ΚΟΣΜΟΣ

Αυστρία: Πήραν το δίπλωμα του υπουργού Οικονομικών για υπέρβαση ορίου ταχύτητας

Αυστρία: Πήραν το δίπλωμα του υπουργού Οικονομικών για υπέρβαση ορίου ταχύτητας
Ο υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας, Μάγκνους Μπρούνερ AP Photo/Matt Dunham

Το δίπλωμα οδήγησης του υπουργού Οικονομικών της ΑυστρίαςΜάγκνους Μπρούνερ αφαίρεσαν οι Αρχές της χώρας, όταν τον έπιασαν να οδηγεί με 130 χιλιόμετρα την ώρα, υπερβαίνοντας έτσι κατά πολύ το όριο ταχύτητας. 

Ο Μπρούνερ οδηγούσε το υπουργικό του όχημα στην πόλη Ντόρνμπιρν, στην επαρχία Φόραρλμπεργκ, με ταχύτητα που υπερέβαινε κατά τουλάχιστον 50 χλμ/ώρα το επιτρεπόμενο όριο των 80 χλμ/ώρα.

Η αστυνομία τον σταμάτησε το πρωί του Σαββάτου (6/1), όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών, καθώς, όπως φαίνεται, κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου.

«Καθ’ οδόν προς ένα προσωπικό ραντεβού, ο υπουργός Οικονομικών Μάγκνους Μπρούνερ δεν έδωσε προσοχή σε προσωρινό όριο ταχύτητας», επισημαίνει το υπουργείο σε μια ανακοίνωση, αποφεύγοντας να αναφέρει με ποια ακριβώς ταχύτητα οδηγούσε ο υπουργός.

«Ο υπουργός Οικονομικών εκφράζει τη λύπη του για το περιστατικό και ζητάει συγγνώμη» συμπληρώνεται.

Να σημειωθεί πως, αυτή δεν ήταν η πρώτη απερισκεψία του Μπρούνερ κατά την οδήγηση. Πριν από έναν χρόνο ο Αυστριακός υπουργός βρέθηκε στο νοσοκομείο με τραύμα στο κεφάλι, έπειτα από ένα περιστατικό με ένα ηλεκτρικό σκούτερ στη Βιέννη, που, όπως ο ίδιος είπε, το προκάλεσε ο ίδιος, καθώς δεν πρόσεξε καθώς έστριψε σε μια στροφή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ