ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Barry Keoghan: «O Γιώργος Λάνθιμος είναι ο σύγχρονος Stanley Kubrick»

Barry Keoghan: «O Γιώργος Λάνθιμος είναι ο σύγχρονος Stanley Kubrick»
Associated Press

Ο Ιρλανδός σταρ Barry Keoghan συζήτησε πρόσφατα για τις σκηνοθετικές ικανότητες του σκηνοθέτη του Poor Things, Γιώργου Λάνθιμου, περιγράφοντάς τον ως «τον σύγχρονο Stanley Kubrick».

Καθώς συλλογιζόταν την εμπειρία του από τη δουλειά του στο The Killing of a Sacred Deer του Λάνθιμου, ο ηθοποιός εξήγησε το μοναδικό σκηνοθετικό του στυλ.

«Δεν θέλει οι ηθοποιοί να παίζουν. Θυμάμαι ότι οι σημειώσεις του για μένα ήταν: «Σταμάτα να παίζεις», είπε στον Σον Έβανς κατά τη διάρκεια του τελευταίου επεισοδίου του στο Hot Ones.

Ο Keoghan πρόσθεσε: «Παρακολουθεί τη συμπεριφορά του ηθοποιού, και είναι όλα σαν επίτηδες μηχανικά, και όλα κάπως παρόμοια, αλλά πέρασα υπέροχα δουλεύοντας με τον Γιώργο. Τον είδα πρόσφατα, με πήρε μια μεγάλη αγκαλιά. Είναι λαμπρός σκηνοθέτης. Είναι σαν τον σύγχρονο Stanley Kubrick, νομίζω».

Το στυλ του Λάνθιμου στο The Killing of a Sacred Deer είναι γνωστό για την εφευρετικότητά του, με πολλούς να αναφέρουν την αινιγματική του ατμόσφαιρα να δημιουργεί ένταση που προκαλεί ανατριχίλα σε όλη την ταινία.

Ο σκηνοθέτης κυκλοφόρησε επίσης πρόσφατα το Poor Things, μια ταινία που προκαλεί σκέψεις για μια γυναίκα της οποίας η «ανάσταση» πυροδοτεί ένα ταξίδι αυτο-ανακάλυψης.

Η πραγματική ιστορία είναι κάτι παραπάνω από συναρπαστική, αλλά με τη βοήθεια της κινηματογραφίας του Robbie Ryan και του αυθεντικού σχεδιασμού παραγωγής που αξίζει τα Όσκαρ, ένας εκτεταμένος και εντυπωσιακά πρωτότυπος κόσμος της βικτοριανής εποχής ζωντανεύει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ