ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανδρουλάκης προς Μητσοτάκη: Πάρτε τον υπουργό και πείτε του «Βασίλη ρίχ’το»

Ανδρουλάκης προς Μητσοτάκη: Πάρτε τον υπουργό και πείτε του «Βασίλη ρίχ’το»
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

«Αν είναι δυνατόν να στηριχθεί μια μεταρρύθμιση με το γκρεμίσμα ενός  σκυλάδικου στην κοίτη του Πηνειού. Αν είναι έτσι, πάρτε τηλέφωνο τον υπουργό και πείτε του "Βασίλη ριξ'το"»: Με την εμβληματική ατάκα από την ταινία του Παντελή Βούλγαρη «Ολα είναι δρόμος» απάντησε στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης. 

Ο πρωθυπουργός νωριτερα είχε αναφέρει από το βήμα της Βουλής: «Η κάθε τοπική κοινωνία να ζητάει ένα φράγμα χωρίς να εξετάζεται τι θα γίνει στα υπόλοιπα σημεία. Λένε λοιπόν αυτό που θα κάνουμε και θέλω να τοποθετηθείτε. Ενας οργανισμός σε επίπεδο λεκάνης απορροής και θα πάρει αρμοδιότητες ώστε να αποφεύγονται οι τοπικές συγκρούσεις συμφερόντων. Αυτά που πρέπει να γίνουν είναι τα προφανή. Να φτιάχνουμε τα αναχώματα σωστά, να καθαρίζουμε τα ποτάμια, να μην χτίζουμε στις λεκάνες απορροής.

Τι υπάρχει μέσα στην κοίτη του Πηνειού; Μπουζουξίδικα, μάντρες. Θα πάμε να γκρεμίσουμε; Σας θέλω εκεί! Μπροστάρη. Μην σφυρίζετε αδιάφορα».

Συνεχίζοντας τη δευτερολογία του ο Νίκος Ανδρουλάκης σχολίασε σκωπτικά και την δήλωση του πρωθυπουργού πως «η χώρα εξάγει Τεχνολογία Πρόληψης» λέγοντας πως «η χώρα εξάγει υλικό παρακολούθησης, ναι, αλλά αλλά όχι πρόληψης...».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, προσέθεσε ότι η task force που προτείνει για τη Θεσσαλία ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει σχέση με το επιτελικό κράτος της ΝΔ, το οποίο, όπως είπε, είναι πελατειακό και δεν είναι ανθεκτικό. «Η ζημιά που έγινε το καλοκαίρι είναι αποτέλεσμα ενός επιτελικού κράτους διαλυμένου» σημείωσε καλώντας τον κ. Μητσοτάκη να απαντήσει γιατί η Ελλάδα παραπέμπεται στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο καθώς είναι η μόνη χώρα που δεν εχει χάρτες ετοιμότητας κι αντιμετώπισης πλημμυρικού κινδύνου.

Ο κ. Ανδρουλάκης κατηγόρησε εκ νέου την κυβέρνηση για κρυφή ατζέντα με αφορμή τη φορολόγηση των ελευθέρων επαγγελματιών επισημαίνοντας παράλληλα πως δεν είχε ενημερώσει προεκλογικά. «Είμαστε υπέρ του να χτυπήσουμε τη φοροδιαφυγή με σύγχρονο τρόπο και μέσα. Δεν θέλουμε να είμαστε ευχάριστοι αλλά εσείς είστε ευχάριστος με τους έχοντες του 41%» υπογράμμισε.

Οσον αφορά στα θέματα της κλιματικής κρίσης και τη ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας, ο κ. Ανδρουλάκης ανέφερε ότι οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ δημιούργησαν πλήρη εξάρτηση της χώρας από το φυσικό αέριο, επισημαίνοντας ότι η πράσινη μετάβαση απαιτεί επενδύσεις σε ΑΠΕ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ