ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Η Disney ανακοίνωσε ότι καθυστερεί τις ταινίες Marvel, Star Wars και τα σίκουελ του «Avatar»

Η Disney ανακοίνωσε ότι καθυστερεί τις ταινίες Marvel, Star Wars και τα σίκουελ του «Avatar»
Όλες οι νέες ταινίες «Avatar» μεταφέρθηκαν έναν χρόνο αργότερα DISNEY/20TH CENTURY STUDIOS

Άνω - κάτω έκανε τον προγραμματισμό για πολλές επερχόμενες ταινίες της η Disney, ανάμεσά τους και φιλμ με υπερήρωες της Marvel, δύο νέες ταινίες Star Wars και τα τρία σίκουελ του «Avatar».

Η τρίτη ταινία «Αvatar», που θα βλέπαμε τον Δεκέμβριο του 2024, μεταφέρθηκε έναν χρόνο αργότερα και θα κάνει πρεμιέρα στις 19 Δεκεμβρίου 2025. Το «Avatar 4» πήρε αναβολή για τις 21 Δεκεμβρίου 2029 και το «Avatar 5» έχει ραντεβού με το κοινό σε… οκτώ χρόνια, 19 Δεκεμβρίου 2031 – 22 ολόκληρα χρόνια μετά την προβολή της πρώτης ταινίας.

Κινήσεις που θα δώσουν μια «ανάσα» στους δημιουργούς των ταινιών «Avatar», οι οποίοι μάλλον είχαν… στριμωχτεί αν διαβάσουμε πίσω από τις γραμμές του tweet που ανέβασε ο παραγωγός Τζον Λαντάου:

Όσον αφορά το κινηματογραφικό σύμπαν της Marvel γίνεται ένας μικρός χαμός: το «Captain America: Brave New World» μετακινήθηκε από τις 3 Μαΐου 2024 στις 26 Ιουλίου 2024, και τη θέση του πήρε το «Deadpool 3» που ήταν προγραμματισμένο για τον Νοέμβριο εκείνης της χρονιάς. Το «Thuderbolts» πήγε στις 20 Δεκεμβρίου 2024, το «Blade» στις 14 Φεβρουαρίου 2025 και το «Fantastic Four» στις 2 Μαΐου 2025.

Η νέα ταινία των Εκδικητών, με τίτλο «Avengers: The Kang Dynasty» θα καθυστερήσει έναν ολόκληρο χρόνο καθώς από τις 2 Μαΐου 2025 μεταφέρθηκε την Πρωτομαγιά του 2026. Για τότε ήταν προγραμματισμένη η επόμενη ταινία της σειράς, «Avengers: Secret Wars», που με τη σειρά της μεταφέρεται έναν χρόνο αργότερα, στις 7 Μαΐου 2027.

https://www.instagram.com/p/CtJZRaauRzg/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Τα σημειώσατε όλα μέχρι εδώ; Ωραία, συνεχίζουμε.

Όσον αφορά το «Star Wars», τα καλά νέα είναι ότι στις δύο νέες ταινίες που έχουν ανακοινωθεί προστέθηκε και μια τρίτη. Τα κακά νέα είναι ότι θα καθυστερήσουν και αυτές. Η μία πήγε από τις 19 Δεκεμβρίου 2025 στις 22 Μαΐου 2026, ενώ τον Δεκέμβριο του 2026 θα κυκλοφορήσει η νέα ταινία που ανακοινώθηκε. Μια τρίτη ταινία είναι προγραμματισμένη για τις 17 Δεκεμβρίου 2027. Σημειώνουμε ότι για καμία από τις τρεις ταινίες δεν έχουν γίνει γνωστοί οι τίτλοι ή το θέμα τους.

Πέρα των παραπάνω, ανακοινώθηκε μια live action εκδοχή της ταινίας κινουμένων σχεδίων «Βαϊάνα» για τις 27 Ιουνίου 2025 και μια νέα ταινία «Άλιεν» σε παραγωγή Ρίντλεϊ Σκοτ και σκηνοθεσία Φέντε Άλβαρεζ για τις 16 Αυγούστου 2024.

Όπως επισημαίνει το Variety, οι καθυστερήσεις που σημειώνονται στις παραγωγές και η συνεχιζόμενη εδώ και σχεδόν δύο μήνες απεργία της Ένωσης Σεναριογράφων της Αμερικής, έπαιξαν ρόλο σε όλη αυτό το ανακάτεμα των ταινιών. Η Disney πρόσφατα αναγκάστηκε να διακόψει τα γυρίσματα των ταινιών «Blade» και «Thunderbolts» και αυτό επηρεάζει όλο το υπόλοιπο κινηματογραφικό σύμπαν της Marvel, καθώς οι ταινίες αλληλοσυνδέονται.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ