ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ο Francis Ford Coppola μοιράζεται τις πρώτες εικόνες από την νέα του ταινία «Megalopolis»

Ο Francis Ford Coppola μοιράζεται τις πρώτες εικόνες από την νέα του ταινία «Megalopolis»
photo/Instagram

Ο Francis Ford Coppola αποκάλυψε την πρώτη εικόνα από την επερχόμενη ταινία του Megalopolis, η οποία πρόκειται να κυκλοφορήσει μέσα στο 2024.

Η παραγωγή της ταινίας ολοκληρώθηκε πέρυσι, συμπίπτοντας με το λανσάρισμα ενός νέου λογαριασμού στο Instagram αφιερωμένο στην προώθησή της, τον οποίο ο Coppola χρησιμοποίησε ως όχημα για να μοιραστεί την πρώτη ματιά από τη νέα ταινία.

Η ταινία φέρεται να είναι η τελευταία του σκηνοθέτη, με πρωταγωνιστικό καστ, που συμπεριλαμβάνει μεταξύ άλλων τους Adam Driver, Aubrey Plaza, Giancarlo Esposito, Laurence Fishburne, Chloe Fineman, Shia LaBeouf, Nathalie Emmanuel και Jason Schwartzman.

https://www.instagram.com/p/C3BNsn4vG1I/

Ο σκηνοθέτης Mike Figgis γύρισε επίσης πρόσφατα ένα ντοκιμαντέρ στα παρασκήνια που περιγράφει λεπτομερώς την παραγωγή της ταινίας, η οποία αντιμετώπισε σημαντικές αποτυχίες, με προκλήσεις που προέκυψαν μεταξύ των μελών του καστ, συμπεριλαμβανομένων των καλλιτεχνικών διευθυντών, σχεδιαστών παραγωγής και εποπτών οπτικών εφέ.

Κατά τη διάρκεια της θητείας του ως επίτιμου καλεσμένου στο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Κινηματογράφου και Μουσικής της Ischia, ο Figgis περιέγραψε την ταινία ως μία συγχώνευση του Julius Caesar και του Blade Runner.

https://www.instagram.com/p/C3BNsn4vG1I/

«Είναι μια φουτουριστική ταινία, που διαδραματίζεται σε μια Νέα Υόρκη που θα ονομάζεται Νέα Ρώμη (στο κέντρο της ένας αρχιτέκτονας που θέλει να ξαναχτίσει την ουτοπική μητρόπολη μετά από μια καταστροφή)», είπε ο Figgis. «Είναι πολύ φιλοσοφικό σαν θέμα, αλλά στρέφεται προς την πολιτική σάτιρα».

«Ο Coppola έχει εμμονή με τη ρωμαϊκή ιστορία, τις ρίζες της», πρόσθεσε. «Έχω καταγράψει τα πάντα, από τις συνομιλίες μας μέχρι τις μεγάλες αναμονές στο τεράστιο πλατό και επίσης τα γνωστά προβλήματα που παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια της παραγωγής, συμπεριλαμβανομένων των απολύσεων, μια ιστορία που τονίστηκε από τον Τύπο».

Αναμένεται ότι το ντοκιμαντέρ του Figgis για την ταινία Megalopolis θα κυκλοφορήσει ταυτόχρονα με την κύρια ταινία, με συνεντεύξεις με εξέχουσες προσωπικότητες όπως ο Martin Scorsese, ο George Lukas και ο Steven Spielberg.

https://www.instagram.com/p/Csq2fvvx1Hr/

Ο ίδιος ο Coppola, το 2022, στο Φεστιβάλ Ταορμίνα είπε για την ταινία: «Με τo Megalopolis θα ήθελα να κάνω ένα ρωμαϊκό έπος με την ιστορία ενός αρχιτέκτονα που θέλει να ξαναχτίσει μια ουτοπική πόλη της Νέας Υόρκης μετά από μια καταστροφή».

Και πρόσθεσε: «Ήμουν έτοιμος να γυρίσω την ταινία το 2001. Στη συνέχεια συνέβη η 11η Σεπτεμβρίου και συνειδητοποίησα ότι το όραμα μου για έναν τόσο γενναιόδωρο και φιλικό μελλοντικό κόσμο γκρεμίστηκε. Δεν θα μπορούσα να είχα κάνει μια ταινία που να μιλάει για την καλοσύνη της ανθρωπότητας όταν υπήρχε τρομοκρατία. Οπότε το άφησα να φύγει. Χρόνια αργότερα, ενώ προσπαθούσα να χάσω μερικά κιλά, έτυχε να ακούσω ξανά τις ηχογραφήσεις αυτού του σεναρίου και η σπίθα ζωντάνεψε ξανά».

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ημερομηνία κυκλοφορίας για το Megalopolis.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ