ΚΟΣΜΟΣ

Μεξικό: Σήμα από τα κινητά ψάχνει η αστυνομία για να βρει τους απαγωγείς των 31 μεταναστών

Μεξικό: Σήμα από τα κινητά ψάχνει η αστυνομία για να βρει τους απαγωγείς των 31 μεταναστών
Ξεπέρασε κάθε ρεκόρ ο αριθμός των μεταναστών που διέσχισε μέσα στο 2023 τις χώρες της κεντρικής Αμερικής και το Μεξικό με σκοπό να φτάσει στις ΗΠΑ AP Photo/Christian Chavez

Οι μεξικανικές αρχές προσπαθούν να εντοπίσουν τα σήματα των κινητών τηλεφώνων, εντείνοντας τις έρευνές τους για τους 31 μετανάστες από τη Βενεζουέλα, τον Ισημερινό, την Κούβα και άλλες χώρες οι οποίοι απήχθησαν στην Πολιτεία Ταμαουλίπας, στο βόρειο Μεξικό, ανέφερε σήμερα η υπουργός Ασφάλειας Ρόσα Ισέλα Ροντρίγκες.

Την Κυριακή (31/12), ένοπλοι άνδρες σταμάτησαν ένα λεωφορείο και πήραν ομήρους τους 31 από τους 36 μετανάστες που επέβαιναν σε αυτό.

Το λεωφορείο είχε αναχωρήσει από το Μοντερέι με προορισμό τη μεθοριακή πόλη Ματαμόρος, απέναντι από το Μπράουνσβιλ του Τέξας.

Η Ροντρίγκες είπε ότι η απαγωγή αυτή είναι «ασυνήθιστη» λόγω του μεγάλου αριθμού των θυμάτων. Οι αρχές προσπαθούν να εντοπίσουν τα σήματα των κινητών τηλεφώνων των απαχθέντων και αναλύουν τις τελευταίες γνωστές θέσεις τους, πρόσθεσε.

Αριθμός ρεκόρ μεταναστών διέσχισε το 2023 τις χώρες της κεντρικής Αμερικής και το Μεξικό με σκοπό να φτάσει στις ΗΠΑ, για να γλιτώσει από τη φτώχεια, την εγκληματικότητα και τις συρράξεις.

Η Πολιτεία Ταμαουλίπας αντιμετωπίζει σοβαρές προκλήσεις στον τομέα της ασφάλειας αφού συμμορίες του οργανωμένου εγκλήματος μάχονται μεταξύ τους για τον έλεγχο των διαδρομών διακίνησης ναρκωτικών και ανθρώπων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ