ΚΟΣΜΟΣ

Μέρκελ: Προϋπόθεση για την ένταξη της πΓΔΜ στην ΕΕ είναι οι μεταρρυθμίσεις

Μέρκελ: Προϋπόθεση για την ένταξη της πΓΔΜ στην ΕΕ είναι οι μεταρρυθμίσεις
REUTERS/Axel Schmidt

Προϋπόθεση για την ένταξη της πΓΔΜ στην Ευρωπαϊκή Ένωση αποτελεί η ολοκλήρωση των μεταρρυθμίσεων, τόνισε η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, ωστόσο, απέφυγε να αναφερθεί σε ημερομηνία ένταξης, καθώς, όπως είπε, όλα εξαρτώνται από την ταχύτητα στην υλοποίηση των προϋποθέσεων.

Η πΓΔΜ «έχει ηρεμήσει πολύ και διανύει φάση σταθερότητας. Η κυβέρνηση έχει ένα πολύ απαιτητικό μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα και πιστεύουμε πολύ ότι αυτές οι μεταρρυθμίσεις είναι προς το συμφέρον» των πολιτών της, δήλωσε η Μέρκελ μετά τη συνάντησή της με τον Ζόραν Ζάεφ και πρόσθεσε ότι οι μεταρρυθμίσεις είναι απαραίτητες επιπλέον επειδή αποτελούν προϋπόθεση για την ένταξη στην ΕΕ.

Μέρκελ: Πιο κοντά από ποτέ στην επίλυση του ονοματολογικού της πΓΔΜ

«Βεβαίως αυτό είναι πρώτα από όλα θέμα της ίδιας της χώρας», σημείωσε και εξήγησε ότι για την ίδια δεν προέχουν οι ημερομηνίες, αλλά το ερώτημα πότε θα ωριμάσει το θέμα της ένταξης. «Και για αυτό υπάρχουν πάντα προτάσεις και προϋποθέσεις από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και όταν θα έχουν εκπληρωθεί, μπορεί (η διαδικασία ένταξης) να προχωρήσει πιο γρήγορα. Αν χρειαστεί περισσότερος χρόνος για να εκπληρωθούν, τότε προχωράει πιο αργά η διαδικασία και υπό αυτή την έννοια το μέτρο δεν είναι η ημερομηνία, αλλά η ταχύτητα με την οποία δρουν οι χώρες», κατέληξε η Γερμανίδα καγκελάριος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ