ΕΛΛΑΔΑ

Ερευνούν τον 29χρονο για τη βόμβα στην εισαγγελέα Τσατάνη, είχε σχέσεις και με την Πόλα Ρούπα

Ερευνούν τον 29χρονο για τη βόμβα στην εισαγγελέα Τσατάνη, είχε σχέσεις και με την Πόλα Ρούπα

Βασικό πρόσωπο στην τρομοκρατία με ενδεχόμενο να έχει σχέσεις με μεγάλα τρομοκρατικά χτυπήματα για τα οποία μάλιστα δεν έχει γίνει ανάληψη ευθύνης, εκτιμούν οι Αρχες ότι είναι ο 29χρονος που βρίσκεται στα χέρια της αντιτρομοκρατικής.

Ήδη έχει ανοίξει ξανά ο φάκελος της βόμβας στο σπίτι της εισαγγελέως Τσατάνη και οι αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής ερευνούν το ενδεχόμενο ο 29χρονος να έχει σχέση και με αυτό το χτύπημα. Στο σπίτι γιάφκα που είχε νοικιάσει με πλαστά στοιχεία βρέθηκαν βαριά εκρηκτικά που παραπέμπουν σε βόμβα, όπως αυτή που είχε τοποθετηθεί στο σπίτι της εισαγγελέως πριν περίπου ένα χρόνο.

Την ίδια ώρα οι Αρχές έχουν στα χέρια τους στοιχεία που συνδέουν τον 29χρονο με το μέλος του «Επαναστατικού Αγώνα» Πόλα Ρούπα. Οι δυο τους γνωρίζονταν από την εποχή που «Επαναστατικός Αγώνας» και «Πυρήνες» είχαν κάνει συμμαχία και μάλιστα η Ρούπα ετοιμαζόταν με το ελικόπτερο να βγάλει από τη φυλακή το Μαζιώτη αλλά και την ηγετική ομάδα των «Πυρήνων». Μάλιστα η Ρούπα έδωσε στον 29χρονο τα πλαστά στοιχεία με τα οποία νοίκιασε τη γιάφκα στην Αχαρνών όπου διέμενε μέχρι και σήμερα.

Μέσα στο διαμέρισμα βρέθηκαν επίσης σημειώσεις και ετικέτες με τις διευθύνσεις των ατόμων στους οποίους είχαν σταλεί πριν από μερικούς μήνες τα παγιδευμένα πακέτα. Το στοιχείο αυτό αποδεικνύει την αδιάσειστη σχέση του 29χρονου με την αποστολή των τρομοδεμάτων στο εξωτερικό αλλά και στον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο.

Η αντιτρομοκρατική σε μια έρευνα που έγινε μεθοδικά και αθόρυβα κατάφερε να φθάσει στο άτομο που συνελήφθη σήμερα και αποτελεί «σοβαρό παίχτη στη τρομοκρατία» όπως λέει στο CNN Greece στέλεχος της Κατεχάκη.

Η έρευνα πάντως είναι στην αρχή και το laptop αλλά και το DNA που έχει βρεθεί στη γιάφκα θα οδηγήσει σε νέο κύκλο συλλήψεων το επόμενο διάστημα.

Πάντως οι Αρχές εκτιμούν ότι ο 29χρονος είναι τουλάχιστον δυο χρόνια ενεργό μέλος της τρομοκρατίας και είχε αρχίσει πηγαίνοντας σε επισκεπτήρια των μελών της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς». Για ένα μεγάλο διάστημα χάθηκε και βγήκε στην παρανομία αποφεύγοντας πια τις επισκέψεις στις δικαστικές αίθουσες όπου γίνονται οι δίκες της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ