ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Napoleon: Ρίντλεϊ Σκοτ και Χοακίν Φοίνιξ στο πρώτο επίσημο trailer

Napoleon: Ρίντλεϊ Σκοτ και Χοακίν Φοίνιξ στο πρώτο επίσημο trailer
Το trailer δείχνει πολλές σαρωτικές σκηνές μάχης που εξιστορούν τον Γάλλο στρατιωτικό διοικητή και πολιτικό ηγέτη που έγινε γνωστός κατά τη Γαλλική Επανάσταση. photo/Apple-Columbia

Ο Ρίντλεϊ Σκοτ επιστρέφει στο ιστορικό επικό είδος δράσης σε αυτό το πρώτο trailer για τον σαρωτικό «Ναπολέοντα» του, που ενώνει ξανά τον σκηνοθέτη με τον βραβευμένο με Όσκαρ αστέρι του «Μονομάχου» Χοακίν Φοίνιξ.

Η ταινία περιγράφεται ότι αποτυπώνει «το αδυσώπητο ταξίδι του Ναπολέοντα Βοναπάρτη προς την εξουσία μέσα από το πρίσμα της εθιστικής, ασταθούς σχέσης του με τη μοναδική του αληθινή αγάπη, τη Ζοζεφίν (Βανέσα Κίρμπι), δείχνοντας τις οραματικές στρατιωτικές και πολιτικές τακτικές του ενάντια σε μερικές από τις πιο δυναμικές σεκάνς μάχης που έχουν κιηματογραφηθεί ποτέ.»

«Είμαι ο πρώτος που παραδέχομαι όταν κάνω ένα λάθος», τονίζει ο Βοναπάρτης (Χοακίν Φοίνιξ) σε ένα σημείο του trailer, «απλώς δεν το κάνω ποτέ».

Το trailer δείχνει πολλές σαρωτικές σκηνές μάχης που εξιστορούν τη δράση του Γάλλου στρατιωτικού διοικητή και πολιτικού ηγέτη, ο οποίος έγινε γνωστός κατά τη Γαλλική Επανάσταση και οδήγησε πολλές επιτυχημένες εκστρατείες κατά τη διάρκεια των Πολέμων της Επανάστασης μέχρι που τελικά έγινε Αυτοκράτορας της Γαλλίας το 1804.

Εκτός από τον Φοίνιξ ως μυθικός Βοναπάρτης, στην ταινία πρωταγωνιστούν μεταξύ άλλων οι Ben Miles, Matthew Needham, Tahar Rahim, Youssef Kerkour και Phil Cornwell.

Ταυτόχρονα με το τρέιλερ, κυκλοφόρησε επίσης και μια αφίσα με την λεζάντα: «Γεννήθηκε με τίποτα. Κατέκτησε τα πάντα».

Ο Ναπολέων είναι από τη Sony Pictures και την Apple Original Films. Θα βγει στους κινηματογράφους στις 22 Νοεμβρίου και στη συνέχεια θα μεταδοθεί στο Apple TV+ σε μεταγενέστερη ημερομηνία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ