ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Οι πολυαναμενόμενες σειρές του 2024 που πήραν υποχρεωτική αναβολή για το 2025

Οι πολυαναμενόμενες σειρές του 2024 που πήραν υποχρεωτική αναβολή για το 2025
Η δεύτερη σεζόν του «The Last of Us» και η πέμπτη του «Stranger Things» δεν θα προλάβουν τελικά να προβληθούν μέσα στο 2024 HBO / Netflix / iPiccy

Πολλοί από όσους περιμένουν να δουν τους νέους κύκλους των αγαπημένων τους σειρών μέσα στο 2024, θα απογοητευτούν. Η απεργία των σεναριογράφων στο Χόλιγουντ, καθώς κι εκείνη των ηθοποιών που ακολούθησε, είχε ως αποτέλεσμα κάποιες σειρές να μην προλαβαίνουν την αρχική ανακοίνωση των παραγωγών για προβολή μέσα στη χρονιά που έρχεται, και να παίρνουν αναβολή για το 2025.

Στη διάρκεια της απεργίας των σεναριογράφων κάποιες σειρές με ολοκληρωμένα σενάρια συνέχισαν να γυρίζονται – όπως το «Lord of the Rings: The Rings of Power» – ενώ κάποιες άλλες, αν και είχαν έτοιμο σενάριο, αποφάσισαν να διακόψουν την παραγωγή καθώς η παρουσία σεναριογράφων στο πλατό θεωρείται απαραίτητη για αλλαγές της τελευταίας στιγμής. Η απεργία της ένωσης ηθοποιών SAG-AFTRA πρόσθεσε επίσης κάποιους μήνες καθυστέρησης στο πρόγραμμα κυκλοφορίας.

Στα παραπάνω πρέπει να προστεθούν και οι καθυστερήσεις στη δημιουργία των ψηφιακών ειδικών εφέ σε πολλές σειρές. Ο μέσος χρόνος αναμονής μετά την ολοκλήρωση των γυρισμάτων για μια σειρά με έντονη χρήση CGI, τείνει να είναι περίπου 1,5 έτος. Και προκειμένου να διασφαλιστεί η υψηλή ποιότητα, κάποιες σειρές επέλεξαν να δώσουν περισσότερο χρόνο και να χάσουν το «παράθυρο» του 2024.

Ας δούμε μερικά παραδείγματα, όπως τα σημειώνει το ScreenRant:

Stranger Things

stranger.jpg
Stranger Things (Netflix)

Η πέμπτη σεζόν της δημοφιλούς σειράς που αναμενόταν το 2024, θα προβληθεί τελικά μέσα στο 2025. Έτσι θα έχουν μεσολαβήσει τρία χρόνια ανάμεσα στην τέταρτη και την πέμπτη σεζόν. Το ίδιο κενό υπήρξε ανάμεσα στην τρίτη και την τέταρτη, αλλά η αιτία τότε ήταν η πανδημία Covid-19. Η αιτία αυτή τη φορά είναι η απεργία των σεναριογράφων, καθώς – όπως είχαν ανακοινώσει μέσω Twitter οι δημιουργοί της σειράς όταν ξεκίνησε η απεργία – «το γράψιμο δεν σταματάει όταν ξεκινούν τα γυρίσματα».

Euphoria

euphoria.jpg
Euphoria (HBO)

Όπως έγινε και με το «Stranger Things», ανάμεσα στην πρώτη και στη δεύτερη σεζόν του «Euphoria» μεσολάβησαν τρία χρόνια εξαιτίας της πανδημίας. Τα τρία χρόνια όμως από το 2022 που προβλήθηκε η δεύτερη σεζόν μέχρι το 2025 που δούμε την τρίτη δεν δικαιολογούνται με τον ίδιο τρόπο, καθώς δεν πρόκειται για σειρά με μεγάλο post-production και χρονοβόρα ειδικά εφέ. Η καθυστέρηση εδώ οφείλεται πιθανότατα σε άλλα σχέδια των εμπλεκόμενων. Οι πρωταγωνιστές Ζεντάγια, Σίντνεϊ Σουίνι και Τζέικομπ Ελόρντι είναι περιζήτητοι, ενώ ο δημιουργός της σειράς, Σαμ Λέβινσον, έκανε την παραγωγή της σειράς «The Idol» για το HBO το 2023, γεγονός που πιθανότατα διέκοψε τη δουλειά του πάνω στην τρίτη σεζόν του «Euphoria».

Peacemaker

peacemaker.jpg
Peacemaker (HBO Max)

Μια ευχάριστη τηλεοπτική έκπληξη του 2022 από τον «σπεσιαλίστα στους υπερήρωες με χιούμορ» Τζέιμς Γκαν, που μετέτρεψε τον σχετικά άγνωστο χαρακτήρα του Peacemaker σε συναρπαστικό πρωταγωνιστή, ενώ ο Τζον Σίνα στον ομώνυμο ρόλο ήταν απρόσμενα καλός. Όπως πολλές σειρές του HBO, το «Peacemaker» θα καθυστερήσει μέχρι το 2025 λόγω των απεργιών. Αν και δεν είναι σειρά με τόσα πολλά ψηφιακά εφέ όσο άλλες του είδους της, η ενασχόληση του Τζέιμς Γκαν με άλλα υπερηρωικά πρότζεκτ της DC είναι ένας ακόμη βασικός λόγος για την καθυστέρησή της.

The White Lotus

lotus.jpg
The White Lotus (HBO)

Όταν η δεύτερη σεζόν της πολύ επιτυχημένης δραματικής / κωμικής σειράς του HBO προβλήθηκε το 2022, έναν χρόνο και κάτι μετά την πρώτη, ο δημιουργός της, Μάικ Γουάιτ, επαινέθηκε για την ταχύτητά του και οι θεατές ήλπισαν ότι η αναμονή δεν θα ήταν πολύ μεγάλη για την τρίτη σεζόν. Δυστυχώς, λόγω των απεργιών, δεν έχουν γίνει καν ανακοινώσεις για το κάστινγκ, το οποίο ανανεώνεται σχεδόν στο σύνολό του από σεζόν σε σεζόν. Μετά τη Χαβάη και την Ιταλία, τα νέα επεισόδια – όταν προβληθούν μέσα στο 2025 – θα διαδραματίζονται στην Ταϊλάνδη.

The Last Of Us

The Last of Us (HBO)

Η απόλυτα επιτυχημένη μεταφορά του γνωστού video game στην τηλεόραση ήταν ένα από τα highlights του 2023. Η πρώτη σεζόν προβλήθηκε στην αρχή της χρονιάς, και η δεύτερη αναμενόταν να κυκλοφορήσει στο δεύτερο μισό του 2024 (υπολογίζοντας και την μπόλικη δουλειά που χρειάζονται τα ειδικά εφέ), αλλά η πρόσφατη ανακοίνωση του HBO απογοήτευσε τους φαν. Η παραγωγή της δεύτερης σεζόν του «The Last of Us» θα ξεκινήσει στις αρχές του 2024, και τα επεισόδια θα προβληθούν το 2025. Ο πρωταγωνιστής της, Πέντρο Πασκάλ, είχε αφήσει στη μέση τα γυρίσματα του «Gladiator 2» όταν ξεκίνησε η απεργία των ηθοποιών, και θα πρέπει να τα ολοκληρώσει πριν αναλάβει νέες υποχρεώσεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ