ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ CNN GREECE ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Οι Birds Of Vale «αναλύουν» το χάος μέσα από τον rock n' roll ήχο τους

Οι Birds Of Vale «αναλύουν» το χάος μέσα από τον rock n' roll ήχο τους
To CNN Greece μίλησε με τους Birds Of Vale και οι ίδιοι μας εξήγησαν πολλά πράγματα για την μπάντα τους, τον ήχο που λατρεύουν, τα σχέδια και τα όνειρα τους σαν μουσικό σχήμα. photos: Αργύρης Λιόσης

H μουσική μπορεί να ημερέψει τα άγρια θηρία αλλά και να εκφράσει τα έντονα πάθη. Οι Birds Of Vale κάνουν ακριβώς αυτό μέσω της μουσική τους, μία νέα μπάντα από την Αθήνα που μας συστήνει τον ήχο της μέσα από το νέο τους άλμπουμ με τίτλο «Limbo».

H Bitter Tea Records και οι Birds of Vale ανακοινώνουν την κυκλοφορία του «Limbo», που αποτελεί το πρώτο ολοκληρωμένο album του τετραμελούς συγκροτήματος από την Αθήνα, το οποίο σύντομα θα είναι διαθέσιμο σε CD και κασσέτα.

Birds-Of-Vale-argirisliosis.jpg
«Κοινό σημείο αναφοράς όλων θα λέγαμε ότι είναι οι Zeppelin. Μπάντες όπως BRMC, Rival Sons, Tyler Bryant & the Shakedown επίσης μας αρέσουν και έχουν επηρεάσει τη μουσική μας, όπως και οι Soundgarden αντίστοιχα. Από εκεί και πέρα ο καθένας μας ακούει τα δικά του».

Όπως και στo single «Sungun» και το video clip και single «Caviar», που έχουν προηγηθεί, blues riffs, on the edge φωνητικά με αγγλόφωνο στίχο και συναισθηματική εξωστρέφεια συναντάμε και στα οκτώ κομμάτια του δίσκου.

Το μεγαλύτερο μέρος του «Limbo» γράφτηκε κατά τη διάρκεια και αμέσως μετά τη λήξη της δεύτερης καραντίνας, ενώ οι βασικές επιρροές για τον ήχο αποτελούν μπάντες όπως οι Graveyard, Rival Sons και Led Zeppelin.

Η μίξη και η παραγωγή έγινε από τον Άλεξ Μπόλπαση στο Suono Studios. Ηχογραφήθηκε από τον Άλεξ Μπόλπαση στο Artracks Studios and Suono Studios και το mastering έγινε από τον Nick Townsend στο Infrasonic Sound Studios στο Los Angeles, της California.

To CNN Greece μίλησε με τους Birds Of Vale και οι ίδιοι μας εξήγησαν πολλά πράγματα για την μπάντα τους, τον ήχο που λατρεύουν, τα σχέδια και τα όνειρα τους σαν μουσικό σχήμα.

Ακολουθεί ολόκληρη η συνέντευξη των Bird Of Vale:

Πόσο καιρό είστε μπάντα, τι σας τραβηξε μαζί;

Η ιδέα υπήρχε από το 2017. Ο Λαζ κι εγώ (Κωστής) παίζαμε μαζί στο παρελθόν και πάντοτε θέλαμε να κάνουμε κάτι με βασικές επιρροές τα 70’s. Όταν, μετά από καιρό, βρεθήκαμε ξανά στην Αθήνα, αρχίσαμε να παίζουμε με τον Νίκο (Μανάτο, drummer) και στη συνέχεια με τον Νίκο (Λιάκο, φωνητικά) με τους οποίους γνωριζόμασταν επίσης από παλιά και με τους οποίους μοιραζόμασταν τα ίδια μουσικά γούστα. Στις αρχές του 2020 η μπάντα πήρε τη σημερινή της μορφή. Όπως καταλαβαίνεις, με το που ξεκινήσαμε να παίζουμε, σταματήσαμε απότομα λόγω Covid.

Birds-of-Vale-Limbo-web.jpg
H Bitter Tea Records και οι Birds of Vale ανακοινώνουν την κυκλοφορία του «Limbo», που αποτελεί το πρώτο ολοκληρωμένο album του τετραμελούς συγκροτήματος από την Αθήνα.

Μιλήστε μας λίγο για το τελευταίο σας άλμπουμ.

Αρχικά, θέλουμε να πούμε ότι είμαστε φουλ χαρούμενοι γι’ αυτό. Το σκεφτόμασταν καιρό, οι περισσότερες ιδέες γεννήθηκαν μέσα στις καραντίνες και γενικώς περάσαμε από διάφορες φάσεις (προσωπικές και μη) μέχρι να φτάσουμε μέχρι εδώ. Οπότε θα μπορούσαμε να πούμε ότι το Limbo περιέχει πολλή χαρά, αγάπη αλλά και αρκετό πόνο!

Το Limbo είναι αφιερωμένο στο χάος που συχνά κυριαρχεί στις ανθρώπινες σχέσεις και στην ανάγκη που καμιά φορά κανείς αισθάνεται για συντροφικότητα, η οποία όμως καταλήγει σε κάτι εντελώς διαφορετικό. Το τι φταίει μπορεί να είναι συγκεκριμένο αλλά και πολύ αόριστο ταυτόχρονα. Σίγουρα όμως, οι περίεργες καταστάσεις βοήθησαν (στους στίχους τουλάχιστον). Κυκλοφόρησε ψηφιακά στις 2 Φεβρουαρίου και πρόκειται να κυκλοφορήσει σε φυσική μορφή (κασέτα και cd) σύντομα, από την Bitter Tea Records.

Τι θα άλλαζες στη μουσική σκηνή στην Αθήνα;

Η αλήθεια είναι ότι δεν μπορούμε να σκεφτούμε κάτι συγκεκριμένο που να μας ενοχλεί και να θέλαμε να το αλλάξουμε. Τα τελευταία χρόνια βλέπουμε να εμφανίζονται νέοι αξιόλογοι καλλιτέχνες και το επίπεδο γενικότερα είναι αρκετά υψηλό, οπότε αυτά από μόνα τους, είναι στοιχεία που μας χαροποιούν. Μακάρι να φτάσουμε στο σημείο όπου η εναλλακτική σκηνή θα λαμβάνει την προσοχή που της αξίζει από το ευρύτερο κοινό, με ό,τι κι αν αυτό συνεπάγεται.

Κάνετε tour; Πού μπορούμε να σας δούμε ζωντανά;

Μας πετυχαίνεις στη φάση που προετοιμάζουμε το πρώτο μας τουρ, όπου θα περιέχει dates εντός και εκτός Ελλάδος. Μας ενθουσιάζει τόσο, ανυπομονούμε για τη στιγμή που θα μπούμε όλοι μαζί στο van, αλλά θα το κρατήσουμε μέχρι να γίνει η ανακοίνωση.

Ποιες είναι οι βασικές σας επιρροές;

Κοινό σημείο αναφοράς όλων θα λέγαμε ότι είναι οι Zeppelin. Μπάντες όπως BRMC, Rival Sons, Tyler Bryant & the Shakedown επίσης μας αρέσουν και έχουν επηρεάσει τη μουσική μας, όπως και οι Soundgarden αντίστοιχα. Από εκεί και πέρα ο καθένας μας ακούει τα δικά του.

Birds-Of-Vale-Promo-Shoot-Selects-8.jpg
«Τα τελευταία χρόνια βλέπουμε να εμφανίζονται νέοι αξιόλογοι καλλιτέχνες και το επίπεδο γενικότερα είναι αρκετά υψηλό, οπότε αυτά από μόνα τους, είναι στοιχεία που μας χαροποιούν. Μακάρι να φτάσουμε στο σημείο όπου η εναλλακτική σκηνή θα λαμβάνει την προσοχή που της αξίζει από το ευρύτερο κοινό, με ό,τι κι αν αυτό συνεπάγεται.»

Αγοράζετε δίσκους; Ή μόνο από ίντερνετ ακούτε μουσική;

Ακούμε πολύ Spotify όπως φανταζόμαστε και ο περισσότερος κόσμος. Είναι χρήσιμο εργαλείο και για τους ακροατές αλλά και για τους καλλιτέχνες καθώς μέσω αυτού, μπορεί κανείς να ανακαλύψει μουσικές που υπό διαφορετικές συνθήκες δεν θα φανταζόταν καν. Όσον αφορά τους δίσκους, ο Λαζ κάνει συλλογή, έχει πάρα πολλά βινύλια και πάντοτε είναι ο πιο εύκολος όταν είναι να του πάρουμε δώρο για τα γενέθλια του.

Ποιο είναι το πιο δύσκολο πράγμα για έναν εναλλακτικό μουσικό σήμερα;

Ξεκάθαρα και απόλυτα το multitasking. Ένας καλλιτέχνης της εναλλακτικής σκηνής, δεν είναι μόνο μουσικός, ζωγράφος ή ό,τι άλλο παρεμφερές. Πρέπει να ασχολείται με το promo της μπάντας, με τα social, να ψάχνει gigs και να κυνηγάει την κάθε ευκαιρία (ό,τι μπορεί να σημαίνει για τον καθένα). Αυτό γίνεται ακόμα πιο περίπλοκο σε περιπτώσεις όπως οι δικές μας, που δεν είμαστε full time μουσικοί αλλά έχουμε και day jobs. Ευτυχώς, είμαστε τυχεροί καθώς έχουμε γύρω μας ανθρώπους-φίλους, οι οποίοι μας βοηθούν συνεχώς. Χωρίς αυτούς τα πράγματα για εμάς θα ήταν πολύ πιο δύσκολα.

Facebook: https://www.facebook.com/birdsofvale
Instagram: https://www.instagram.com/birds_of_vale
Spotify: https://open.spotify.com/artist/5JDklELUGxgEth1DwQF7M6

ΔΗΜΟΦΙΛΗ