ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

10+1 νέες σειρές που ανυπομονούμε να δούμε το 2024

10+1 νέες σειρές που ανυπομονούμε να δούμε το 2024
The Walking Dead: The Ones Who Live, Shōgun, Masters of the Air και True Detective: Night Country, τέσσερις από τις πιο πολυαναμενόμενες σειρές του 2024 AMC/Disney+/Apple TV/HBO/iPiccy

Μπορεί οι απεργίες των σεναριογράφων και των ηθοποιών στις ΗΠΑ να είχαν ως αποτέλεσμα κάποιες δημοφιλείς σειρές να «χάσουν το τρένο» του 2024 και να μετατεθούν για το 2025 (Stranger Things, The Last of Us είναι δύο από αυτές), αλλά ο νέος χρόνος φέρνει άφθονη και καλή τηλεόραση.

Πέρα από την επιστροφή επιτυχημένων σειρών με καινούργιες σεζόν, όπως το House of the Dragon (ΗΒΟ), το The Boys (Amazon Prime Video) ή το Bridgerton (Netflix), μέσα στο 2024 θα δούμε πολλές καινούργιες παραγωγές, με σταρ πρώτης γραμμής, που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον. Βάζοντας στην άκρη τις νέες προσθήκες στα saga του Star Wars (The Acolyte) και της Marvel (το animation Eyes of Wakanda), επιλέξαμε 10+1 σειρές που έχουν ανακοινωθεί επίσημα για το 2024 και έχουν τραβήξει το ενδιαφέρον μας.

The Regime

HBO, Μαρτίου 2024

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του HBO, στη μίνι σειρά The Regime θα δούμε τι συμβαίνει στο διάστημα ενός χρόνου μέσα στους τοίχους ενός παλατιού, σε ένα καταρρέον αυταρχικό καθεστώς. Το παραπάνω teaser αποκαλύπτει ότι η κεφαλή του συγκεκριμένου καθεστώτος είναι η Κέιτ Γουίνσλετ, έχοντας στο πλευρό της τους Ματίας Σένερτς, Αντρέα Ράιζμπορο, Μάρθα Πλίμπτον και Χιου Γκραντ. Οι παραγωγοί του Succession και ο σκηνοθέτης Στίβεν Φρίαρς (που συν-σκηνοθετεί με την Τζέσικα Χομπς) είναι δύο ακόμη εγγυήσεις ποιότητας, σε περίπτωση που δεν σας φτάνει η υπόθεση ή τα ονόματα του καστ.

Griselda

Netflix, 25 Ιανουαρίου 2024

Για όσους είναι… εξαρτημένοι από το Narcos, το Netflix θα κυκλοφορήσει σύντομα ένα καλό υποκατάστατο. Το Griselda είναι μια βιογραφική αστυνομική μίνι σειρά με πρωταγωνίστρια τη Σοφία Βεργκάρα (Modern Family), που ακολουθεί τη ζωή της Κολομβιανής «βασίλισσας της κοκαΐνης», Γκριζέλντα Μπλάνκο (1943 – 2012). Τη σειρά των έξι επεισοδίων σκηνοθετεί ο Κολομβιανός Αντρές Μπαΐς.

Shōgun

Disney+, 27 Φεβρουαρίου 2024

Όσοι έβλεπαν τηλεόραση στην ΕΡΤ της δεκαετίας του ’80 σίγουρα θα θυμούνται το Shōgun, την υπερπαραγωγή που ήταν βασισμένη στο μυθιστόρημα του Τζέιμς Κλαβέλ, με τους Ρίτσαρντ Τσάμπερλεν και Τοσίρο Μιφούνε. Μέσα από τα μάτια ενός Άγγλου ναυτικού που ναυάγησε στην Ιαπωνία το 1600, γνωρίζουμε τον πολιτισμό, τη βαρβαρότητα και τα παιχνίδια εξουσίας εκείνης της άγνωστης μέχρι τότε χώρας. Μπορεί από τη νέα σειρά να λείπουν τα μεγάλα ονόματα (στους τρεις βασικούς ρόλους είναι οι Κόσμο Τζάρβις, Χιρογιούκι Σανάντα και Άννα Σαουάι), αλλά το τρέιλερ υπόσχεται μια επική, εντυπωσιακή παραγωγή.

3 Body Problem

Netflix, 21 Μαρτίου 2024

Η σειρά επιστημονικής φαντασίας που βασίζεται στο ομώνυμο κινεζικό μυθιστόρημα του Liu Cixin, ακολουθεί μια Κινέζα επιστήμονα που αρχίζει να εργάζεται άκρως απόρρητα για την κυβέρνηση κατά τη διάρκεια της Κινεζικής Πολιτιστικής Επανάστασης στη δεκαετία του ’60, και μια ομάδα επιστημόνων στο μέλλον που επηρεάζονται από το έργο της αντιμέτωποι με μια μεγάλη απειλή για την ανθρωπότητα. Έρχεται από τους «κατατρεγμένους» δημιουργούς του Game of Thrones, Ντέιβιντ Μπένιοφ και Ντ. Μπ. Βάις, και εκτός από το all star ασιατικό της καστ περιλαμβάνει και γνώριμες «φάτσες» από το GoT, όπως τους Τζον Μπράντλεϊ, Λίαμ Κάνινγκχαμ και Τζόναθαν Πράις.

The Penguin

ΗΒΟ, τέλη 2024

Ο Κόλιν Φάρελ επιστρέφει, αγνώριστος όπως ήταν και στο The Batman, ως Πιγκουίνος στη νέα σειρά 8 επεισοδίων, που ακολουθεί τον «κακό» της DC Comics στην πορεία του αμέσως μετά τα γεγονότα της ταινίας του 2022, και την άνοδό του στον κόσμο του εγκλήματος της Γκόθαμ Σίτι. Στη σειρά πρωταγωνιστούν επίσης οι Κριστίν Μιλιότι, Κλάνσι Μπράουν και Μάικλ Ζέγκεν.

Ripley

Netflix, 2024

Ο Άντριου Σκοτ ως Τομ ΡίπλεϊNetflix

Μια ακόμη μεταφορά του μυθιστορήματος της Πατρίτσια Χάισμιθ «Ο ταλαντούχος κύριος Ρίπλεϊ», μετά την ταινία του 1999 με τους Ματ Ντέιμον, Τζουντ Λο και Γκουίνεθ Πάλτροου. Εδώ η βασική ατραξιόν είναι ο πρωταγωνιστής Άντριου Σκοτ ως Τομ Ρίπλεϊ, ένας χαρισματικός Ιρλανδός που κλέβει την παράσταση όπου εμφανίζεται, συνήθως σε δεύτερους ρόλους (Sherlock, Fleabag, Spectre, 1917). Στο πλευρό του, οι Τζόνι Φλιν και Ντακότα Φάνινγκ. Ακόμη δεν έχει κυκλοφορήσει κάποιο τρέιλερ, αλλά όσες φωτογραφίες έχουν δοθεί στη δημοσιότητα είναι ασπρόμαυρες. Λέτε;

Mr. & Mrs. Smith

Amazon Prime Video, 2 Φεβρουαρίου 2024

Ακόμα μία τηλεοπτική διασκευή κινηματογραφικής ταινίας που θα κάνει πρεμιέρα μέσα στο 2024 είναι το Mr. & Mrs. Smith, βασισμένο στην ταινία του 2005 με τους Μπραντ Πιτ και Αντζελίνα Τζολί. Αυτή τη φορά οι πρωταγωνιστές (Ντόναλντ Γκλόβερ, Μάγια Έρσκιν) είναι πιο… mixed, όπως επιβάλλουν οι σημερινοί καιροί της ορθότητας και της συμπερίληψης, ενώ το συμπληρωματικό καστ ίσως είναι το καλύτερο της χρονιάς: Πολ Ντέινο, Τζον Τορτούρο, Αλεξάντερ Σκάρσγκαρντ, Ρον Πέρλμαν, Πάρκερ Πόουζι, Σάρα Πόλσον, μέχρι και ο Πάμπλο Εσκομπάρ του Narcos, Βάγκνερ Μούρα.

True Detective: Night Country

HBO, 14 Ιανουαρίου 2024

Μπορεί το True Detective να μην είναι καινούργιο ως σειρά, αλλά θα το συμπεριλάβουμε στη λίστα γιατί κάθε σεζόν έχει εντελώς διαφορετική υπόθεση και καστ. Πέντε χρόνια μετά την τρίτη σεζόν, καταφθάνει η τέταρτη με ένα μεγάλο όνομα: την Τζόντι Φόστερ που μαζί με την (πρωταθλήτρια πυγμαχίας και πλέον ηθοποιό) Κάλι Ρις επιχειρούν να λύσουν το μυστήριο της δολοφονίας έξι ανδρών σε έναν ερευνητικό σταθμό στην Αλάσκα. Πολύ χιόνι, πολύ σκοτάδι και – ελπίζουμε – μια επιστροφή στα πολύ υψηλά στάνταρ της πρώτης σεζόν, που δεν κατάφεραν να φθάσουν οι υπόλοιπες.

The Walking Dead: The Ones Who Live

AMC, 25 Φεβρουαρίου 2024

Αυτή κι αν δεν είναι καινούργια σειρά… Το The Walking Dead είναι πλέον ολόκληρο franchise, με ένα σωρό spin-offs, άλλα επιτυχημένα, άλλα όχι. Αλλά αυτή τη νέα ιστορία την περιμέναμε χρόνια, από τότε που ο Ρικ Γκράιμς (Άντριου Λίνκολν) έφυγε από την κυρίως σειρά και θεωρήθηκε νεκρός (για όλους εκτός από εμάς τους θεατές, που είδαμε να τον παραλαμβάνει ένα στρατιωτικό ελικόπτερο). Στα ίχνη του βρίσκεται η Μισόν (Ντανάι Γκουρίρα) και τα λίγα πλάνα που έχουν δοθεί στη δημοσιότητα δεν αποκαλύπτουν σχεδόν τίποτα για όσα θα δούμε.

Fallout

Amazon Prime Video, 12 Απριλίου 2024

Είμαστε περίεργοι να δούμε αν η επιτυχία της μεταφοράς του The Last of Us θα επαναληφθεί στην περίπτωση ενός ακόμη πολύ δημοφιλούς μετα-αποκαλυπτικού video game, του Fallout. Η σειρά ακολουθεί μια εναλλακτική ιστορία όπου οι πυρηνικές δυνάμεις αυξήθηκαν μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και η κοινωνία μετακόμισε σε υπόγεια καταφύγια που ονομάζονται Vaults. Δύο αιώνες αργότερα, μια νεαρή γυναίκα (Έλα Παρνέλ) εγκαταλείπει τα Vaults και ξεκινά μια περιπέτεια στο αποδεκατισμένο Λος Άντζελες, γεμάτο από επικίνδυνα μεταλλαγμένα όντα. Για να δούμε…

Masters of the Air

Apple TV+, 26 Ιανουαρίου 2024

Μετά το Band of Brothers του 2001 και το The Pacific του 2010, ο Τομ Χανκς και ο Στίβεν Σπίλμπεργκ ως παραγωγοί φέρνουν στην οθόνη άλλη μία ιστορία του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, που αυτή τη φορά εκτυλίσσεται στον αέρα. Αυτό είναι από μόνος του λόγος να δούμε το Masters of the Air, που αφηγείται την ιστορία της 100ης Μοίρας Βομβαρδισμού της Αεροπορίας Στρατού των ΗΠΑ, η οποία απέκτησε το παρατσούκλι Bloody Hundredth έχοντας υποστεί σημαντικές απώλειες κατά τη διάρκεια των πολεμικών επιχειρήσεων. Πρωταγωνιστεί ο «Έλβις» Όστιν Μπάτλερ και ο επίσης υποψηφιος στα Όσκαρ του 2023 (για τα «Πνεύματα του Ινισέριν») Μπάρι Κίογκαν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ