ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθησαν δύο άτομα για την δολοφονία Καραϊβάζ

Συνελήφθησαν δύο άτομα για την δολοφονία Καραϊβάζ
INTIME / ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ - Screen Grab

Συνελήφθησαν το απόγευμα της Παρασκευής μετά από ένταλμα που έβγαλαν οι δικαστικές Αρχές, δύο αδέλφια τα οποία φαίνεται ότι είχαν τον ρόλο της υποστηρικτικής ομάδας στην υπόθεση της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ.

Ένα από τα δύο άτομα έχει απασχολήσει τις αρχές και στο παρελθόν και αναμένεται να οδηγηθούν αύριο στις Αρχές. Πρόκειται για γνωστά άτομα στις Αρχές Ασφαλείας καθώς ο ένας είχε κατηγορηθεί για ληστεία και εκβιασμούς και ο δεύτερος για ληστεία.

Μάλιστα ο ένας από τους δύο έχει εις βάρος του και δεύτερο ένταλμα για εμπλοκή και σε άλλη ανθρωποκτονία, συγκεκριμένα γνωστού μπόντι μπίλντερ στην περιοχή του Γαλατσίου.

Τα άτομα θα κατηγορηθούν για συναυτουργία και φαίνεται να είναι τα στα άτομα που έπαιξαν υποστηρικτικό ρόλο στη δολοφονία με τις Αρχές όμως να μην είναι απολύτως σίγουρες αν είχαν και ένα παραπάνω ρόλο.

Τα δύο αδέρφια ηλικίας 40 και 48 χρόνων βρίσκονται στο Ανθρωποκτονιών και αύριο θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα.

Θεοδωρικάκος: Οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. επιταχύνθηκαν

Μάλιστα, σχετικά με τις δύο συλλήψεις για την υπόθεση της δολοφονίας του δημοσιογράφου, Γιώργου Καραϊβάζ ,ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, προχώρησε σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Συγκεκριμένα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη έγραψε στα social media:

«Είχαμε πει, από την πρώτη στιγμή, ότι θα κάνουμε τα πάντα για να εξιχνιαστεί η δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ. Όσος χρόνος και αν χρειαστεί να περάσει. Πριν από λίγο η Ελληνική Αστυνομία συνέλαβε δύο πρόσωπα -για τα οποία εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης- που εμπλέκονται στη δολοφονία του αδικοχαμένου δημοσιογράφου.

Οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. επιταχύνθηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα και είχαν αποτέλεσμα, που οδηγεί στην εξιχνίαση άλλης μίας δολοφονίας. Όσοι χρησιμοποίησαν αυτή την τραγική υπόθεση, για να συκοφαντήσουν το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, την Κυβέρνηση συνολικά και την Ελληνική Αστυνομία, οφείλουν μία συγγνώμη.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Λίγη ώρα αφού διέρρευσαν οι πληροφορίες για την σύλληψη των δύο ατόμων που φέρονται να εμπλέκονται στη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, η ΕΛ.ΑΣ. εξέδωσε ανακοίνωση.

Αναλυτικά: «Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι συνελήφθησαν σήμερα, Παρασκευή 28 Απριλίου 2023, αμέσως μετά την έκδοση ενταλμάτων σύλληψης, του 30ου Ανακριτικού Τμήματος Αθηνών, δύο ημεδαποί, 40 και 48 ετών, κατηγορούμενοι για την ανθρωποκτονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ που τελέστηκε την 9 Απριλίου 2021».

Μάλιστα, το Σάββατο αναμένονται επιπλέον στοιχεία σε νέα ανακοίνωση της Αστυνομίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ