ΤΑΞΙΔΙ ΕΛΛΑΔΑ

Χειμερινή «απόδραση» στην Ορεινή Κορινθία

Χειμερινή «απόδραση» στην Ορεινή Κορινθία

Η Ορεινή Κορινθία αποτελεί έναν από τους πλέον δημοφιλείς χειμερινούς προορισμούς της Πελοποννήσου και τα τελευταία χρόνια η τουριστική ανάπτυξη που παρατηρείται στην ευρύτερη περιοχή είναι εντυπωσιακή.

Το γεγονός αυτό οφείλεται εν μέρει στη μικρή απόσταση που χωρίζει την ορεινή Κορινθία από την ελληνική πρωτεύουσα, αφού η διαδρομή από την Αθήνα διαρκεί δύο περίπου ώρες και προσφέρει στον ταξιδιώτη την ευκαιρία να απολαύσει εικόνες από τοπία μοναδικού φυσικού κάλλους. Η εγγύτητά της από την Αθήνα δεν αποτελεί, φυσικά, τον μοναδικό λόγο που χιλιάδες τουρίστες επιλέγουν κάθε χρόνο την περιοχή για να απολαύσουν μία ολιγοήμερη ανάπαυλα από την καθημερινότητα. Η ορεινή Κορινθία βρίθει από εντυπωσιακά αξιοθέατα και παραδοσιακούς οικισμούς, ενώ προσφέρει στον επισκέπτη της πληθώρα δραστηριοτήτων, τόσο κατά τη διάρκεια του χειμώνα όσο και της άνοιξης.

Για σκι στη Ζήρεια

Για τους λάτρεις των χειμερινών σπορ, μία από τις τοποθεσίες της ορεινής Κορινθίας που έχει ιδιαίτερη σημασία είναι το Χιονοδρομικό Κέντρο Ζήρειας. Βρίσκεται στα Τρίκαλα Κορίνθιας -σε απόσταση 12 χιλιομέτρων από τους οικισμούς- και αποτελεί το πλησιέστερο χιονοδρομικό στην Αττική. Πρόκειται για ένα οργανωμένο χιονοδρομικό που λειτουργεί από το 2007 και στο οποίο θα μπορέσετε να επιδοθείτε στα αγαπημένα σας χειμερινά αθλήματα και παράλληλα, να απολαύσετε τον καφέ σας με φόντο το «άγριο» και ταυτόχρονα σαγηνευτικό τοπίο. Αξίζει ακόμη να γνωρίζετε πως σε κοντινή απόσταση από το κέντρο βρίσκεται η λίμνη Δασίου καθώς και ότι τα μονοπάτια που ξεκινούν από το χιονοδρομικό της Ζήρειας, οδηγούν -μεταξύ άλλων- στις κορυφές της Μικρής και της Μεγάλης Ζήρειας και την Κοιλάδα της Φλαμπουρίτσας, η οποία είναι ενταγμένη στο δίκτυο Natura 2000.

2

Ξεκούραση και φαγητό στα Τρίκαλα Κορινθίας

Ο οικισμός των Τρικάλων Κορινθίας αποτελεί δίχως αμφιβολία τον πιο περιζήτητο προορισμό της περιοχής. Πρόκειται ουσιαστικά για ένα χωριό που χωρίζεται σε τρεις επιμέρους οικισμούς -τα Άνω Τρίκαλα, τη Μέση συνοικία και την Κάτω Συνοικία- και τα τελευταία χρόνια έχει μετατραπεί σε πόλο έλξης χιλιάδων επισκεπτών. Στα Τρίκαλα θα απολαύσετε καλό φαγητό από ντόπια προϊόντα και θα έχετε την ευκαιρία να πιείτε τον καφέ ή το ποτό σας σε κάποιο από τα γραφικά καφέ του χωριού. Όσον αφορά στη διαμονή σας, θα βρείτε επιλογές για κάθε γούστο: Από παραδοσιακά καταλύματα μέχρι πολυτελή σαλέ.

3

Εξόρμηση στη λίμνη Δόξα

Στην περίπτωση που αποφασίσετε να ταξιδέψετε φέτος στην ορεινή Κορινθία, τότε στο πρόγραμμά σας καλό είναι να περιλαμβάνεται μία επίσκεψη στην τεχνητή, αλλά εντυπωσιακή λίμνη Δόξα. Η μοναδικότητά της οφείλεται στο μεγάλο οροπέδιο που βρίσκεται ανάμεσα στα βουνά Ζήρεια και Χελμός, καθώς και στα εννέα χωριά που σχεδόν κυκλικά περιστοιχίζουν την περιοχή του Φενεού. Πρόκειται για ένα τοπίο εξαιρετικού κάλλους που εκπλήσσει τον επισκέπτη που το επισκέπτεται για πρώτη φορά.

4

Στην περίπτωση, λοιπόν, που αναζητείτε τον επόμενο χειμερινό προορισμό που θα επισκεφτείτε, τότε αξίζει να γνωρίζετε πως η ορεινή Κορίνθια αποτελεί έναν ιδανικό προορισμό για τους εκδρομείς του Σαββατοκύριακου -και όχι μόνο. Είτε επιθυμείτε να απολαύσετε μερικές ημέρες ηρεμίας μακριά από το «κλεινόν άστυ», είτε είστε λάτρεις των εναλλακτικών δραστηριοτήτων, μια εξόρμηση στην περιοχή μπορεί να ικανοποιήσει τις ταξιδιωτικές σας επιθυμίες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ