ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Οι μεγάλοι δήμοι και οι τέσσερις περιφέρειες για τις οποίες ελπίζουν

ΣΥΡΙΖΑ: Οι μεγάλοι δήμοι και οι τέσσερις περιφέρειες για τις οποίες ελπίζουν
EUROKINISSI / ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Χαμηλές πτήσεις αναμένουν και στο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία για τις αυτοδιοικητικές εκλογές της Κυριακής.

Είναι χαρακτηριστικό πως με εξαίρεση τη Θεσσαλία δεν υπάρχουν ελπίδες για επικράτηση σε κάποια άλλη περιφέρεια στον πρώτο γύρο.

Έπρεπε, εξάλλου, να συντελεστούν δύο φυσικές καταστροφές στο θεσσαλικό κάμπο προκειμένου να αναπτερωθούν οι ελπίδες του Δημήτρη Κουρέτα, του πανεπιστημιακού καθηγητή τον οποίο στηρίζει η αξιωματική αντιπολίτευση μολονότι δεν προέρχεται από τις τάξεις της.

Σε κάποιες δημοσκοπήσεις, μάλιστα, προηγείται του ανθυποψηφίου του Κώστα Αγοραστού κι εμφανίζεται νικητής ακόμα κι από τον πρώτο γύρο.

Από εκεί και πέρα κι εφόσον υπάρξει δεύτερος γύρος ελπίδες υπάρχουν για τη Στερεά Ελλάδα με τον Απόστολο Γκλέτσο, τα Ιόνια Νησιά με τον Θόδωρο Γαλιατσάτο και για τη Δυτική Μακεδονία με την Γεωργία Ζεμπιλιάδου.

Στην Κουμουνδούρου, πάντως, υπάρχει αισιοδοξία πως οι υποψήφιοί τους θα καταλάβουν τουλάχιστον τη δεύτερη θέση σε όλες τις περιφέρειες, πάνω δηλαδή από τους υποψήφιους του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ.

Όσον αφορά την Αττική, εκτιμούν πως θα επικρατήσει ο Νίκος Χαρδαλιάς από τον πρώτο γύρο, όπως ενδεχομένως κι ο Κώστας Μπακογιάννης στην Αθήνα, ευελπιστώντας πως οι Γιώργος Ιωακειμίδης και Κώστας Ζαχαριάδης τους οποίους υποστηρίζουν αντιστοίχως θα είναι δεύτεροι.

Υπάρχει, πάντως, ανησυχία για δυναμική της υποψηφιότητας Κασιδιάρη στην Αθήνα η οποία δεν καταγράφεται στις δημοσκοπήσεις.

Από την άλλη, στο ΣΥΡΙΖΑ υπολογίζουν σε επικράτηση σε μεγάλους δήμους στους οποίους υποστηρίζουν υποψήφιους που επίσης δεν προέρχονται από τα σπλάχνα τους, κάποιοι μάλιστα από τους οποίους δεν ήθελαν το χρίσμα γι’ αυτό και δεν αναφέρονται στην ανακοίνωση που εξέδωσε το κόμμα την Πέμπτη.

Οι ελπίδες, πάντως, έχουν περιοριστεί για τη Θεσσαλονίκη όπου βλέπουν τον εκλεκτό τους Σπύρο Πέγκα πίσω από Κωνσταντίνο Ζέρβα και Στέλιο Αγγελούδη, παρόλο που στο ψηφοδέλτιό του συμμετέχει κι ο Γιάννης Μπουτάρης.

Αντιθέτως, δίνουν μάχη για το Ηράκλειο (Αλέξης Καλοκαιρινός), τη Λάρισα (Απόστολος Καλογιάννης), το Βόλο (Νίκος Παπαπέτρος), την Πάτρα (Βασίλης Αϊβαλής), όπου βρέθηκε άλλωστε χθες Παρασκευή ο Στέφανος Κασσελάκης, τα Γιάννενα (Θωμάς Μπέγκας), τη Χαλκίδα (Γιώργος Σπύρου) και τη Λαμία (Πανουργιάς Παπαϊωάννου).

Στο νομό Αττικής ευελπιστούν σε επανεκλογή των δημάρχων Βύρωνα, Άκη Κατωπόδη, Καισαριανής, Χρήστου Βοσκόπουλου, Περάματος, Γιάννη Λαγουδάκη, Κερατσινίου- Δραπετσώνας, Χρήστου Βρεττάκου, Περιστερίου, Ανδρέα Παχατουρίδη, Χαλανδρίου, Σίμου Ρούσσου, και Γιώργου Κουτελάκη για τη Νέα Σμύρνη Γιώργου Χατζηδάκη για την Ηλιούπολη και Μαρίας Ανδρούτσου για τον Άγιο Δημήτριο.

Πολλές πιθανότητες έχουν, επίσης, οι Τίνα Καφατσάκη στου Ζωγράφου, Σοφία Λύκου και Όλγα Χριστινάκη για τη Δάφνη και Δημήτρης Μπίρμπας για το Αιγάλεω.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ