ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χαρίτσης: Στηρίζει την υποψηφιότητα Αχτσιόγλου

Χαρίτσης: Στηρίζει την υποψηφιότητα Αχτσιόγλου
Ο Αλέξης Χαρίτσης ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI

Την στήριξη της υποψηφιότητας της Έφης Αχτσιόγλου για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ ανακοίνωσε με ανάρτησή του στο Facebook, ο Αλέξης Χαρίτσης την Τετάρτη (12/7).

Με την ανάρτηση αυτή βάζει «τέλος» στα σενάρια που τον ήθελαν να διεκδικεί την προεδρία του κόμματος, μετά την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Το τελευταίο διάστημα πολλοί σύντροφοι και συντρόφισσες εξέφρασαν την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπό μου, καλώντας με να διεκδικήσω την προεδρία του κόμματός μας. Τους ευχαριστώ θερμά. Η εκτίμησή τους με τιμά και με συγκινεί. Έχω αποφασίσει όμως διαφορετικά. Δηλώνω ότι δεν θα είμαι υποψήφιος».

Αναφερόμενος στην υποψηφιότητα της Αχτσιόγλου, ανέφερε πως «επιχειρεί ακριβώς να εκφράσει την βούληση για μια ουσιαστική επανίδρυση του χώρου μας, την ανάγκη να ανανεώσουμε την στρατηγική και το περιεχόμενο της πολιτικής πρότασής μας, να αφουγκραστούμε τις ζωτικές ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας, να συντονιστούμε με τις δημιουργικές δυνάμεις της χώρας μας. Θα την υποστηρίξω ολόθερμα».

Αναλυτικά η ανάρτηση του Αλέξη Χαρίτση

Με την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να αποχωρήσει από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κλείνει ένας μεγάλος και συναρπαστικός ιστορικός κύκλος που γιγάντωσε την Αριστερά και συντάραξε πολιτικά την Ελλάδα και την Ευρώπη.

Πλέον το κόμμα μας βρίσκεται μπροστά σε μια μεγάλη πρόκληση: αυτή μιας ουσιαστικής νέας αρχής. Οι προκλήσεις τονίζουν τις δυσκολίες, εμπεριέχουν όμως και δυνατότητες. Και η δική μας δουλειά είναι ακριβώς αυτή: να εργαστούμε εντατικά και με σχέδιο πάνω στις υπαρκτές δυνατότητες για ένα σύγχρονο κόμμα της ευρωπαϊκής Αριστεράς του 21ου αιώνα.

Ένα κόμμα συλλογικό οργανωτή των προοδευτικών κοινωνικών αντιστάσεων και ανησυχιών και συνάμα εκφραστή των πιο δημιουργικών και δυναμικών τάσεων της ελληνικής κοινωνίας. Ένα κόμμα πολυσυλλεκτικό και ταυτόχρονα αιχμηρό. Ένα κόμμα που τελικά θα μοιάζει στην Ελλάδα που θέλουμε: με αυτοπεποίθηση, εξωστρέφεια και φιλόδοξους στόχους.

Στη νέα περίοδο που ανοίγεται θα είμαστε όλες και όλοι παρόντες. Και εγώ προσωπικά. Το τελευταίο διάστημα πολλοί σύντροφοι και συντρόφισσες εξέφρασαν την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπό μου, καλώντας με να διεκδικήσω την προεδρία του κόμματός μας. Τους ευχαριστώ θερμά. Η εκτίμησή τους με τιμά και με συγκινεί. Έχω αποφασίσει όμως διαφορετικά. Δηλώνω ότι δεν θα είμαι υποψήφιος. Ταυτόχρονα δεσμεύομαι ότι θα συμμετέχω με όλες μου τις δυνάμεις στη νέα συλλογική μας πορεία.

Νιώθω συνεπώς ότι έχω την υποχρέωση και την ευθύνη να πάρω θέση. Θεωρώ ότι η υποψηφιότητα της Έφης Αχτσιόγλου επιχειρεί ακριβώς να εκφράσει την βούληση για μια ουσιαστική επανίδρυση του χώρου μας, την ανάγκη να ανανεώσουμε την στρατηγική και το περιεχόμενο της πολιτικής πρότασής μας, να αφουγκραστούμε τις ζωτικές ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας, να συντονιστούμε με τις δημιουργικές δυνάμεις της χώρας μας. Θα την υποστηρίξω ολόθερμα.

Είμαι περήφανος που το κόμμα μας οδεύει σε μια δημοκρατική και ανοιχτή διαδικασία ανάδειξης νέας ηγεσίας. Διαδικασία εξόχως πολιτική που θα συμβάλει στην ιδεολογική ανασυγκρότηση και την πολιτική αντεπίθεση του κόμματός μας. Είμαι σίγουρος ότι σε αυτήν την πορεία, τόσο από τους υποψήφιους για την προεδρία όσο και από τα στελέχη και μέλη του κόμματός μας, θα κατατεθούν παραγωγικές προτάσεις που εκκινούν από την κοινή μας αγωνία για το μέλλον της Αριστεράς και της προοδευτικής παράταξης.

Το στοίχημα της ενότητας και των προωθητικών συνθέσεων δίχως εκπτώσεις στην εμβάθυνση, βρίσκεται μπροστά μας. Και είναι πιστεύω κρίσιμο όχι μόνο για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αλλά και για την ποιότητα της δημοκρατίας στον τόπο μας συνολικότερα.
Αλλά κάθε πορεία προς το μέλλον ξεκινά με ένα πρώτο βήμα μπροστά. Αυτό το πρώτο βήμα αφορά την εκλογή νέου προέδρου. Και θα το κάνουμε, προχωρώντας όλοι και όλες μαζί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ