ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Oι μουσικοί που φημολογείται πως κάποτε έκαναν συμφωνία με τον Διάβολο

Oι μουσικοί που φημολογείται πως κάποτε έκαναν συμφωνία με τον Διάβολο
Η εικόνα του Θεού και του Σατανά κυριαρχεί σε πολλά στοιχεία της σύγχρονης μουσικής. Ακόμη και όταν κανένα από τα δύο δεν δηλώνεται άμεσα, οι άνθρωποι εξακολουθούν να αναφέρονται σε αυτά. Κάποιοι καλλιτέχνες όμως το πήγαν ακόμη πιο πέρα... Associated Press

Αν και μπορεί να είναι δύσκολο να εξακριβωθεί όταν εξετάζουμε το έργο του Bob Dylan, των Led Zeppelin και του υπόλοιπου συνόλου της ροκ εν ρολ, αν τελικά η θρησκεία κάθε είδους είναι υπεύθυνη για την πλειονότητα της τέχνης που διαθέτουμε σήμερα σε αυτό το σχήμα ή μορφή. Μόλις οι άνθρωποι ανακάλυψαν την ικανότητα να εκφράζονται, χρησιμοποίησαν για πρώτη φορά αυτόν τον νέο μουσικό εξπρεσιονισμό για να προσπαθήσουν να κατανοήσουν τον όμορφο κόσμο γύρω τους. Αυτό έγινε ευχαριστώντας τον Θεό(ους) στο τραγούδι, τη λογοτεχνία ή την τέχνη.

Όλη η τέχνη σήμερα, είτε φτιάχνεται για τη θρησκεία είτε όχι, έχει την πίστη στα θεμέλια της. Αυτό μας διευκολύνει να αντλήσουμε πνευματικό νόημα από πράγματα που ποτέ δεν είχαν σκοπό να τα αποκτήσουν και για τους ανθρώπους να εφαρμόσουν μια θρησκευτική αφήγηση σε κάτι που δεν έχει.

Η εικόνα του Θεού και του Σατανά κυριαρχεί σε πολλά στοιχεία της σύγχρονης μουσικής. Ακόμη και όταν κανένα από τα δύο δεν δηλώνεται άμεσα, οι άνθρωποι εξακολουθούν να αναφέρονται σε αυτά. Μία από τις πιο κοινές μορφές στις οποίες γίνεται αναφορά στη θρησκεία στη μουσική είναι όταν οι άνθρωποι ισχυρίζονται ότι οι καλλιτέχνες έχουν τόσο ταλέντο επειδή έχουν πουλήσει την ψυχή τους στον Διάβολο. Τελικά ισχύει κάτι τέτοιο ή μήπως όχι; Πάμε να δούμε ποιοι είναι οι καλλιτέχνες που φημολογείται πως κάποτε πούλησαν την ψυχή τους στον Διάβολο μόνο και μόνο για να βγάζουν ωραία τραγούδια.

Niccolo Paganini

Ο Niccolo Paganini ήταν ένας βιολιστής που επίσης πάλευε να τινάξει τις σατανικές κατηγορίες. Η χροιά του που έμοιαζε με φάντασμα και η ικανότητά του στο παιχνίδι του άλλου κόσμου ήταν αρκετά για να σχεδιάζουν οι άνθρωποι έναν σταυρό όταν τον έβλεπαν για να μην επηρεαστούν από αυτόν. Υπήρχαν φήμες ότι ήταν ένας από τους πιο πιστούς δούλους του Lucifer, ή μάλιστα ο ίδιος ο Lucifer, και επίσης ότι οι χορδές του βιολιού του ήταν φτιαγμένες από τα σπλάχνα δολοφονημένων γυναικών. Οι φήμες ήταν τόσο έντονες που όταν πέθανε, του αρνήθηκαν τις Τελευταίες Ιεροτελεστίες και την καθολική ταφή. Τα πράγματα ήταν πιο σοβαρά παλιότερα.

Elvis Presley

Η ιδέα ότι κάποιος χρησιμοποιεί μια φυσική μουσική ικανότητα για να φέρει το χάος στον κόσμο ακούγεται γνώριμη, ειδικά στην περίπτωση του Elvis Presley. Αν και υπάρχουν συζητήσεις γύρω από τη νομιμότητα του Elvis Presley ως μουσικού, δεδομένου ότι δεν έγραψε ποτέ τραγούδι μόνος του και η περιβόητη σκηνική παρουσία του κλάπηκε από άλλους καλλιτέχνες, ανεξάρτητα από τη στάση σας απέναντί ​​του, δεν υπάρχει διαφυγή. Εφηύρε τη ροκ μουσική όπως την ξέρουμε σήμερα.

Ferdinand «Jelly Roll» Morton

Ο Ferdinand «Jelly Roll» Morton λέγεται ότι ήταν ο εφευρέτης της τζαζ, καθώς το κομμάτι του «Jelly Roll Blues» του 1915 ήταν η πρώτη τζαζ σύνθεση που δημοσιεύτηκε ποτέ. Η γιαγιά του ήταν Κρεολή που εξασκούσε βουντού και λέγεται ότι θυσίασε την ψυχή του γιου της με αντάλλαγμα το μουσικό ταλέντο και τη φήμη. Όταν πέθανε η μητέρα του, η κοπέλα του Morton σχολίασε: «Ο Jelly πάντα ήξερε ότι η γιαγιά του τον είχε πουλήσει στον Σατανά και ότι όταν πέθαινε, θα πέθαινε και αυτός – θα τον έπαιρνε μαζί της». Πέθανε δύο μήνες μετά τη γιαγιά του.

Robert Johnson

Ο Robert Johnson είναι ίσως ο πιο διαβόητος από τους παραπάνω, μεταμορφώθηκε από αρχάριος στην κιθάρα σε σπεσιαλίστα μέσα σε μια νύχτα. Λέγεται συνήθως ότι είχε συνάψει συμφωνία με το Διάβολο για το άψογο ταλέντο στην κιθάρα, καθώς μια τόσο σύντομη μετάβαση δεν θα έπρεπε να είναι δυνατή. Ακόμη και ένας από τους ήρωες του, ο Son House, είπε, «πούλησε την ψυχή του για να παίξει έτσι.

Jimi Hendrix

Η κοπέλα του Hendrix μίλησε επίσης για τους στενούς δεσμούς του με τον πνευματισμό και πώς αυτό επηρέασε τη μουσική του. «Συνήθιζε να μιλάει πάντα για κάποιον Διάβολο, κάτι υπήρχε μέσα του και δεν είχε κανέναν έλεγχο πάνω του. Δεν ήξερε τι τον έκανε να συμπεριφερθεί με τον τρόπο που ενεργούσε και τι τον έκανε να πει αυτά που έλεγε… Μου φαίνεται ότι ήταν τόσο βασανισμένος και τόσο διχασμένος… Μίλησε για εμάς που πηγαίναμε στην Εκκλησία και είχαμε εμμονή με κάτι πολύ ιερό, το να έχεις κάποιον που διώχνει αυτόν τον δαίμονα από μέσα σου».

Black Sabbath

Πολλά λέγονται για την πιο διάσημη heavy metal μπάντα όλων των εποχών και δεν είναι λίγα τα στοιχεία που κάνουν τους φανατικούς με τη θρησκεία να υποθέτουν πως είχαν ένα αιώνιο συμβόλαιο με τον Διάβολο, μόνο και μόνο για να πουλάνε εκατομμύρια δίσκους. Το ποτήρι ξεχείλησε φυσικά για τους συνωμοσιολόγους όταν ο Ozzy Osbourne λέγεται πως έκοψε το κεφάλι μίας νυχτερίδας με τα δόντια επί σκηνής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ