Γιάννης Αντετοκούνμπο: Ο «Greak Freak» των ρεκόρ
ΠΡΟΣΩΠΑ

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Ο «Greak Freak» των ρεκόρ

Εργατικός, ταλαντούχος και προσηλωμένος στους στόχους του, που δεν είναι άλλοι από το να γίνεται μέρα με τη μέρα καλύτερος παίκτης, ώστε να πάει τους Bucks όσο γίνεται ψηλότερα, αλλά και να προσφέρει την πολύτιμη βοήθειά του και στην Εθνική Ελλάδος, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο «ανάγκασε» ως και τον Λεμπρόν Τζέιμς, να «υποκλιθεί» στις ικανότητές του. Δεν είναι και λίγο να ακούς τον «Βασιλιά» να λέει πως ο «Greak Freak» μπορεί να αναδειχθεί MVP του NBA για τη σεζόν που διανύουμε….Ο ίδιος έχει βάλει στόχο την κορυφή και μόνο αυτήν: «Δεν θέλω να φανώ αλαζόνας, αλλά έχω τους υψηλότερους δυνατούς στόχους. Θέλω να γίνω πρωταθλητής, θέλω να γίνω MVP, θέλω και μπορώ να είμαι ανάμεσα στους 50 καλύτερους όλων των εποχών και μετά ο καλύτερος που έπαιξε ποτέ», είπε ο αστέρας των Μιλγουόκι Μπακς, μιλώντας το περασμένο καλοκαίρι σε μια ιδιαίτερη εκδήλωση στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών.

Παρ’ ολίγον MVP στην πρώτη του συμμετοχή σε All Star Game

Το 2017 ήταν μια χρονιά-σταθμός στην καριέρα του 23χρονου μπασκετμπολίστα, ο οποίος είδε άλλο ένα παιδικό του όνειρο να γίνεται πραγματικότητα, συμμετέχοντας στο All star Game, πραγματοποιώντας μάλιστα ακόμη μια εξαιρετική εμφάνιση, την οποία λίγο έλειψε να συνοδεύσει και με τον τίτλο του MVP. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ήταν χάρμα ιδέστε και όχι απλά δεν πέρασε απαρατήρητoς στο παρθενικό του All Star, αλλά έβαλε και μια γερή παρακαταθήκη για την επόμενη χρονιά. Επιπλέον, έγινε ο πρώτος Έλληνας που κέρδισε θέση στην αρχική πεντάδα της γιορτής του αμερικανικού μπάσκετ, αλλά και ο νεότερος στην ιστορία του All Star Game, μη Αμερικανός παίκτης που ξεκίνησε βασικός, αφού έσπασε το ρεκόρ του Κινέζου Γιάο Μινγκ, που το 2003 αγωνίστηκε στο All Star Game σε ηλικία 22 ετών 4 μηνών και 28 ημερών.

Παρ’ όλα τα ρεκόρ, τις εντυπωσιακές επιδόσεις του στο NBA και τους «ύμνους» που γράφει για αυτόν ο διεθνής Τύπος, ο Γιάννης παραμένει σεμνός και προσγειωμένος, αναφέροντας με κάθε ευκαιρία πως «σε ό,τι κάνω έχω την Ελλάδα πίσω μου. Προσπαθώ να σας κάνω όλους περήφανους και ευχαριστώ για την στήριξη».


Το «χαμένο» Ευρυρωμπάσκετ

Ήταν ένα… ήρεμο απόγευμα Σαββάτου τον περασμένο Σεπτέμβριο, όταν έσκασε σαν «βόμβα» η είδηση ότι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δεν θα κατάφερνε να ενισχύσει την εθνική μας ομάδα στην «μάχη» του Ευρωμπάσκετ, που επρόκειτο να ξεκινήσει σε λίγες μέρες.

Άπαντες ενημερώθηκαν για τα δυσάρεστα νέα από τους λογαριασμούς του διεθνούς καλαθοσφαιριστή στα social media, όπου με ανάρτησή του έκανε γνωστό ότι ένας σοβαρός τραυματισμός στο πόδι δεν του επέτρεπε να αγωνιστεί με τη φανέλα του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, μη μπορώντας να κρύψει τη στεναχώρια και την απογοήτευσή του για αυτή την εξέλιξη.


Η απώλεια του πατέρα του

Το 2017 ήταν μια δύσκολη χρονιά, όχι μόνο για τον Γιάννη, αλλά για ολόκληρη την οικογένεια Αντετοκούνμπο, που βίωσε την απώλεια του «στυλοβάτη» της, Τσαρλς.

Ο πατέρας του Γιάννη, του Θανάση, του Κώστα, του Αλέξη και του Φράνσις, έφυγε ξαφνικά από τη ζωή στις 30 Σεπτεμβρίου, καθώς υπέστη ανακοπή καρδιάς, ενώ βρισκόταν στις ΗΠΑ και συγκεκριμένα στο Μιλγουόκι, βυθίζοντας στο πένθος ολόκληρη την οικογένεια.

Ο Γιάννης δεν ξεχνά στιγμή τον πατέρα του και τα όσα του δίδαξε για τη ζωή, και φροντίζει να τιμά σε κάθε ευκαιρία τη μνήμη του.

Μια τέτοια συγκινητική στιγμή ήταν όταν ένα μήνα μετά τον θάνατο του πατέρα του, έκανε ρεκόρ καριέρας σημειώνοντας 44 πόντους και δεν μπορούσε παρά να το αφιερώσει στη μνήμη του.

Πάνω σε μία μπάλα έγραψε: "Αυτό είναι για τον μπαμπά μου. Απόψε πετύχαμε μία σπουδαία νίκη. Εγώ έβαλα 44 πόντους".


Στη δεκάδα με τους καλύτερους παίκτες του NBA

Λίγο πριν το 2017 μας αποχαιρετήσει, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο κέρδισε μια ακόμη διάκριση: Μπήκε στη λίστα με τους δέκα καλύτερους παίκτες του NBA, που συντάσσει κάθε χρόνο το ESPN. Ο σταρ των Milwaukee Bucks είναι το νούμερο 9 στην λίστα του τηλεοπτικού δικτύου, γράφοντας έτσι ακόμη μία «χρυσή» σελίδα στην καριέρα του.

«Ο Αντετοκούνμπο έγινε ο νεαρότερος παίκτης στην ιστορία του ΝΒΑ που οδήγησε την ομάδα του σε πόντους, ριμπάουντ, ασίστ, κλεψίματα και κοψίματα την περασμένη σεζόν. Κυριολεκτικά δεν έχουμε ξαναδεί κάποιον που να είχε τον συνδυασμό του Αντετοκούνμπο ανά κατοχή σε πόντους, ριμπάουντ, ασίστ, κλεψίματα και κοψίματα, αφού αυτό δεν έχει ξαναγίνει. Τώρα, φανταστείτε τι θα γίνει όταν προσθέσει στο ρεπορτόριό του και το μακρινό σουτ», αναφέρει το ESPN «εξυμνώντας» τον Έλληνα παίκτη, που κατάφερε να ανέβει δέκα θέσεις από την περσινή του κατάταξη, στην οποία ήταν το 19!


Έσπασε το ρεκόρ του Καρίμ Αμντούλ Τζαμπάρ κι ετοιμάζεται για το All Star Game του 2018

Το 2017 ήταν μια αναμφίβολα καλή χρονιά για τον Αντετοκούνμπο, παρ’ όλο που δεν έλειψαν και οι δύσκολες στιγμές για αυτόν, όμως το 2018 προμηνύεται ακόμη καλύτερο. Στις μέχρι τώρα εμφανίσεις του στο NBA καταφέρνει σχεδόν πάντα να κλέβει την παράσταση με τις επιδόσεις του, γι’ αυτό και διεκδικεί μια θέση στην 5άδα του All Star Game του 2018.Ήδη, μόλις στους τέσσερις πρώτους αγώνες της ομάδας του, κατάφερε να πετύχει 147 πόντους, σπάζοντας έτσι το ρεκόρ του Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ με 146 πόντους Ο «Greek Freak» διαγράφει ακόμη μία εντυπωσιακή χρονιά και έχει καταφέρει με τις εμφανίσεις του να σπάσει σημαντικά ρεκόρ και να οδηγήσει τους Μιλγουόκι Μπακς ψηλά στον όμιλο της Ανατολής. Όλα αυτά του εξασφαλίζουν – κατά πάσα πιθανότητα – το εισιτήριο για το παιχνίδι που θα λάβει χώρα στο Λος Άντζελες μεταξύ 16-18 Φεβρουαρίου, ωστόσο λίγη βοήθεια ποτέ δεν βλάπτει, για αυτό όσοι επιθυμούν να τον βοηθήσουν μπορούν να τον ψηφίσουν στην ειδική ιστοσελίδα του NBA.