ΕΛΛΑΔΑ

Επίσκεψη Ερντογάν: Απαγορεύονται όλες οι συγκεντρώσεις και πορείες στην Αθήνα

Επίσκεψη Ερντογάν: Απαγορεύονται όλες οι συγκεντρώσεις και πορείες στην Αθήνα
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Πραγματικό φρούριο θα είναι το πρωί της Πέμπτης, το κέντρο της Αθήνας, κυρίως η ευρύτερη περιοχή γύρω από την πλατεία Συντάγματος, λόγω της επίσκεψης του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Το κέντρο της Αθήνας θα βρίσκεται σε αστυνομικό κλοιό, ενώ απαγορεύτηκε, με απόφαση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής, κάθε συνάθροιση και πορεία σε ένα μεγάλο μέρος της πρωτεύουσας, στην περιοχή του αεροδρομίου και κατά μήκος της διαδρομής που θα κινηθεί ο Τούρκος πρόεδρος.

Η απαγόρευση ισχύει από αύριο Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου στις 6.00 έως τις 12:00 το μεσημέρι της Παρασκευής 8 Δεκεμβρίου.

Παράλληλα, θα γίνονται παρεμβάσεις και διακοπές κυκλοφορίας από την Τροχαία, κατά τη διάρκεια των μετακινήσεων του Ερντογάν.

Σύμφωνα με την απόφαση της ΓΑΔΑ, η ζώνη απαγόρευσης συγκεντρώσεων και πορειών στην Αθήνα περιλαμβάνει μία πολύ μεγάλη περιοχή, μέσα στην οποία είναι το Σύνταγμα, το Κολωνάκι, ο Λυκαβηττός, το Μοναστηράκι, η Ακρόπολη, το Κουκάκι και μέχρι την Κατεχάκη, το Παγκράτι και τον Νέο Κόσμο, και περικλείεται από τους παρακάτω δρόμους:

Ιπποκράτους (από τη συμβολή της με τη Λ. Αλεξάνδρας) - δεξιά Αλεξάνδρας - αριστερά Κηφισίας - δεξιά Κατεχάκη - συνέχεια Παναγιώτη Κανελλόπουλου - δεξιά Κοκκινοπούλου - συνέχεια Γκανογιάννη - συνέχεια Γεωργίου Παπανδρέου - συνέχεια Ούλωφ Πάλμε - συνέχεια Υμηττού - συνέχεια Ηλία Ηλιού - δεξιά Αμβροσίου Φραντζή - αριστερά Καλλιρρόης - συνέχεια Π. Τσαλδάρη - δεξιά Πειραιώς - δεξιά Ερμού - αριστερά Αγίων Ασωμάτων - δεξιά Ερμού - αριστερά Αιόλου - δεξιά Κολοκοτρώνη - αριστερά Άνθιμου Γαζή - δεξιά Χρήστου Λαδά - συνέχεια Εδουάρδου Λω - συνέχεια Σίνα - αριστερά Σόλωνος - δεξιά Ιπποκράτους (μέχρι τη συμβολή με τη Λ. Αλεξάνδρας).

Σημειώνεται, ότι για αύριο έχουν προγραμματιστεί δύο συγκεντρώσεις κατά της επίσκεψης Ερντογάν. Μία στις 15:00 στην Ομόνοια, από το Πολιτιστικό Κέντρο του Κουρδιστάν και τους διαβιούντες Κούρδους στην Ελλάδα, και μία στις 18:00 στα Προπύλαια, με πρωτοβουλία της Επιτροπής για τους Πολιτικούς Κρατούμενους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν και τη συμμετοχή πολλών παρατάξεων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και συλλογικοτήτων, μεταξύ των οποίων και ο «Ρουβίκωνας».

Όπως διευκρινίζεται από την αστυνομία, αυτές οι συγκεντρώσεις είναι εκτός της ζώνης απαγόρευσης, δεν θα επιτραπούν, όμως, οι πορείες που ήταν προγραμματισμένες μέχρι την πλατεία Συντάγματος.

Οι υπόλοιπες ζώνες απαγόρευσης συγκεντρώσεων είναι:

α. Στο τμήμα της Αττικής Οδού από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος» έως τον κόμβο της Περιφερειακής Υμηττού με τη Λ. Κατεχάκη, στο τμήμα της Λ. Κατεχάκη από την έξοδο της Περιφερειακής Υμηττού έως τη συμβολή της με τη Λ. Μεσογείων, ως και σε βάθος ακτίνας 100 μέτρων, ένθεν και ένθεν προαναφερόμενων τμημάτων οδών (Αττική Οδός - Λ. Κατεχάκη), ως και επί των γεφυρών, ανισόπεδων κόμβων, διαβάσεων που υφίστανται κατά μήκος αυτών.

β. Στην ευρύτερη περιοχή του Αερολιμένα Αθηνών.

Επίσης, επισημαίνεται από την αστυνομία ότι κατά τη διάρκεια της διήμερης επίσημης επίσκεψης του Προέδρου της Δημοκρατίας της Τουρκίας, 7 και 8 Δεκεμβρίου, θα πραγματοποιηθούν έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου της ευρύτερης περιοχής του κέντρου της Αθήνας. Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιούνται σταδιακά και ανάλογα με τις μετακινήσεις του κ. Ερντογάν και της συνοδείας του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ