζητείται, το οποίο φέρεται να είναι ο οδηγός της μοτοσικλέτας. Πληροφορίες αναφέρουν πως οι Αρχές έχουν φτάσει στα ίχνη του από συνομιλίες που είχε με τους συλληφθέντες, ενώ το εν λόγω πρόσωπο είχε κατηγορηθεί για υπόθεση εκβιασμού πριν από επτά χρόνια περίπου.

Παράλληλα, τα σημεία που έγιναν οι συλλήψεις είναι σημαντικά, καθώς ο ένας διέμενε στον Γέρακα, ενώ ο άλλος στη Νίκαια. Εκεί βρίσκεται η εταιρεία καθαρισμού πολυκατοικιών, στην οποία ανήκει το λευκό βαν που χρησιμοποίησαν οι δράστες για να διαφύγουν από το σημείο της δολοφονίας του δημοσιογράφου.

Ο ηθικός αυτουργός της δολοφονίας

Στο μεταξύ, σύμφωνα με το MEGA, η αστυνομία έχει σαφή εικόνα για το ποια ήταν τα άτομα που έδωσαν την εντολή για τη δολοφονία του δημοσιογράφου. Οι Αρχές έχουν χαρτογραφήσει τα πρόσωπα, τους δράστες, αλλά και τα κίνητρα της δολοφονίας, τα οποία φέρονται να αφορούν τα ρεπορτάζ του δημοσιογράφου τα οποία είχαν ενοχλήσει άτομα του χώρου του οργανωμένου εγκλήματος.

Μάλιστα, αξιωματικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών τονίζουν ότι έχουν κυκλώσει το όνομα κρατούμενου σε ελληνικές φυλακές, ο οποίος λειτούργησε ως συντονιστής της επιχείρησης, καθοδηγώντας τους εκτελεστές. Οι Αρχές δεν αποκλείουν αυτός να είναι και ο ηθικός αυτουργός της εκτέλεσης.

Πώς έφτασε στα ίχνη τους η ΕΛ.ΑΣ

Το απόγευμα της Παρασκευής μετά από ένταλμα που έβγαλαν οι δικαστικές Αρχές, τα δύο αδέλφια συνελήφθησαν για την υπόθεση της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ. Είχαν απασχολήσει και στο παρελθόν, αφού πρόκειται για γνωστά άτομα στις Αρχές Ασφαλείας, με τον ένα να είχε κατηγορηθεί για ληστεία και εκβιασμούς και ο δεύτερος για ληστεία.

Οι Αρχές αναλύοντας τις εικόνες από τις κάμερες ασφαλείας διαπίστωσαν ότι υπήρχε μία επιγραφή από εταιρεία καθαρισμού πολυκατοικιών στο βαν. Το στοιχείο αυτό οδήγησε την ΕΛ.ΑΣ. στην περιοχή της Νίκαιας, με τους αξιωματικούς να ανοίγουν την έρευνα σε ακτίνα 2,5 χλμ. Στη συνέχεια συνομίλησαν με τους διαχειριστές όλων των πολυκατοικιών της περιοχής, ωστόσο κανένας από τους διαχειριστές δεν τους είπε ότι την ημέρα της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ είχε χρησιμοποιήσει τις υπηρεσίες της εταιρείας καθαρισμού.

Το επόμενο βήμα της αστυνομίας ήταν να κάνει έφοδο στην εταιρεία καθαρισμού ως Οικονομική Αστυνομία και πήραν τα βιβλία της εταιρείας. Εκεί δεν είδαν να υπάρχει καταγεγραμμένη η παρουσία του λευκού βαν στον Άλιμο, όπου σημειώθηκε η δολοφονία, με το στοιχείο αυτό να αποδεικνύει ότι το βαν βρισκόταν στο σημείο για κάποιον άλλο λόγο και όχι για τον καθαρισμό κάποιας πολυκατοικίας.

Η πρώτη δήλωση της χήρας Καραϊβάζ

Η κα Στάθα Αλεξανδροπούλου Καραϊβάζ ευχαρίστησε την ελληνική αστυνομία, τονίζοντας ότι ήταν πεπεισμένη ότι θα υπάρξει εξέλιξη στην υπόθεση.

«Το πίστευα. Ήμουν πεπεισμένη από τις επαφές μου με τον διευθυντή του Ανθρωποκτονιών, ότι θα έχει θετική έκβαση με συλλήψεις», είπε η σύζυγος του Γιώργου Καραϊβάζ μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1.

Όσον αφορά για το εάν γνωρίζει αν θα υπάρξουν και άλλες συλλήψεις, η χήρα του αδικοχαμένου δημοσιογράφου ανέφερε ότι δεν το γνωρίζει και τόνισε πως «για να προβούν στις συλλήψεις αυτές, έχουν όλο το πλαίσιο της δολοφονίας του Γιώργου».

Τέλος, ευχαρίστησε την ΕΛΑΣ και είπε ότι της είχαν πει ότι η εξιχνίαση της δολοφονίας Καραϊβάζ, ήταν θέμα τιμής για της Αρχές. «Ευχαριστώ τους Έλληνες αστυνομικούς που με κόπο και προσπάθεια κατάφεραν να συλλάβουν αυτούς τους ανθρώπους», είπε χαρακτηριστικά.

«Αρχίζει να δικαιώνεται η μνήμη του Γιώργου», δήλωσε η Στάθα Αλεξανδροπούλου Καραϊβάζ, μετά τις δύο συλλήψεις στις οποίες προχώρησε η Ελληνική Αστυνομία για τη δολοφονία του συζύγου της Γιώργου Καραϊβάζ.

Θεοδωρικάκος: Οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. επιταχύνθηκαν

Μάλιστα, σχετικά με τις δύο συλλήψεις για την υπόθεση της δολοφονίας του δημοσιογράφου, Γιώργου Καραϊβάζ ,ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, προχώρησε σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Συγκεκριμένα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη έγραψε στα social media:

«Είχαμε πει, από την πρώτη στιγμή, ότι θα κάνουμε τα πάντα για να εξιχνιαστεί η δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ. Όσος χρόνος και αν χρειαστεί να περάσει. Πριν από λίγο η Ελληνική Αστυνομία συνέλαβε δύο πρόσωπα -για τα οποία εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης- που εμπλέκονται στη δολοφονία του αδικοχαμένου δημοσιογράφου.

Οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. επιταχύνθηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα και είχαν αποτέλεσμα, που οδηγεί στην εξιχνίαση άλλης μίας δολοφονίας. Όσοι χρησιμοποίησαν αυτή την τραγική υπόθεση, για να συκοφαντήσουν το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, την Κυβέρνηση συνολικά και την Ελληνική Αστυνομία, οφείλουν μία συγγνώμη.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Λίγη ώρα αφού διέρρευσαν οι πληροφορίες για την σύλληψη των δύο ατόμων που φέρονται να εμπλέκονται στη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, η ΕΛ.ΑΣ. εξέδωσε ανακοίνωση.

Αναλυτικά: «Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι συνελήφθησαν σήμερα, Παρασκευή 28 Απριλίου 2023, αμέσως μετά την έκδοση ενταλμάτων σύλληψης, του 30ου Ανακριτικού Τμήματος Αθηνών, δύο ημεδαποί, 40 και 48 ετών, κατηγορούμενοι για την ανθρωποκτονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ που τελέστηκε την 9 Απριλίου 2021».

Μάλιστα, το Σάββατο αναμένονται επιπλέον στοιχεία σε νέα ανακοίνωση της Αστυνομίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ