ΕΛΛΑΔΑ

Επίθεση στα γραφεία της Novartis: Ο Ρουβίκωνας βρήκε το κενό στα μέτρα φύλαξης της ΕΛΑΣ

Επίθεση στα γραφεία της Novartis: Ο Ρουβίκωνας βρήκε το κενό στα μέτρα φύλαξης της ΕΛΑΣ
(EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) φωτογραφία αρχείου

Συνεχείς αναφορές και ενημερώσεις από τις αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΛΑΣ, ότι η Novartis αποτελεί άμεσο στόχο για χτύπημα, είτε από αντιεξουσιαστικές οργανώσεις, αλλά ακόμα και από τρομοκράτες, είχαν στα χέρια τους αρμόδιοι αξιωματικοί που έπρεπε να πάρουν τα απαραίτητα μέτρα φύλαξης.

Όπως αποδείχτηκε όμως από την επίθεση του «Ρουβίκωνα» στο κτίριο της φαρμακευτικής εταιρείας, δεν υπήρχε φύλαξη παρά μόνο ένας ιδιωτικός φύλακας, υπάλληλος της εταιρείας.

Ανενόχλητα τα μέλη του «Ρουβίκωνα» πέρασαν πάνω από την εξωτερική περίφραξη και αφού έσπασαν με βαριοπούλα και σφυριά το κουβούκλιο φύλαξης, προχώρησαν περίπου 100 μέτρα στο εσωτερικό και άρχισαν να πετούν μπογιές και τα σπάνε τα τζάμια του κεντρικού κτιρίου. Ο φύλακας ευτυχώς την ώρα της επίθεσης βρισκόταν στο κεντρικό κτίριο και όχι στη σκοπιά.

Τα περίπου 30 άτομα άφησαν στο σημείο τη βαριοπούλα που χρησιμοποίησαν για τις καταστροφές τους και αποχώρησαν σαν «κύριοι».

Αίσθηση επίσης έχει προκαλέσει και το γεγονός ότι μέχρι ο «Ρουβίκωνας» να βγάλει κείμενο στο site του αντιεξουσιαστικού χώρου, υπήρχε άγνοια για το ποια ομάδα βρισκόταν πίσω από την επίθεση.

Πάντως, οι υπηρεσίες της ΕΛΑΣ που ασχολούνται με την ανάλυση και εκτίμηση χτυπημάτων είχαν εδώ και τουλάχιστον δυο εβδομάδες προειδοποίηση για το γεγονός ότι τόσο τα κτίρια της Novartis όσο και συγκεκριμένα πρόσωπα που σχετίζονται με την υπόθεση που έρευνα η δικαιοσύνη, αποτελούν βασικό στόχο χτυπήματος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ