ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Π. Καμμένος: Η Τουρκία έχει χάσει την ψυχραιμία της

Π. Καμμένος: Η Τουρκία έχει χάσει την ψυχραιμία της
EUROKINISSI/ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Με φόντο την κλιμακούμενη ένταση Ελλάδας-Τουρκίας ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος εκφράζει την εκτίμησή του πως η Άγκυρα έχει χάσει την ψυχραιμία της.

Ενόψει του δημοψηφίσματος η Τουρκία έχει αποφασίσει να κλιμακώσει την ένταση μέσω των μέσων ενημέρωσης και δείχνει απώλεια ψυχραιμίας, είπε ο υπουργός σε τηλεοπτική του συνέντευξη και τόνισε πως υπάρχει ένας μιντιακός πόλεμος για γεγονότα που δεν υπάρχουν.

Μιλώντας για το ελικόπτερο που έπεσε και το σκάφος που έδεσε στα Ίμια, έκανε λόγο για φήμες. «Χθες ήμουνα με τους αρχηγούς και τον επίτροπο, όταν εμφανίστηκε η φήμη για πτώση ελικοπτέρου, ενώ δεν είχε γίνει ούτε πτήση. Προχθές έπαιζε βίντεο όπου φαινόταν τουρκικό σκάφος να δένει στα Ίμια, ενώ το νησί δεν ήταν καν τα Ίμια», είπε στον ΑΝΤ1.

Συμφώνα με τον κ. Καμμένο οι ένοπλες δυνάμεις είναι έτοιμες και ψύχραιμες να απαντήσουν στις προκλήσεις. «Η δικαστική εξουσία είναι αυτή που θα αποφασίσει την έκδοση ή όχι οποιουδήποτε», τόνισε σχετικά με την υπόθεση του αιτήματος ασύλου που κατέθεσαν την Πέμπτη οι δύο Τούρκοι κομάντο. Δεν το ξέρω το θέμα γιατί δεν αφορά το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, οι εξουσίες στην Ελλάδα είναι ανεξάρτητες, υπογράμμισε ο υπουργός.

Απαντήσεις για το θέμα Νίκου Φίλη

Ερωτηθείς για την διαπραγματευτική ομάδα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας εξέφρασε την πλήρη εμπιστοσύνη του στο πρόσωπό τους, όσο και στο πρόσωπο του πρωθυπουργού και δήλωσε πως έχουμε αλλαγή της στάσης και της πολιτικής λιτότητας, χωρίς να έχει παρθεί κανένα μέτρο.

Απαντώντας για τις δηλώσεις του πρώην υπουργού Παιδείας, Νίκου Φίλη, που έχουν απασχολήσει τις τελευταίες μέρες, ο κ. Καμμένος ανέφερε πως έχει τίποτα με κανέναν. Εμείς δεν έχουμε ψυχολογικά προβλήματα, συμπλήρωσε και τόνισε: «όποιον κύριο Φίλη έχει ξεπεράσει τις κόκκινες γραμμές της συνεργασίας μας, τον μπλοκάρουμε». Αν τώρα ο κύριος Φίλης προτιμά συνεργασία με τα βρώμικα που λέει, χαλάλι του, να βγάλει και τον Τσοχατζόπουλο, ήταν η αποστροφή του υπουργού.

Ο υπουργός αρνήθηκε την φημολογούμενη συνομιλία του με τον Αλέξη Τσίπρα για το ζήτημα, τονίζοντας πως έχουν «σοβαρότερα θέματα να συζητήσουμε». «Δεν είναι θέμα προσώπων, είναι θέμα πολιτικών. Ο κ. Φίλης ήρθε σε σύγκρουση και με τον ποντειακό ελληνισμό και με την εκκλησία, ο πρωθυπουργός έλυσε το θέμα πριν χρειαστεί να κινηθούμε. Όσοι ονειρεύονται την λήξη της συνεργασίας μας θα πρέπει να συνεχίσουν μέχρι το 2019 και ίσως το 2023».

«Για τα νέα F-35, δεν ψωνίζω εγώ, υπάρχει μια απαίτηση της Πολεμικής Αεροπορίας, δεν υπάρχει καμία ειλημμένη απόφαση, όταν έρθει η ώρα θα αποφασίσουν τα όργανα», ανέφερε για το θέμα των εξοπλιστικών και συνέχισε:

«Μέχρι στιγμής οι Γερμανοί ζητάνε μνημόνια, οι Αμερικανοί μας έχουν δώσει μέσω του ΝΑΤΟ δωρεάν 14 σινούκ, 40 ελικόπτερα ακόμα, εξοπλισμούς, πάμε για πενταετή στρατιωτική συμφωνία».

Εμείς είναι ξεκάθαρο ότι δεν έχουμε την οικονομική δυνατότητα να ζητήσουμε παραπάνω χρήματα από τον ελληνικό λαό, αλλά έχουμε τη δυνατότητα να ζητήσουμε βοήθεια, τόνισε και συνέχισε λέγοντας πως «34 δισ. περιουσία του υπουργείου και των ταμείων αρχίζει να αποδίδει άμεσα, τα χρήματα αυτά πάνε όλα για τον ελληνικό λαό».

Διαβάστε επίσης:

Νέο θρίλερ με Τούρκους στρατιωτικούς στην Αλεξανδρούπολη

Οι Τούρκοι «ψάχνουν» θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο (pics)

Ηurriyet: Πλοιάριο της τουρκικής ακτοφυλακής «έδεσε» στα Ίμια (vid)

Ν. Φίλης: Προγραμματική συνεργασία με το Κέντρο

Νέο χτύπημα Φίλη με διαρροή ερώτησης για τα εξοπλιστικά

ΔΗΜΟΦΙΛΗ