Αντίδραση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου για το άνοιγμα του επαγγέλματος
Άμεση ήταν η αντίδραση του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, μετά την κατάθεση τροπολογίας στη Βουλή που προβλέπει τη δυνατότητα ίδρυσης φαρμακείου και από μη φαρμακοποιούς.
Ειδικότερα, με ανακοίνωσή του, o πρόεδρος του Συλλόγου, Κυριάκος Θεοδοσιάδης, καλεί την κυβέρνηση να σεβαστεί την απόφαση της ολομέλειας του ΣτΕ, που όπως αναφέρει, «προ εξαμήνου έκρινε το ποιος δικαιούται να ιδρύσει φαρμακείο με συντριπτική πλειοψηφία (20-2)» και η οποία, «συμπίπτει με σχετικές αποφάσεις του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης».
Ο ίδιος ξεκαθαρίζει ότι «σε κάθε περίπτωση οι φαρμακοποιοί είναι αντίθετοι σε τέτοιες ρυθμίσεις και δεν θα επιτρέψουν με κανένα τρόπο την ίδρυση φαρμακείων από ιδιώτες. Όποιος ιδιώτης θελήσει να επενδύσει ανοίγοντας φαρμακείο με βάση τους κυβερνητικούς ακροβατισμούς. απλώς θα χάσει τα χρήματα του».
Τροχαία στην Ε.Ε.: Μικρή μείωση στους θανάτους - Σχεδόν 20.000 νεκροί το 2024
11:45
Η κακοκαιρία Erminio σαρώνει και την Κρήτη: Έντονη χαλαζόπτωση και ισχυρή καταιγίδα στο Ηράκλειο
11:41
Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για το Youth Pass 2026 - Ποιοι είναι οι δικαιούχοι
11:34
Δίκη Ιωάννας Τούνη: Ενοχή των δύο κατηγορουμένων για revenge porn προτείνει η εισαγγελέας
11:17