ΕΛΛΑΔΑ

Ποιος ήταν ο βαρυποινίτης Βασίλης Στεφανάκος

Ποιος ήταν ο βαρυποινίτης Βασίλης Στεφανάκος
ΑΠΕ -ΜΠΕ/ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΕΛΤΕΣ/ Φωτογραφία αρχείου

Ο βαρυποινίτης Βασίλης Στεφανάκος είχε χαρακτηριστεί ως ο αρχηγός της «Greek Mafia» και το όνομά του μεσουρανούσε ανάμεσα στα ονόματα των νονών της νύχτας για τουλάχιστον δυο δεκαετίες.

 

Φίλος της Συνομωσίας Πυρήνων της Φωτιάς, το όνομά του είχε εμπλακεί ακόμα και στην απόπειρα απόδρασης των Πυρήνων από τις φυλακές Κορυδαλλού, ενώ ακόμα και ο ίδιος δεν δίσταζε να δηλώνει δημόσια τη στενή του φιλία με το ηγετικό μέλος των Πυρήνων Χρήστο Τσάκαλο.

Πριν συλληφθεί εκκρεμούσαν σε βάρος του εντάλματα σύλληψης για ηθική αυτουργία σε δύο δολοφονίες στο Περιστέρι τον Αύγουστο το 2006, ενώ το όνομά του είχε εμπλακεί στην απόδραση του Αλκέτ Ριζάι από τις φυλακές μαζί με το Βασίλη Παλαιοκώστα, τον Ιούνιο του 2006 με ελικόπτερο από τον Κορυδαλλό. Παράλληλα, είχαν σχηματιστεί στο παρελθόν σε βάρος του δικογραφίες για σύσταση και συμμορία, εκβιάσεις και επικίνδυνες σωματικές βλάβες.

Η τελευταία καταδίκη του ήταν το Δεκέμβρη του 2006 σε 14,5 χρόνια κάθειρξη για την υπόθεση με τους 44 κατηγορούμενους για προστασία και λαθρεμπόριο.

Είχε αποφυλακιστεί στις 12 Αυγούστου του 2016.

Το χρονικό της εκτέλεσης

Τον Βασίλη Στεφανάκο εκτέλεσαν με καλάσνικοφ το απόγευμα της Τετάρτης μέσα στο αυτοκίνητό του στη λεωφόρο Αθηνών.

Μία μηχανή με δύο άτομα, πλησίασε το αυτοκίνητο του Στεφανάκου και με καλάσνικοφ άρχισαν να τον πυροβολούν.

Αμέσως μετά, οι δράστες εξαφανίστηκαν.

Το σημείο της δολοφονίας έχει αποκλειστεί από την αστυνομία ενώ έχει μεταβεί κλιμάκιο του τμήματος εγκλημάτων κατά ζωής που ερευνά την υπόθεση. Ταυτόχρονα γίνονται αναζητήσεις για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ