ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πώς θα έμοιαζε σήμερα ο Kurt Cobain σύμφωνα με το AI

Πώς θα έμοιαζε σήμερα ο Kurt Cobain σύμφωνα με το AI
Οι χρήστες τεχνητής νοημοσύνης έχουν χρησιμοποιήσει την πλατφόρμα για να αναστήσουν μέλη του «27 Club», συμπεριλαμβανομένου του Cobain Εικόνα: Midjourney

Ο τραγουδιστής/τραγουδοποιός Kurt Cobain, έγινε γνωστός ως ο frontman του grunge rock συγκροτήματος Nirvana, περισσότερο γνωστoί για τον εμβληματικό ύμνο τους Smells Like Teen Spirit.

Με το δεύτερο άλμπουμ τους, Nevermind, το συγκρότημα απέκτησε διεθνή φήμη και γενιές θαυμαστών, πρωτοστατώντας σε ένα ολόκληρο είδος μουσικής.

Αυτή η εβδομάδα θα σηματοδοτούσε τα 57α γενέθλια του σταρ, ο οποίος αυτοκτόνησε το 1994, σε ηλικία 27 ετών.

Για να σηματοδοτήσει την περίσταση, μια νέα προσομοίωση από το AI Midjourney αποκάλυψε πώς θα μπορούσε να μοιάζει ο Cobain σήμερα.

Χρησιμοποιώντας την τεχνολογία, δημιουργήθηκε μια έκδοση του Cobain, η οποία εμφανίζει μια, ηλικιωμένη έκδοση του ρόκερ.Τα χαρακτηριστικά ξανθά μαλλιά του και το σαγόνι με το λακκάκι έχουν διατηρηθεί, στην τεχνητή «γήρανσή» του, όπως αναφέρει η The Mirror.

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι χρήστες έχουν αναπτύξει τεχνητή νοημοσύνη για να ρίξουν μια ματιά στις βερσιόν των αγαπημένων τους σταρ.

Το 2022, ο καλλιτέχνης και δικηγόρος Alper Yesiltas χρησιμοποίησε την τεχνολογία για να φανταστεί πώς θα έμοιαζαν μια σειρά από διασημότητες αν ήταν ακόμα ζωντανοί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ