ΚΟΣΜΟΣ

Η βρετανική αστυνομία διερευνά τον πρώτο virtual reality βιασμό στο metaverse

Η βρετανική αστυνομία διερευνά τον πρώτο virtual reality βιασμό στο metaverse
Θεωρείται ότι είναι η πρώτη φορά στο Ηνωμένο Βασίλειο που μια εικονική σεξουαλική παράβαση διερευνάται από την αστυνομία. Associated Press

Η αστυνομία ερευνά την πρώτη περίπτωση βιασμού στο metaverse μετά την «επίθεση» ενός κοριτσιού σε βιντεοπαιχνίδι εικονικής πραγματικότητας.

Η κοπέλα κάτω των 16 ετών λέγεται ότι έμεινε στενοχωρημένη μετά τον ομαδικό βιασμό του άβαταρ της – του ψηφιακού της χαρακτήρα – από τους διαδικτυακούς άγνωστους.

Το θύμα που φορούσε ακουστικά δεν τραυματίστηκε καθώς δεν υπήρξε σωματική επίθεση.

Αλλά οι αστυνομικοί είπαν ότι υπέστη το ίδιο ψυχολογικό και συναισθηματικό τραύμα με κάποιον που έχει βιαστεί στον πραγματικό κόσμο, καθώς η εμπειρία «VR» έχει σχεδιαστεί για να είναι εντελώς καθηλωτική.

Θεωρείται ότι είναι η πρώτη φορά στο Ηνωμένο Βασίλειο που μια εικονική σεξουαλική παράβαση διερευνάται από την αστυνομία.

Ο Mark Zuckerberg έχει επενδύσει δισεκατομμύρια λίρες στο να προσελκύσουν ανθρώπους –μικρούς και μεγάλους– προς την εικονική σφαίρα του «metaverse», πουλώντας την ευκαιρία να ζήσουν μια ψηφιοποιημένη, φανταστική ζωή. Το θύμα βρισκόταν σε ένα διαδικτυακό «δωμάτιο» με μεγάλο αριθμό συναδέλφων χρηστών όταν έλαβε χώρα η εικονική επίθεση από αρκετούς ενήλικες άνδρες.

Οι υπέυθυνοι της αστυνομίας ζητούν τώρα νομοθετική ρύθμιση για την αντιμετώπιση ενός κύματος σεξουαλικών παραβάσεων σε μια τέτοια σφαίρα, λέγοντας ότι οι τακτικές των αστυνομικών πρέπει να εξελιχθούν για να σταματήσουν οι διεστραμμένοι που χρησιμοποιούν τη νέα τεχνολογία για την εκμετάλλευση παιδιών.

Ωστόσο, η υπόθεση ορόσημο έχει προκαλέσει ερωτήματα σχετικά με το εάν η αστυνομία πρέπει να επιδιώκει εικονικά αδικήματα – δεδομένου ότι η αστυνομία και οι εισαγγελείς παλεύουν επί του παρόντος με μια τεράστια συσσώρευση πραγματικών υποθέσεων βιασμού – και εάν μια τέτοια επίθεση θα πρέπει να διωχθεί σύμφωνα με τους ισχύοντες νόμους.

Χθες, ο επικεφαλής της Διερεύνησης Παιδικής Προστασίας και Κακοποίησης του Συμβουλίου Αρχηγών της Εθνικής Αστυνομίας, Ian Critchley, προειδοποίησε ότι «το metaverse δημιουργεί μια πύλη για τα αρπακτικά να διαπράττουν φρικτά εγκλήματα κατά των παιδιών».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ